Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Nem engedi hogy kiszivjam az...

Nem engedi hogy kiszivjam az orrát, mit tegyek? T.i hogy oldjatok meg, nek.tek engedi? Mit tesztek ha nem engedi kiszivni de folyton tele és bedugul? 2éves 2hós , de nem tud orrot fújni sem , hiába tanitgatom

Figyelt kérdés

2023. ápr. 24. 22:55
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden kötél szakad akkor lefektetem a hátára, odaülök a buksijához terpeszben. A két kis kezét bedugom a lábaim alá és a kis fejét "beszorítom" a lábaim közé, hogy ne tudjon mocorogni. Utálom ezt csinálni és ő is utálja de ha muszáj, akkor muszáj. Próbálok minél gyorsabb lenni. 2.5 éves.
2023. ápr. 25. 06:18
 32/52 babyboom567 ***** válasza:
100%

Decemberben volt 6 éves a gyerekem.Eddig 2 embernek kellett lefogni, hogy ki tudjuk szívni.Pár hete hagyja,sőt kéri,hogy szívjam ki neki.Semmilyen traumát nem szenvedett el ettől.

A férjed egy gyökér.És nem is a gyereket sajnálja,hanem csak nem akar magának pluszmunkát,és így akarja kihúzni magát.

Igen ,régen tényleg nem szívták, ezért volt szinte minden gyereknek felszúrva a füle,vették ki az összes manduláját, és került kórházba olyan betegséggel,amivel ma nem,és szenvedett krónikus arc/homloküreg gyulladástól.46 éves vagyok, nem ismerek az én korosztályomban olyat, akinek nem szúrták fel a fülét gyerekkorába.Viszont van olyan ismerősöm, aki 45!! éve szenved az arcüregével.Már vagy 8x műtötték,rengeteget szedett antibiotikumot.Neki sem szívták az orrát gyerekkorában.

2023. ápr. 25. 07:28
 33/52 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szìvod ki neki, rámegy a fülère, üregekre, sok galibáz okozhattok. Trauma, ugyan már. Az nem lesz trauma, ha kòrházba kerül súlyos gyulladással? Vagy ne adj isten műtèti asztalra? Ordìt? Naná, az enyèm is. Magyarázhattam neki, akkor is sìr. Attòl mèg megteszem, mert máskèpp nem jön ki. Ő ugyan pròbálja fújni, de nagyon gyengèn megy. Ilyenkor ráülök, kezeit a teste mellè fogom, merr kibsztt nagy erő van benne, a fejèt fixálom a bal kezemmel, jobbal szìvok. Pár perc, de neki sokat segìt, ha beteg. Utána felfogom, simogatom, vìgasztalom, elmondom, hogy ez azèrr szüksèges, mert beteg, anya sajnálja, ha rossz, de muszáj. 2 perc ès semmi baja.
2023. ápr. 25. 08:57
 34/52 anonim ***** válasza:
100%

Jaja... felnőttünk orrszívó nélkül is. Nekem pl. csak 12-szer szúrták az arcüregem, a tesómnak 7-szer. De amennyire emlékszem gyerekkörben a fülgyulladások is rendszeresek voltak. És igen. Én is nehezen viselem, amikor a gyerekem beteg és még "kínoznom" is kell az orrszívással. Mintha kitépnék a lelkemet, amikor lefogom a lábaimmal és ordít. De inkább itthon fogjam le egy fájdalommentes orrszívás miatt, mint a kórházban egy fül felszúrás miatt. Engem anno anyukámnak kellett lefognia és azóta is emlegeti, hogy a könnyeit nyelte a hátam mögött, alig tudta a másodiknál már hogy leplezze előttem, hogy ki van borulva...

Szóval ilyen előzménnyel megmondanám a férjemnek, ha ilyen ostoba lenne, hogy húzzon el valahova, ha a gyerek beteg, mert nekem erre nincs szükségem. Sem arra, hogy a gyerekes hisztije miatt betegebb legyen a gyerek, sem arra, hogy kórházba kelljen mászkálnom a gyerekkel. Az fog csak a szívére menni... Nagyon egysejtű lehet.

Nálunk a férjem az én oldalamon áll, nem egy második gyerek, aki cinkosként dugdossa az orrszívót. Ha kell előveszi és kiszívja a lányunk orrát.

2023. ápr. 25. 09:20
 35/52 anonim ***** válasza:
100%

A férjemnek annyit szúrták fel az egyik fülét, hogy arra a fülére halláskárosodást szenvedett, papírja is van róla. Szóval csak ennyit arról, hogy nem kell szívni, meg hogy régen is túlélték. Túlélték persze, de hogyan?

Ne mondja nekem senki, hogy egy fél perces orrszívás traumatizálóbb a gyereknek, mint a fülszúrás, a tubus, és a többi, ami vele jár.

Szerintem nagyon gyorsan építsd le ezt a bandát. A gyerekednek és neked is csak egy életed van, kár lenne ilyen mérgező emberekre pazarolni.

Az orrszíváshoz annyit, hogy a nagyobbik lányomat én is sokszor lefogtam, a kisebbik elvolt közben az ölemben, de mindkettő végigüvöltötte az egészet. A férjem végig támogató volt, utána mindig megvigasztalta a gyerekeket, és ment az élet tovább. Egyik gyereknek sem lett tőle semmi baja.

2023. ápr. 25. 09:31
 36/52 anonim ***** válasza:
37%

Nekem 1 éves a lurkóm úgyhogy nagyon nem szabad mondanom semmit, mert egy év különbség is hatalmas a gyerekeknél.

De a 2 évesnél nem működik a játék?

Én sem akarom lefogni a gyereket, úgyhogy játékkal próbáljuk szoktatni.

Az unokatesója orrát szívtuk (nem igaziból), a sajátunkat és már ő próbálgatta saját magának utána.

2 éveseknél nem tudom, hogy ez beválik-e 😬

2023. ápr. 25. 09:37
 37/52 anonim ***** válasza:
100%

"Anyumék is lekaptak azért hogy miért szívogatom, mert az ők korukba ilyen nem volt ,mégis felnőttünk."

Miért, hány éves vagy? Mi a bátyámmal a '80-as években születtünk, már ekkor is szívták a gyerekek orrát

2023. ápr. 25. 09:59
 38/52 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem legközelebb ha náthás, ne engedd hogy kifújja az orrát. Egyáltalán. Majd utána megbeszélitek.

1 évesen a gyerekemet még le kellett fogni orrszíváshoz. 2 évesen már ő mutatta, hogy szívjuk ki. Biztos azért, mert annyira borzasztó, hogy belefájdul a szíve (atyaisten).

2023. ápr. 25. 10:40
 39/52 anonim ***** válasza:
Rátérdelsz vagy hogy mondjam ráülsz a válláig, és a fejét tudod így fogni egy kézzel, másikkal szívod.
2023. ápr. 25. 10:44
 40/52 anonim ***** válasza:
100%
30 vagyok, már nekem is szívták gyerekként olyan kézzel szájjal szívhatóval..
2023. ápr. 25. 10:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!