Másfél évesem nem tud önállóan enni? És én nem is
tanítgatom! Ez nagyon nagy gáz?
Most akkor azt kérdezed, hogy az gáz-e hogy nem tanítgatod? Hát előbb utóbb megtanul majd önállóan enni, hiszen az akarata és az utánzásra való késztetés meglesz nála is.. de nem nagyobb öröm ha a saját manókánk a vele való foglalkozás által tanul meg napról napra többet?
Nemcsak őt de magadat is megfosztod az örömtől... Ha még nem eszik önállóan az egyáltalán nem baj.. türelmesnek kell lenni vele..... egyáltalán nem gáz.. tessék a válasz bármit is kérdeztél..
2012. febr. 13. 09:39
2/12 A kérdező kommentje:
:)
Igen valóban rosszul tettem fel.
Mindenre tanítgatok,gyönyörűen beszél,szinte azt mondhatom,hogy mondatokban.Most ismerkedik a bilizéssel.Nagyon ügyes és okos.
Ezzel az evéssel az a baj,hogy a konyha a földszinten van,hol após lakik ,nem szívesen megyünk le.A másik,hogy nem hajlandó az etetőszékben megmaradni kicsi kora óta(most árulom a 40 ezer forintos széket,amit nem is használtunk szinte).Csak a bébikompban hajlandó enni,ott meg ugye nem tudom neki letenni a tányért,hogy egyedül próbálkozzon...arról meg nem is beszélve,hogy önző módom féltem a szőnyegem :(
Enyém 2 és fél éves, de etetem még mindig.
Tudna egyedül enni, de rossz evö, és egyáltalán nem akar enni, így muszáj...
2012. febr. 13. 10:34
Az enyém másfél éves kora óta gyönyörűen eszik önállóan... kézzel. :))) Nem is hagyja, hogy tanítgassam, a kanalat eltolja. Akkor ez most gáz?
Nem kell önállóan ennie ennyi idősen, semmi baj. Valaki már tudja, valaki nem. Majd megtanulja. Nem kell stresszelni rajta.
2012. febr. 13. 10:39
Kedves kérdező! Milyen etetőszék, s mennyiért? Épp etetőszék vásárlásban vagyunk, esetleg érdekelne!
Köszönöm
2012. febr. 13. 10:42
6/12 A kérdező kommentje:
Igazság szerint,amikor a védőnő beállít mindig ez az első kérdése...és már rosszul vagyok tőle.A férjem meg már többször hallotta ezt tőle és engem piszkál.
7/12 A kérdező kommentje:
Majd egyik napról a másikra érdekelni fogja, és próbálkozik egyedül enni. Hamar megtanulja. Ezen ne izgasd magad, a védőnővel meg ne foglalkozz!
2012. febr. 13. 12:57
az én 1,5 évesem is csak nagyon ritkán tud önállóan enni, leginkább én etetem.
2012. febr. 13. 13:40
első vagyok..:) a védőnőkre, szakemberekre hallgatni csak stresszelés..Minden baba más és más.. Én magam gyógypedagógus vagyok, 3 kisgyermekem van, a nagyom 7 éves (lány).. másfél évesen énekelt és vicceket mesélt..most osztályelső.. a másodiknál (fiú)majdnem agyvérzést kaptam amikor 3 évesen se szólalt meg, de előbb bilizett ... most a beszéd okés de makacs egy fajta kölök.. a harmadik (ő is fiú) 2 éves lesz egy hónap múlva... több benne az élet mint a nagyokban.. -szóval ahány manóm annyiféle..- Őt fejlődésben húzzák a tesók, és tud enni egyedül.. de: Néha rájön a hiszti és akkor etethetem.. a szobában mesenézés közben levest enni... ez az én hülyeségem.. de olyan boldogan rohan be a szobába: leves leves.. aztán lehuppan az ágyra és gyönyörűen eszik- én etetem.. amikor mindenki itthon van akkor saját helye vna nagy asztalnál már magasító nélkül is simán ül velünk együtt...Próbálj meg beszerezni egy kicsi babaméretű asztalt, kis székkel..( nekünk ilyen olcsóbb fajta fa anyagú szétszedhető asztallá és székké etetőszékünk volt anno..) ahol le tud ülni és eléteszed a kaját.. hidd el lesz hozzá kedve.. ülj oda mellé te is. így az apóst is elkerülitek ( ha zavar) és ti is jól szórakoztok.. Igaz nagyobb a pancs, de tuti a buli! És rászokik az önállóságra :) eleinte inkább sűrűbb dolgokkal próbálkozz... a leves túl híg :) gyorsan kifolyik.. de egy jó kis főzelék :) sok sikert!! Semmi stresszelés.. csak nyugiban lazán.. a te gyereked te ismered és minden nap hoz valami újat.. hátha a holnap az egyedül evés kedvét hozza meg :) szió! H
2012. febr. 13. 17:25
Kapcsolódó kérdések: