Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Fiatal anyukák! Tapasztaljátok...

Fiatal anyukák! Tapasztaljátok ezeket a kegyetlenségeket?

Figyelt kérdés

Ismerősök, kollégák, rokonok, idegenek rosszmájú beszólogatásai arra, hogy fiatalon (20-30) vállaltatok gyereket. Álljon itt egy lista a "főbűnökből". Ha ráismertek valamelyik pontra, írjátok le, milyen helyzetben kaptátok meg és hogyan reagáltatok rá.

A "bűnök":

- szülői segítség elfogadása

- kezdetekben a szülőknél lakás. "Anyós nyakán"

- kezdetekben albérletben lakás.

- hosszú gyes, ha a férj fizetése lehetővé teszi. "élősködés".

- rövid gyes, ha a nőnek gyorsan vissza kell menni. "leszarja a gyerekét"

- terhesen buszon utazni. "akinek autóra sem telik, minek vállal babát"

- gyerekkel külföldre menni.

- gyerekkel itthon, esetleg vidéken maradni. "putri, proli, egyebek"

- gyerek mellett állatot tartani.

- gyereket állatoktól távol tartani.

- gyerek mellett dohányozni.

- gyereket dohányos nagyszülőktől távol tartani.

Direkt írtam úgy, hogy az egymást követő állítások egymás ellentétei, ugyanis mindenhol mindenbe bele lehet kötni, és minden idegesítő embernek más az, ami szemet szúr. Köszönöm, ha megosztjátok velem a történeteiteket. Úgy érzem, erőt fog adni!

2018. jan. 29. 23:33
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
35%
Ugyanezt írtam én is, utolsó, hogy mosolyogva ignorálni kell.:-) Az már szinte csak szerencse kérdése, hogy hány embernél futsz bele az első - és egyben utolsó - megjegyzésbe. Nekem nagyjából ez a kettő volt, amit leírtam, legalábbis szemtől szembe, sokkal több pozitív megjegyzésre emlékszem, mint szurkálódásra.
2018. jan. 30. 15:06
 22/22 anonim ***** válasza:
32%
Nálunk a kutya a nagy sláger! Sógornőméknek van kettő, de az enyémet be kéne adnunk menhelyre mert az oltásainak, kajájának árából félre tudnánk tenni annyit, hogy a lányunk 3 éves koráig itthon tudjak maradni. A tanulás is nyerő, azt abba kéne hagynom és elmenni takarítani. Igaz, hogy ő orvosit végzett a 3 gyerek mellett, de az más. A "majd elkezd járni és akkor szaladhatsz utána" beszólást tegnap kaptam meg, merthogy meg mertem jegyezni, hogy tavaly ugyan a szülés után kimaradt, de idén megint főzök be lekvárt, befőttet, rakok el savanyút, ugyanis kifogytunk a készletből. Csak hiszed, hogy könnyű lesz! Ja és a másik.. beszélgettem közös ismerőssel, aki mondta, hogy a fiúk 5 hónapos korában utaztak el először Hévízre, de mi ki ne tegyük a lábunkat sehová mert gyerek van. A hozzátáplálással és az öltözéssel kapcsolatban is kaptam rosszmájú megjegyzést, hogy éhezik a gyerek, hogy fázik a gyerek stb. De talán a legjobb, amin röhögni fogsz: mikor elmegyek futni a kutyával esténként én "elveszem a gyerektől az időt" és "lepasszolom". Tudtommal van apja is :D Amikor pedig kozmetikushoz megyek, azt nem is kürtölöm már világgá senkinek mert akkor én vagyok "ms pi-csa akinek fontosabb a külseje, mint a saját gyereke." Ez nem mind sógornőm, vegyesen sógornőm és ismerőseim.
2018. jan. 31. 06:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!