Ez tenyleg kegyetlenseget csinaltam? Mit lehetett volna
maskepp?
Figyelt kérdés
Kisfiam egesz ejjel nem aludt; de tenyleg semmit, vegul hajnali 4 korul lett lazas. Addig nem, mertem. Gyogyszert nem akart bevenni, csak szirup volt itthon, en belenyomtam “eroszakkal” a szajaba vegul mar 1 oras konyorges utan, mert szepen-lassan 39 fokos laza lett es szornyen rosszul volt.
Ferjem lecseszett, hogy mit csinaltam, nem igy kellett volna. De akkor hogy? Mas nem volt itthon,iszonyu faradt voltam, semmit nem aludtunk. Majd veszek kupot legkozelebbre, de azt se kimeletesebb beadni egy 1,5 evesnek, aki a szimpla pelenkacseret is gyuloli.
26os milyen gyerekveszélyeztetés? A mai magyar gyakorlatot már több évtizede megcáfolta a tudomány,az hogy M.O.nem hajlandó erről tudományt venni ez egyéni probléma. Lázat akkor kell csillapítani amikor a gyerek állapota indokolja nem fok szerint. Láz egy természetes védekező állapot,a fehérjék nem csapódnak ki,és a lázgörcsnek sincs semmi közze ehhez. Ez nem gyógyszerellenesség, csak tény hogy semmi értelme gyógyszerezni ha a gyerek jól van. Náthára amúgy meg a legjobb friss levegő,ehelyett a magyarországon az anyukák mit csinálnak?
Bent kuksolnak a meleg szobában. Orrszívásra semmi szükség ha gyerek úgy ordít hogy még a 3. Szomszéd is hallja. Ha annyira jó lenne M.O.n már rég nem lenne fülgyulladás. Mandulaműtét rekorszámú nálunk,tudusos gyerekek is akadnak bőven. Ha olyan jó lenne az orrszívás ezek közül már semmi nem létezne itthon.
Végül is csak egy világ beszél a magyar gyakorlat ellen,de persze mindenkinek joga van eldönteni,hogy sötétségben él vagy feljődni akar.
szept. 26. 20:00
32/47 anonim válasza:
31# sem olyan gyerek, sem felnőtt nincs a világon, aki 39, vagy akár 38 fokos lázzal jól érzi magát. Illetve vannak mazochista, munkamániás felnőttek, akik 40 fokos lázzal is bemennek dolgozni, mert nem képesek megülni a S*ggukon, inkább mindenki mást is lefertoznek, de egy átlag ember azért nem ilyen, egy gyerek meg főleg nem fog bulizni 39 fokos lázzal. Attól, mert nem sír max, még jó ez az állapot nem lehet neki, és ezt épeszű ember felfogja. A legtöbb náthás beteg is szeret pihenni, amíg nagyon gatya, nem rohangálni az udvaron, meg az utcán, hát akkor nem a gyerekemet fogom kirangatni ilyenkor, amikor taknya-nyala egybe, meg köhög szegény, mint állat. De akinek van szíve ilyesmihez, hát csinálja, nem tudok rá mit mondani....m
szept. 26. 20:10
33/47 anonim válasza:
Van akit jobban megvisel,van akit nem, akit jobban megvisel lázat csillapít, és otthon marad pár napod ilyen egyszerű. Egyént kell nézni mindig. Ezek a vírusok,akkor fertőznek a legjobban amikor még nincs tünet, bárhol el lehet kapni és megakadályozni nem lehet. Bármilyen hihetetlen is számodra,de a gyerek immunrendszere nem a meleg szobában fejlődik. Miért van az,hogy a gyerek 2 hetet otthon pihenget és a közösségbe kerülés után megint visszaesik? Hát azért mert az immunrendszere egy nagy nulla. Északi országokban az óvodákban nincsenek is bent a gyerekek,még az alvás is a szabad levegőn van. És tudod mit indukál a helyzet? Azt hogy a gyerekek immunrendszere gyorsan fejlődik, és a gyerekek boldogan építik a várat a szakadó esőben is sárból. Még akkor is ha kicsit folyik az orruk meg köhögnek. És nincs tele a fül orr gégészet, a kórház szövődményes gyerekekkel. Még itthon kuksol a gyerek a túlfűtött szobában,mesterséges immunerősítőkkel, ordítva retteg az orszívótól,addig ezek a gyerek boldogan játszanak a közösségben,fejlődik az immunrendszerük. De más eus országokban is hasonló a protokoll. Megnyugodhatsz, más semmi pénzért nem cserélve Veled a " magyar,tapasztalatom szerint jó" protokollra.
szept. 26. 20:31
34/47 anonim válasza:
33# de nem is azt írta senki, hogy amúgy kuksoljon mindenki bent a meleg szobában, hanem hogy amikor valaki beteg, a többségnek értelemszerűen jól esik pihenni, szóval nem releváns, amit írtál.🤷
szept. 26. 20:54
35/47 anonim válasza:
#34 valóban,ha valaki nagyon beteg jólesik pár napot pihenni.
De azért azt is tegyük hozzá,hogy itt az anyukák előszeretettel játszák el egy megfázott gyerek halálát és rettenetesen túl is vannak féltve. Én voltam náthás gyerekként és felnőttként is ,sosem maradtam ki emiatt. Nem éreztem soha,hogy annyira rosszul vagyok, hogy egy kis nyavaja miatt otthon pihengessek. Itthon a korlátlan táppénz indukálja,ezt a mentalitást,hogy itthon a felnőtt is inkább marad otthon mert éppen most letörött a körme a kisujjáról és nem érzi jól magát.
Nyilván ezek után nem meglepő,hogy a gyerek is ilyen szellemiségben van nevelve.
szept. 26. 21:05
36/47 anonim válasza:
35# mert a táppénz olyan nagy összeg, hogy vígan bármennyit otthon van érte indokolatlanul az átlag magyar, ilyen infláció mellett :D hagyjuk már. Süt a rosszindulat minden szavadbol, szóval a többire inkább nem is reagálok.
szept. 26. 21:08
37/47 anonim válasza:
Ez nem rosszindulat, csak a magyar valóság. Egy kontinens beszél ellenünk és cáfol meg,de nem baj. Szerintem itthon vagy még 1000 év kell a változáshoz.
szept. 26. 21:37
38/47 anonim válasza:
Utolsó, minek vagy még Magyarországon, ha mindenhol jobb a helyzet szerinted? :)
szept. 26. 21:40
39/47 anonim válasza:
Nem írtam ilyet,hogy itt élek,nem tudom ezt honnan vetted ilyen biztosra. Ebből a szempontból határozottan állítom,hogy jobb a helyzet. Bár megértem,hogy nehéz elfogadnod,hogy nem mi találtuk fel azt a bizonyos viaszt és a Föld mégis forog.
szept. 26. 21:52
40/47 anonim válasza:
Akkor meg ha nem élsz Magyarországon, minek jársz fel egy magyar fórumra okoskodni?
Ja, hogy ott sem kiváncsi senki az észosztásodra? Nem is csoda :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!