Más is érezte már úgy, hogy a gyerekéből tuti egy gonosz, alja ember lesz?
Amikor az ember bárhogy neveli, rossz gyerek marad. A kistestvérét üti, vágja, rúgja, harapja. Ha teheti elgáncsolja, stb. (Főleg ha nem tudja, hogy ezt más is látja...)
Gyógypedagógus felmérésén mindent tökéletesen csinál, a szakvélemények szerint teljesen értelmes, egyes dolgokban korát meghaladó képességekkel.
Akkor mi marad?
Ez a természete, és egy gonosz, torz ember válik belőle, minden igyekezet ellenére?
Hány éves a gyermek? Pszichológus látta e már?
Más gyermekkel is így viselkedik vagy csak a testvérével? Mert ha csak a tesóval, akkor ott nagyon komoly testvér féltékenység van.
nincs olyan, hogy rossz gyerek. olyan van, hogy figyelemre vágyó gyerek, önmagában bizonytalan gyerek, (érzelmileg/fizikailag) elhanyagolt gyerek, akiből gonosz felnőtt válik, mert azt tanulja meg, hogy nem érdemes az emberekhez szeretettel, bizalommal fordulni.
ennyi leírásból (ami nagyon kevés) nekem az jön le, hogy féltékeny a testvérére (teljesen normális), nem kap elég figyelmet, szeretetet, közös időt, és ezt próbálja bármi áron kiharcolni...
1: Látta. Másokkal is tud így viselkedni, de ritka.
2: Nekem meg az jön le, neked nincs gyereked, vagy pedig igazi mázlista vagy és soha nem szembesültél ilyen dolgokkal. Ahogy írtam is "minden igyekezet" ellenére ilyen...
Legfeljebb pszichopatának születnek emberek, a szociopatákat a környezete tesz azzá. (De már azt hiszem, már egyik elnevezést sem használják a szakmabeliek.)
Így pedig igen, születnek sajnos pszichopaták, pszichiáter segíthet.
2-es vagyok (van gyerekem, de szerintem ez mellékes)
"A kistestvérét üti, vágja, rúgja, harapja. " ez egy tök normális dolog, testvérféltékenység, figyelemhiány... ez alapján hogy lehetne pszichopatának bélyegezni egy gyereket? vagy "rossznak"? hány éves, Kérdező, áruld már el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!