Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Normális, ha egy 2,5 éves...

Normális, ha egy 2,5 éves kisgyerek így viselkedik?

Figyelt kérdés

Már csecsemőkorában volt hisztikéje, mindig is volt egy "alaphangulata", kvázi ez beidegződött nála, hogy mindig valamiért kell sírni. Persze voltak és vannak is könnyű időszakok. Most úgy érzem a bölcsi is közre játszik, ott van egy problémásabb kisfiú, szerintem onnan látja miket csinál. Hozzá kell tegyem, több orvos, gondozónő, védőnő mondta, hogy kimagasló intelligenciája van, de a bölcsi óta, mintha vissza fejlődne... Nálunk péntek óta egy vírus is betett, láza volt, ami lement, majd vissza. Ez tegnapra elmúlt. Olyan szinten tele volt az orra, hogy az orrszi-porszi sem bírt vele és talán az állandó dugulásnak "köszönhető", hogy ki sem alussza magát. Olyan hisztiket vág le, hogy a földön fekszik és pirosra sírja magát és olyan orgánummal, hogy a remeg a dobhártyánk. A férjem már majdnem megpofozta, de tűrtőztette magát, eddig sem bántotta, ezután sem fogja. További probléma, hogy a bölcsibe menetelkor is uezt csinálja, de a gondozónők beszámolja alapján ott feloldóik, és eljátszogat. Persze itt is volt már feladat (papírlúd készítés), amit Őexcellenciája nem volt hajlandó csinálni, mindenki más igen... A harmadik, ami szintén említést érdemel, hogy képtelen vagyok otthon bármit csinálni, mert nem hagyja, nem tűri, hogy mást csináljak, van, hogy 1,5 óráig az ölembe van és csak bújik hozzám.

Szóval összefoglalva: az alvás sohasem volt olyan, mint a nagy könyvekbe írt: végig alussza az éjszakát, a kirobbanó hisztik, ami néha rátör, és 1-2 óráig csak üvölt, ill. a bölcsikébe lévő menet.

Van/Volt valakinek hasonló? Kissé már nehezen viseljük. Olyan is írhatna, aki magára ismer, hogy volt ilyen a családba, hogy a későbbiekben ez hova fajul? Mit kell tegyünk?? Köszi, ha végig olvastad!!

2022. dec. 8. 07:44
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
59%

több orvos, gondozónő, védőnő mondta, hogy kimagasló intelligenciája van

2 és fél évesnél ezt max kedvességből mondja bárki, semmi szakmai alapja nincs.

2022. dec. 8. 08:43
 12/51 anonim ***** válasza:
61%

Így az elmondottak alapján nekem inkább az jön le, hogy tényleg átlagos gyerekről van szó, nincs okotok az aggodalomra. Sokkal rosszabbakat is hallottam már és mégsem volt a későbbiekben baj vagy gond. Itt inkább az a baj, hogy a kislány "rád ismert", tudja, hogy engedékeny vagy és mindig mindent kiharcol. A hozzászólásból látszik, hogy anyósodnál és a férjednél a viselkedés rendben van, nálad lesz a gond. És most ne érts félre, sajnos ugyanilyen voltam, mintha magamat olvasnám. Egyedül a férjem tudott vele bánni, hogy "eddig és nem tovább". Ez persze megint félreérthető lesz egyeseknek, hogy biztos kezet emelt rá, de NEM így van, nem hiszek a Makarenkó + nadrágszíj módszerben, mi sem hittük, hogy fizikálisan megoldunk mindent. Férjed ezek szerint jól csinálja. Próbálj határokat szabni, nálunk bevált: először a férjem az esti meseolvasásnál mondta, hogy "utolsó mese", amikor én olvastam szintén és így egyre több "szigorítást" bevezetni.

"2 és fél évesnél ezt max kedvességből mondja bárki, semmi szakmai alapja nincs."

Hidd el, hogy ez mutatkozik már fél és 1 év között is, ha egy gyerek nem hétköznapi, nincs itt semmiféle kedveskedés...

2022. dec. 8. 09:01
 13/51 anonim ***** válasza:
76%

Melletted azért jön elő belőle ez a kis sikítószörny, mert benned bízik a legjobban, tudja, hogy te akkor is szereted és elfogadod, ha a legrosszabb formáját hozza, ezért ki meri adni előtted. Ami tudom, hogy szörnyű és bosszantó, de igazából egy jó dolog, a kapcsolatotok erősségének a jele.

Amúgy sajnos normális, amit csinál :/ Kitartást, állítólag egyszer elmúlik ez az időszak is.

(szintén 2,5 éves kislány anyukája, aki egyszerre küzdök a dackorszakkal és a testvérféltékenységgel, egy hasfájós újszülöttel megspékelve. Nem jó kombó :D )

2022. dec. 8. 09:02
 14/51 anonim ***** válasza:
14%

" A férjem már majdnem megpofozta, de tűrtőztette magát, eddig sem bántotta, ezután sem fogja. "

Sosem szabad megütni, a lelolcsolás hideg vízzel a bevált módszer spricnivel!

A kisgyereknek önkontroll / önuralom problémái vannak!

Zellerteát kell vele itatni, és ajánlott rászoktatni a váltottvizes fürdőre!

Ezenkívül több foglalkozást és kevesebb tutujgatást!

Ha annyira intelligens, akkor adjál neki feladatokat, és aztán jutalmazd!

Most van kb a kölyökkutya szintjén agyilag, szóval le kell fárasztani mert ezt igényli jelenleg a kis rendszere.

Most tudod megtanítani neki, hogy mi a jó és mi a rossz, nameg hogy kinek (ez már a következő lépcső).

2022. dec. 8. 09:15
 15/51 anonim ***** válasza:
32%

"de olyan, mintha nem lenne nevelve rendesen."

Mert nincs is...

Két év után is még mindíg a "mintaszülő" babérokat aratja a kérdező minden jöttmenntől, de nem a gyerekkel foglalkozik rendesen, hanem csak kitakarít alatta, de a "működéséhez" viszont nem ért.

2022. dec. 8. 09:19
 16/51 anonim ***** válasza:
57%

Senki nem fogja helyetted nevelni a gyereket kérdező, akikre rábízod , meg akiknek hiszel ezügyben, hogy "szépen ejátszogat" azoknak ez csak egy alulfizetett állás.

Valójában magárahagyod és gőzöd sincs hogy mi zajlik vele olyankor!

Ennél még az is jobb lenne ha egész nap csak aludna a bölcsiben.

Kevés vagy a gyerekednek, ezért üvölt állandóan!

Törődj vele többet!

2022. dec. 8. 09:25
 17/51 anonim ***** válasza:
61%

Menj el tanfolyamra vagy szerezz be könyveket ha nem értesz hozzá eléggé, jobbat nem tudok, de az biztos, hogy mások nem fogják helyetted megoldani a dolgokat, aztán lesz amilyen lesz magától, viszont te "élvezed" majd a későbbiekben a gyümölcsét.

Erre mondják, hogy nagy felelősség!

2022. dec. 8. 09:28
 18/51 anonim ***** válasza:
68%

Nekem tök átlagos, normális dackorszakosnak hangzik.

Csak szólok, hogy a védőnők és hasonlók mindig azt mondják minden gyerekre hogy mennnnnyire okos, vagy mügyes. Ezt dícséretnek kell venni, nem pedig elkönyvelni kis zseninek a gyereket.

Ne kend egy másik gyerekre azt, hogy dacol a gyerek. Ez egy normális folyamat amin át kell esni, és meg kell tanulni kezelni. Írtad hogy eddig is volt egy hangulata a gyereknek, miből gondolod hogy ez a hisztisebb természet nem csak kiéleződött, most hogy elkezdődött a hisztikorszak, miért kened egy másik gyerekre, akivel nem is találkozol max látod egy picit mikor mész a te gyerekedért. Azt ne mondd hogy az óvónő neked panaszkodik más gyerekéről mert az full etikátlan.

2,5 évesen papírlúd készítés? 2,5 évesen? Nem térek magamhoz... ilyenkor még nem tudnak ilyet csinálni, legalábbis én még nem láttam ilyet. Épp hogy rajzolnak valami arcra hasonlítót nem hajtogatnak. Én se tudnék papírludat hajtogatni. Max csákót meg csónakot ami lényegében ugyanaz. Valami itt nem stimmel a sztoriban.

Szerintem olvass utána a dackorszaknak, és hogy mi segíthet hogy túléljétek.

2022. dec. 8. 10:04
 19/51 anonim ***** válasza:
78%

18, valószínűleg Márton-napi liba volt az a lúd, és nem hajtogatva, hanem kivágnak egy libát és kreppapír fecniket ragasztanak rá a gyerekek "tollnak". Ez a nagy művelet. Még egy egyéves is képes rá,

DE még egy óvodásnak se kell részt vennie a foglalkozásokon kötelező jelleggel.

Ez az amit a kérdező nem tud.

Irreálisan látja a gyereket, fogalma sincs, hogy milyen egy 2,5 éves, ezért képtelen kezelni is.

2022. dec. 8. 10:40
 20/51 anonim ***** válasza:
64%

Ahh értem akkor. Komolyan azt hittem hajtogatást várnak el.

Nem minden gyerek szereti az ilyesmit, meg lehet nem volt kedve, lehet már nyűgös volt mert beteg lett, vagy épp mást csinált volna és kivonták ebből. Gúnyolódni, hogy őexelenciája nem csinálja nekem nagxon visszatetsző.

2022. dec. 8. 11:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!