Fotucsok kérdése:
2,5 éves gyerkőcödet mire tanítgatod, hogy fejleszted?
Figyelt kérdés
Nem hencegés, csak pl már megtanítottam neki, hogy hol lakik, anyát apát hogy hívják, hány éves. Alap színeket már tudja. Tud sok verset. De most alábbhagyott a lendületem, és jó lenne pár ötlet, hogy ti mikre tanítgatjátok, miket játszotok.2011. nov. 6. 14:45
1/5 anonim válasza:
Gyurmázzatok, rajzoljatok, kirakózzatok.
Szerepjátékozzatok: pl te vagy az eladó, ő a vevő, te a beteg, ő a doki, stb.... Főleg, ha már tud beszélni.
2/5 anonim válasza:
igen,én pl a formákat tanítottam még neki,igazából rossz szó a tanítás,mert csak simán leültünk játszani és mondtam,ő kérdezett ez mi,rajzoltunk kört meg téglalapot,és szépen lassan megtanulta az alap formákat.a neveket címet ő is vágja,játszani szoktunk még az ujjunkkal,igy megtanulja melyik a hüvelyk ujj mutató ujj stb.De úgy vettem észre hogy van amikor a fejét,az agyát fejleszti és van amikor a mozgása változik,most pl a szerepjátékok a menők,gyógyít,takarít,szállít,elnevez mindenkit mesehősnek,amit én most tanítok az az öltözés,nagyon nem akar,igy most azt szeretném megtanítani neki,kedvet csinálni hozzá.de ha csak játszol,beszélgetsz,magyarázol neki,ő már tanul,nem fontos ilyenkor már osztani szorozni,20-igszámolni,ettől még nem lesz okosabb mint más.
3/5 anonim válasza:
Játszunk. Mindent, amihez kedve van. Állatos kártyákat nézegetünk, van belőle már egy cipősdobozra való, festünk, színezünk, nem sorolom. Minden fejlesztő. A baba öltöztetésétől a fürdés közbeni vízöntögetésigm beszélgetésig, fényképnézegetésig. Kivétel mesenézés, mert az teljesen passzív dolog, még fantázia sem kell hozzá, ellentétben az olvasott mesével. Nem bűn persze, de a fejlesztés kategóriába nem tartozik bele.
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen. Szerencsére a mesék nézése nem érdekli, de a mesekönyv, a mindennapos,amihez én is ragaszkodom. Szerepjátékokat imádja, ő a dr bácsi, a pénztáros, a raktáros... :)
Egyébként én is így gondolom, hogy ha csak séta közben mindenről beszélgetünk (pl melyik milyen fa), akkor az a legtöbbet ér, és nem szoktam külön konkrétan tanítgatni. Csak tényleg jó ötleteket gyűjtögetni, hogy hátha valakinek vannak jó kis játékötletei, ami nekem nem jut eszembe. Köszönöm mégegyszer a válaszokat.
2011. nov. 6. 21:08
5/5 anonim válasza:
szerintem a mesenézés közben is fejlődhet a gyerek...szókincs,vizualitás...nem azt mondom naphosszat,de fél órát míg sétához felöltözünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!