Nem engedi hogy kiszivjam az orrát, mit tegyek? T.i hogy oldjatok meg, nek.tek engedi? Mit tesztek ha nem engedi kiszivni de folyton tele és bedugul? 2éves 2hós , de nem tud orrot fújni sem , hiába tanitgatom
"De nálunk amúgyis a házasságunk egy nagy 💩"
Basszus, az a szomorú, hogy erre anélkül is rá lehetett jönni, hogy így külön leírtad...
Feltételezem, hogy kiszolgáltatott helyzetben vagy valamelyest, más elfogadható indokot nem látok arra, hogy hagyod hogy lábtörlőként bánjon veled az egész családod. Én a helyedben elkezdeném előkészíteni a terepet a váláshoz, de addig is TÉNYLEGESEN a sarkamra állnék, és ki is tartanék. Te vagy a gyerek anyja. Mit tanul szerinted így? Az orrszívás meg nem kívánságműsor. A legtöbb ekkora gyerek üvölt tőle. Nem ez fogja őt traumatizálni, csak persze hisztizik, azért is mert érzi rajtad a bizonytalanságot.
Ekkora hülye családot. Menj el a gyerekorvoshoz, kérj egy pecsétes papírt, hogy az orrszívás fontos. Komolyan.
Viszont próbáld minél hamarabb megtanítani a kivsit, hogy magának szívja. Célszerű mikor épp nem náthás. Vegyetek elő pár plüsst, állítsd a leggyengébbre a porszívót, és játékosan szívd ki mindegyiknek az orrát. Semmi stressz, csak vidáman. Aztán a sajátodat. Aztán add a gyerek kezébe, és biztasd, hogy szívja ki a macinak stb. Aztán biztasd, hogy magának is szívja ki. A másfél éves fiamnak napi gyakorlás mellett 2 hét után sikerült az arcához érinteni, akkor nagyon megdicsértem. Azóta egyre ügyesebb, általában eltalálja már az orrát. Ajánld föl, hogy segítesz, de ne erőltesd. Legyen otthon több orrszívó, hadd játsszon vele. A fiam néha kéri, hogy kapcsoljuk be a porszívót, mert az orrszívóval akar játszani. Arra is jó, hogy kijátssza magából a félelmetes helyzetet.
32es: ramijesztettél
Az a baj a doki is azt mondta (mert újhoz mentünk át) hogy régebb sem volt orsszívózás, és nem kell erőltetni
Orultem hogy a ferjem nem volt akkor velem.
Elpanaszoltam a dokinak hogy a ferjem ellenzi az orrszivast es mi a véleménye.
Azt mondta ez egy új mania, nem muszálj szívni, de orrcseppet adjak.
De olvasva a kommenteket, egyetértek inkabb ezekkel amit irtok,hisz mi is fujjunk orrot.
Minden kommentel egyetértek!
Most csináltam egy próbát hogy azóta nem szivtam az orrát, de kellett mar antibiotikumot adjak, és még most sem kohogte fel 100%ig mindent mert még hallom a hörgést, de adok koptetőt. Viszont az orraból mar nem jön semmi, de ez a sok gyogyszert szerintem kikerulhettuk volna ha először sos oldatos csepp, majd orrszivás, majd gyerek nasivin.
Ti mit szoktatok fújni az orrába hogy oldódjon fel a nyák?
Nekem mindenki azt mondta fogjsm.ke a fiamat szívjsm ki úgy Z orrát.
Na 1x lefogtam ordított mint álat másnap magától odajött azóta nevet mikor porszívózom neki
Te figyelj, a férjed és családja nem normális. A váladékot el kell távolítani a légutakból, mert csúnya gyulladásokat tud okozni.
Orrspray-t használsz? (Nasivin kids) Tengervizes spray-vel kell befújni és utána kiszívni. Meg nem árt a párásító használata sem, hogy könnyebb legyen eltávolítani a váladékot.
A nagyfiam is sokat ordított amikor lefogtam orrot szívni és egy tökéletesen kiegyensúlyozott nagycsoportos lett belőle, aki egyáltalán nem haragszik amiért néha lefogtam orrszíváshoz. Jelenleg gyönyörűen fújja az orrát (amire az apja tanította meg) és ha bedugul, tengervizezés után saját magának orrszi-porszizza, befújja az orrspray-t is. Az 5 hónaposomnak is ki szoktam tisztítani az orrát. Jelentem, túléli.
Elég beszűkült, buta felfogás a férjed részéről, gondolom nem ő éjszakázik a gyerekkel ha beteg, nem neki sír mert aludni nem tud a takonytól éjjel. Invazív emberektől én menekülnék a helyedben míg nem késő. Mielőtt elhitetik veled hogy egy rakás szr vagy. Ehhez kívánok neked erőt.
45: Szerezz be inhalátort. Salvus vizet kell beletenni (5 ml-t) és ameddig a pici hagyja, inhaláld (10-15 perc elég alkalmanként). Ultrahangos párásítótól nem félnek mert nem hangos (a kompresszoros igen). Én Aldiban vettem a nagyfiamnak, 4 éve használjuk. USB-vel kell tölteni, vezeték nélküli. 10ezer ft körül van, megéri. Feloldja a légutakban a váladékot. Mi "sárkányfüst"-nek hívjuk. Elég csak odatartani az arca közelébe hogy szívjon belőle, nem muszáj rátenni a maszkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!