Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiatal anyukák! Tapasztaljátok...

Fiatal anyukák! Tapasztaljátok ezeket a kegyetlenségeket?

Figyelt kérdés

Ismerősök, kollégák, rokonok, idegenek rosszmájú beszólogatásai arra, hogy fiatalon (20-30) vállaltatok gyereket. Álljon itt egy lista a "főbűnökből". Ha ráismertek valamelyik pontra, írjátok le, milyen helyzetben kaptátok meg és hogyan reagáltatok rá.

A "bűnök":

- szülői segítség elfogadása

- kezdetekben a szülőknél lakás. "Anyós nyakán"

- kezdetekben albérletben lakás.

- hosszú gyes, ha a férj fizetése lehetővé teszi. "élősködés".

- rövid gyes, ha a nőnek gyorsan vissza kell menni. "leszarja a gyerekét"

- terhesen buszon utazni. "akinek autóra sem telik, minek vállal babát"

- gyerekkel külföldre menni.

- gyerekkel itthon, esetleg vidéken maradni. "putri, proli, egyebek"

- gyerek mellett állatot tartani.

- gyereket állatoktól távol tartani.

- gyerek mellett dohányozni.

- gyereket dohányos nagyszülőktől távol tartani.

Direkt írtam úgy, hogy az egymást követő állítások egymás ellentétei, ugyanis mindenhol mindenbe bele lehet kötni, és minden idegesítő embernek más az, ami szemet szúr. Köszönöm, ha megosztjátok velem a történeteiteket. Úgy érzem, erőt fog adni!

2018. jan. 29. 23:33
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
48%

Az elso gyerekunk harom eves koraig otthon laktunk, anyunal.

Mindharom gyerekunkkel sokaig itthon voltam, osszesen nyolc evig.

Ennyi a bunom.

;)

Soha nem erdekelt, ki mit gondol.

2018. jan. 29. 23:39
 2/22 anonim ***** válasza:
73%
Kedves kérdező, akármit és akárhogy csinálsz, mindig lesz olyan, aki valamiért beléd köt. Ezért kell a lesz..rom tablettát alkalmazni, neked senki másnak, csak magadnak, a saját értékrendednek kell megfelelned. Mindenki más véleménye bátran, széles mosollyal ignorálandó.:-)
2018. jan. 29. 23:42
 3/22 anonim ***** válasza:
81%
25 èvesen szültem, de egyiket sem mondtàk nekem
2018. jan. 30. 00:43
 4/22 anonim ***** válasza:
66%
A főiskola befejezése után csak 1,5 évet dolgoztam és jött is a baba (23 éves voltam). Terveztük, a 8. hónapban még dolgoztam. Még mindig Anyóséknál lakunk, most készülünk házat venni. Soha nem mondott senki hasonló megjegyzéseket!
2018. jan. 30. 05:42
 5/22 anonim ***** válasza:
34%

Fiatalon szültem első gyerkőcömet (25), most masodikkal vagyok itthon (33), de egyiket sem mondták nekem.

Hozzátartozik, hogy vezető beosztásból jöttem el szülni már akkor is, volt lakásunk a férjemmel amit nem alánktoltak hanem önerő+hitel, és 2 év után visszamentem dolgozni. Ja, és természetesen baba tervezésnél leszoktam a cigiről! A többiért (busz, háziállat) meg senki nem szolt be, de ezek egy 40 éves kismamánál is előfordulhatnak.

2018. jan. 30. 06:31
 6/22 anonim ***** válasza:
55%

30-hoz közel már nem mondanám túl fiatalnak hozzá.

Nem, nem mondták, mert egyik se volt igaz, kivéve a tömegközlekedést, de abban semmi sincs.

2018. jan. 30. 06:48
 7/22 anonim ***** válasza:
14%

Sürgősen lépj ki ebből a közegből, nagyon káros.

Én leépítettem ezeket a lélekpusztító embereket, akár rokonok, akár barátok voltak.

Azóta senki sem mond hasonlót, pláne nem kéretlenül, csak normális emberekkel vagyok körülvève egy kivétellel(nagyi),de ez is változni fog, amint házatveszek idén. Fél éve sem lakunk az óriási szülői házban, de már éveket öregedtem és cérnavékonyak az idegeim, legalább 10 kilómettere költözünk majd innen.

2018. jan. 30. 07:05
 8/22 anonim ***** válasza:
52%

Én 20 évesen szültem az elsőt , akkor mondták páran, hogy korai lesz, de miután megtudták, hogy a párom idősebb (15 évvel) értették miért " sietünk", de én mondjuk vágytam is az anyaságra egyébként is, karrierre nem.

Albérletben lakunk, emiatt csak anyutól hallgatom, hogy az szégyen, de nem érzem úgy, hogy egy rendezett albérlet, amit tisztességesen fizetünk szégyen lenne. Főleg mivel úgy néz ki fél éven belül tudunk venni sajátot.

Már 2 gyerek van és mivel a kicsi is elmúlt 3 már gyest sem kapok, a " férjemen élősködök" :) meglepődtem, azt hittem ezért kapok majd, de nem! Megértették, hogy mindkettőnknek így jó, így szeretnénk, illetve a gyerekeknek is csak előnye származik ebből. Inkább furcsállják, hogy ha mi meg tudjuk oldani más miért nem.

Állatokat szeretjük, ebből nem volt még gond, buszozni ritkán szoktunk, akkor inkább mosolygós nénikkel találkozunk, akik egész uton beszélgetnek a gyerekekkel :)

26 vagyok és mostanság szeretnénk mégegyet, nekem ( nekünk) így tökéletes, aztán ha másnak nem tetszik nem tudok mit csinálni, nem kell törődni vele!

2018. jan. 30. 07:27
 9/22 anonim ***** válasza:
53%

27 voltam, a férjem másfél évvel fiatalabb nálam, ő nem volt még 26 az elsőnél. Házasok voltunk, tervezett baba. Én diplomás vagyok, 3,5 éve dolgoztam, férjem nem diplomás, 6 éve dolgozott.

Egyszer itt kaptam meg, hogy a 25 éves férjem az első szaros pelenka után sikítva fog menekülni, én meg nevelhetem egyedül a gyereket. Hát, szerintem a jóindulatú kommentelő nagyon szeretné, ha a férje feleannyira részt venne a gyerekezésben, mint az enyém... eltelt 3 év, épp rajta vagyunk a kistesó témán, a férjen szuper apuka, és nem ijed meg többek közt a szaros pelustól sem.

Nem élünk együtt szülőkkel, de anyukámék odaadtak egy lakást, ami az övék, de nem használták. Erre egyszer megkaptam, hogy így könnyű. Tény, de ez miért baj? Amúgy épp önerőre gyűjtünk, és veszünk egy nagyobb házat.

Az összes helyi öregasszony azt hitte, hogy nem dolgozunk és anyám tart el. Terhesen elkezdtek rákérdezgetni, és nagyon meglepődtek a többéves munkaviszonyon, mert "sose látnak munkába menni". Nem hát, nekem home office-os munkám van régóta, a férjem 24/48-azik, valóban nem megyünk klasszik munkaidőben dolgozni.

Macskánk van, csak anyámat és a nagyanyámat zavarta, hogy nem raktam ki, mire jött a baba. Tiszta, ápolt, oltott cica, takarítva van utána rendesen, senki más nem érzi úgy, hogy gáz lenne. Anno a védőnő is csak megdicsérte, hogy milyen szép cica.

Én a lányom babakora óta dolgozom is itthonról, de ugye home office, ez nem csípte senki szemét, inkább dicsértek, hogy szorgalmas vagyok (érdekes, nem sokkal korábban munkanélkülinek gondoltak :D)

Anyám és a húgom tesznek rendszeresen megjegyzést arra, hogy nálunk a férjem is házimunkázik, szerinrük ezért én lusta vagyok, mert ez az én dolgom lenne (főzni szokott leginkább amúgy, én is tudok és szoktam, de ő jobban szeret).

Szóval konkrétan a koromhoz köthetően én nem nagyon kaptam megjegyzést. Egyszer ultrahangra várva egy 40 körüli, szintén terhes nő suttogta elég hangosan a férjének, hogy nem igaz, hogy ez normális, épphogy az érettségim meglehet és már felcsináltattam magam. Én vigyorogva félhangosan megjegyeztem, hogy ezek szerint üarha jól tartom magam :D de ennyi volt az össz beszólás.

2018. jan. 30. 08:13
 10/22 anonim ***** válasza:
42%
Nekunk mas dolgok miatt szoltak be: nem akartam babakocsit ulnitudasig, valahogy ereztem, hogy utalna, nem akartam idore etetni, cumit adni, teaztatni, sirnihagyni, hanem egyuttaludtunk es igeny szerint szoptattam, nem akartam 4 honaposan hozzataplalni, blw-vel kezdtunk. Ezeken mind aggodtak, megjegyzeseket tettek. Az elso egy evben meg erzekenyen erintett, aztan megtanultam kezelni.
2018. jan. 30. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!