Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Normális, ha egy 2,5 éves...

Normális, ha egy 2,5 éves kisgyerek így viselkedik?

Figyelt kérdés

Már csecsemőkorában volt hisztikéje, mindig is volt egy "alaphangulata", kvázi ez beidegződött nála, hogy mindig valamiért kell sírni. Persze voltak és vannak is könnyű időszakok. Most úgy érzem a bölcsi is közre játszik, ott van egy problémásabb kisfiú, szerintem onnan látja miket csinál. Hozzá kell tegyem, több orvos, gondozónő, védőnő mondta, hogy kimagasló intelligenciája van, de a bölcsi óta, mintha vissza fejlődne... Nálunk péntek óta egy vírus is betett, láza volt, ami lement, majd vissza. Ez tegnapra elmúlt. Olyan szinten tele volt az orra, hogy az orrszi-porszi sem bírt vele és talán az állandó dugulásnak "köszönhető", hogy ki sem alussza magát. Olyan hisztiket vág le, hogy a földön fekszik és pirosra sírja magát és olyan orgánummal, hogy a remeg a dobhártyánk. A férjem már majdnem megpofozta, de tűrtőztette magát, eddig sem bántotta, ezután sem fogja. További probléma, hogy a bölcsibe menetelkor is uezt csinálja, de a gondozónők beszámolja alapján ott feloldóik, és eljátszogat. Persze itt is volt már feladat (papírlúd készítés), amit Őexcellenciája nem volt hajlandó csinálni, mindenki más igen... A harmadik, ami szintén említést érdemel, hogy képtelen vagyok otthon bármit csinálni, mert nem hagyja, nem tűri, hogy mást csináljak, van, hogy 1,5 óráig az ölembe van és csak bújik hozzám.

Szóval összefoglalva: az alvás sohasem volt olyan, mint a nagy könyvekbe írt: végig alussza az éjszakát, a kirobbanó hisztik, ami néha rátör, és 1-2 óráig csak üvölt, ill. a bölcsikébe lévő menet.

Van/Volt valakinek hasonló? Kissé már nehezen viseljük. Olyan is írhatna, aki magára ismer, hogy volt ilyen a családba, hogy a későbbiekben ez hova fajul? Mit kell tegyünk?? Köszi, ha végig olvastad!!

2022. dec. 8. 07:44
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
69%

Én komolyan mondom nem értem.Szerinted az a gyerek amelyik kipihenetlen és beteg és emiatt hisztizik, az már ,,gyanús"??? Vagy hogy bekerült egy új közösségbe és nem mindenben együttműködő az ,,gyanús"? Azt nem mesélték , hogy mennyi mindent meg megcsinál pont mint a többi gyerek?:D

Nem akar ludat csinálni hú tuti nem normális!:D

Az enyém időszakosan érdeklődik minden felé, vannak kattanásai és aszerint hol inkább ezt, hol inkább azt játssza és még senkinek sem jutott eszébe, hogy emiatt baja lenne.

Az meg hogy nehezen viseli az elválást is normális ilyen még oviban is van.Az enyém is rosszul viseli, de utána amúgy jól érzi magát és ezzel sincs senkinek baja.

Szóval a gyereked normális.Normális az is, hogy betegen, fáradtan hisztizik és üvölt, mert neki még nincs akkora szókincse, hogy elmondja anya fáj ez,az amaz és marha rossz, hogy otthagysz a bölcsibe idegenek között.Ti meg ahelyett, hogy megnyugtatnátok idegbetegeskedtek.Tök jó!Szóval TI nem kezeleitek normálisan a helyzetet.A gyereketek rendben van.

2022. dec. 8. 11:27
 22/51 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Lehet nem fogalmaztam egyértelműen, de itt olyan feladat volt, hogy egy volt egy papírlúd, amire vattacsomókat kellett ragasztani. 10-en vannak a csoportban, a Kislányunknak viszont nem volt kedve ezt csinálni. Nekünk esett rosszul, hogy a kitett tablón nem volt az kis munkája. Nem mondom, hogy ez rossz vagy beteg gyerekre vall, szó sincs erről.

Kicsit sokaknál úgy jön le, mintha mi nem lennénk szülőknek való és itt már írhatok bármit, mindketten teljesen alkalmatlanok vagyunk gyerek nevelésre. Higyjétek el nagyon nagyon sokat foglalkozunk vele, rengeteg szerepjáték van, ami ő talál ki és nagyon sokat olvasunk neki este, hétvégén napközben is. Ez egy elalvási program nálunk egyébként hétköznapi estéken.

És az, hogy helytelen megállapítás, hogy egy gyerek nem lehet ilyenkor okos és minden gyereknek ezt mondják? Rendben van. Viszont vannak rövid könyvek, amit fejből tud szóról szóra. 10-15 verset tud, 15 ig el tud számolni, ill. már 2 éves kora előtt ragozva beszélt, kb 20 autónak ismeri az emblémáját. Tudom, hogy ez is hétköznapi, nincs ebben semmi különleges.

2022. dec. 8. 11:40
 23/51 anonim ***** válasza:
68%

Ezekben mondjuk, tenyleg nincs semmi kulonleges, azt hittem minimum tud irni-olvasni, ha mar zsenikategorias :)

Enyem masfel evesen siman kirakott 30 darabos kirakokat, megse mondtak ra, hogy zseni lenne.

Egyebkent van olyan ket es fel eves, aki nem tud 15-ig elszamolni? Max ha nem tud beszelni, akkor tudom elkepzelni...

2022. dec. 8. 11:52
 24/51 anonim ***** válasza:
71%

Oké az én fiam nem tud szépen ragozva bedzélni, de pl megtudja különböztetni a dínók egy részét (azokat amik ismertebbek) és mióta beszélni kezdett meg is tudja nevezni őket, 6 oldalú kocka kirakót simán kirakja 1,5 éves kora óta, és 10-ig tud számolni angolul és magyarul (Angliában élünk), egyszerre két nyelven tanul beszélni stb.

A gyerekeknek szivacs az agyuk ilyenkor, az hogy tud verseket meg könyveket az azt jelenti hogy nagyon sokat olvastál neki, és mondókáztál emiatt megtanulta. Ez még nem zseni kategória hanem az érdeklődési körében való jeleskedés. A beszédfejlődés pedig változó, egészséges gyerekeknél 3-4 éves korra ugyanott fog tartani az is aki 1,5 meg az is aki 3 évesen kezdett el beszélni.

2022. dec. 8. 12:18
 25/51 anonim ***** válasza:
73%

Még a megkésett beszédfejlődésű gyerekem is szóról szóra tudta a könyveket ilyen idősen. Nem beszélt, de addig nem engedett hajtani, amíg fel nem olvastuk újra, ha csak egy betű is kimaradt. :D

Később évekkel korábban olvasott könyveket is visszamondott.

Nem zseni, közelében sincs. Csak imádja a könyveket.

Sokkal könnyebb lenne a dolgod, ha nem lennének túlzó elvárásaid.

Még egyszer: nem kötelező a foglalkozás még egy ovisnak sem. Káros, ha erővel odaültetik. Akkor is ha 10 gyerekből 9-nek volt kedve ludazni.

Nagycsoportra elvárt, hogy leköthető legyen ilyesmikkel. Iskolaérettség része.

Hagyd "Őexelenciáját" normális 2,5 évesként viselkedni.

Otthon azért csüng rajtad, mert hiányzol neki. Inkább lenne veled, mint a bölcsiben. Minő fertelem! Hogy képzeli, hogy olyan mint egy átlagos 2-3 éves!

2022. dec. 8. 12:30
 26/51 anonim ***** válasza:
73%
Most jöttem rá hogy az én fiam is zseni 🤣🤣
2022. dec. 8. 12:51
 27/51 anonim ***** válasza:
90%
6-os vagyok. Mielőtt közösségbe került, nem volt agresszív, pedig sokat jártunk játszótérre és találkozott más gyerekkel. Ezért volt furcsa. Nem tudok róla, hogy "zseni" lenne, nem tudom, ezt mivel állapítják meg. Vannak dolgok, amikben tehetséges, de én úgy látom, nem kiemelkedően. Bár ki tudja, nem értek hozzá. Fejlesztésekre jár, sokat javult.
2022. dec. 8. 13:29
 28/51 A kérdező kommentje:
Én is azt mondom, hogy nem érzem zseninek, többek megállapítása volt, hogy nagyon okos. Nálunk ez a természetes, jó, hogy másnál is így van, és mi sem vagyunk lemaradva. Tisztába vagyok azzal a ténnyel, hogy főleg ilyenkor az agyuk, mint a szivacs.
2022. dec. 8. 13:46
 29/51 anonim ***** válasza:
72%

Kedves kérdező! Egyszerűen borzalmas a stilusod, ezért kapsz ilyen válaszokat. Engem a "hisztike" szótól is kiráz a hideg, de te már tizsszer leírtad. Ide nem nevelési tanácsadó kell, hanem szülői tanácsadó, mert fogalmatok sincsen, hogy működik egy gyerek. Minden gyerek hisztizik, ezt érdemes tudni mielőtt gyereket vállal valaki, mert pl. vehettél volna hörcsögöt is, az nem hisztizik és nyugodtabb életed lenne.

"Már csecsemőkorában volt hisztikéje, mindig is volt egy "alaphangulata", kvázi ez beidegződött nála, hogy mindig valamiért kell sírni."

Baromság. Egy csecsemő azért bőg, mert máshogy nem tudja kifejezni az igényeit. Egy kisgyerek viszont feszegeti a határait. Nem hozzászokott a bőgéshez, más oka van. Mint már írtam, a legnyugodtabb gyerek is szokott hisztizni, felesleges azt várni, hogy ne csinálja.

"kimagasló intelligenciája van" 2 és fél évesnél nem mérnek intelligenciát, de elárulom neked ha majd később magas lesz az iq-ja az sem jelent sokat, mert van még rengeteg részképesség és a magas iq mellett is lehet alacsony a többi, nálunk pont ez a helyzet.

"A férjem már majdnem megpofozta, de tűrtőztette magát"

Normális szülő nem pofozza fel a dackorszakos gyereket, úgyhogy ezért nem fog a férjed kitüntetést kapni.

"gondozónők beszámolja alapján ott feloldóik, és eljátszogat"

Mivel a bölcsiben alkalmazkodik, amikor otthon van veled elengedi magát és kiereszti a feszültséget, ezért hisztizik neked. Ezt nagyjából az összes gyerek így csinálja, hogy bölcsiben, oviban viselkednek, otthon meg nem.

"Persze itt is volt már feladat (papírlúd készítés), amit Őexcellenciája nem volt hajlandó csinálni, mindenki más igen"

Az egyáltalán nem "persze", hogy egy bölcsiben feladat van. A bölcsiben az a feladat, hogy tologassa az udvaron a kisdömpert, meg az, hogy a napi rutint valamennyire megtanulja. És már az is baromi fárasztó nekik, öltözés, evés, stb. Más kérdés, hogy nyilván csináltak valami papirludat, amit te úgy értelmeztél, hogy az egy elvárás volt. Biztosan nem volt az, ez egy bölcsőde, nincsenek ilyen feladatok. És neked, mint szülőnek nem kellene azzal foglalkoznod, hogy kint van-e a papirludja a falon a két és fél éves gyereknek, mert túl kicsi az ilyen feladatokhoz. Nálunk ovis nagycsoportban kezdték el, hogy kötelező volt a foglalkozás. 5 éves kor fölött!

"Van/Volt valakinek hasonló?"

Igen, kb. mindenkinek, akinek gyereke van. Igazából egy kisgyerek baromi fárasztó tud lenni. De mivel bölcsis talán marad annyi szabad időd, hogy elviseld amikor veled van. Kell a szabadidő a szülőknek, de az irreális elvarasaiddal nem könnyíted meg a nevelést. Esetleg vegyél valamilyen könyvet, ami erről a korosztályról szól.

2022. dec. 8. 13:58
 30/51 anonim ***** válasza:
28%
#29. Fanatsztikus, ahogy próbálsz segiteni egy aggódó szülőn. Szerintem teljesen normális, ha egy egy gyermekes szülő nem látott még ilyet és ide jön segítséget kerni ezzel szemben minden, amivel létezik dobálod sárral. Úgy hiszem a te stílusod borzalmas, hogy képes vagy magadról elhinni te vagy a gyereknevelés példaképe. Fanasztikus, ahogy a sárba tiporsz olyan anyukát akinek nincs semmilyen rutinja. Ez a gyakorikérdések szülőszobája, ahol minden kétségbeesett anyuja megkapja a magáét, hogy hülye, meg minek van egyaltalan gyereke.
2022. dec. 8. 15:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!