Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Miért olyan nagyon felháborító...

Miért olyan nagyon felháborító hogy soha nem veszek sem kínai, sem használt ruhát a babámnak?

Figyelt kérdés

miért szólnak ebbe bele mások? miért vetik meg azt aki csak újat vásárol (hozzáteszem nem horribilis összegekért, h&m c&a-ban vásárolok a legtöbbször és figyelek az akciókra is)

miért jönnek a gúnyos beszólások hogy miért nem jó nekem a kínai vagy turkáló vagy a vatera?

2013. nov. 29. 14:34
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
26%
még annyit megjegyzek, hogy én Franciaországban élek, itt a h&m, c&a, zara ..és sok egyéb, abszolut nem számit márkának, ismerösök kukákba dobják ezeket a ruhákat, ha véletlenül meg nagyobbat vesznek a gyereknek..annyit nem ér nekik, hogy visszavigyék. Rengeteg ruhát, cipöt (nike, adidas) vittem haza zsákokban ismerösöknek, benne még a cimkével, teljesen ujak voltak. Ami itt márka, azt nem is ismerik Magyarországon. Én azt tapasztaltam, hogy egy kinai ruha, sokszor sokkal jobb minöségü, mint egy h&m-s c&a-s.
2013. nov. 29. 18:08
 32/40 anonim ***** válasza:
56%
Én vállalom, hogy bizony nekem sem jó, sem a turkáló, sem a Vatera. Magamnak sem veszek ilyen helyről. A gyereknek sem fogok. Kínaiban szoktam néha vásárolni, de mindegy, mit. Zoknik, pamut alsókat ki lehet fogni. Magamnak pulcsit szoktam. De nem a gagyit, hanem csak ami tényleg jó.
2013. nov. 29. 18:36
 33/40 anonim ***** válasza:
39%
Én erre általában nem reagálok a téren, elütöm annyival, hogy mi sok rucit örököltünk. Nálunk is minden anyuka turkálóba jár, én sem szeretem, sosem voltam, és a szüleim nekem is ellenezték mindig, én sem szoktam meg. És három gyerek mellett bizony nem járok turkálóba, mert csak velük tudnék menni. Én úgy csinálom, hogy nagyon sok szép, márkás rucit örökölünk folyamatosan, de mindig veszek újat. Vessetek meg, én next és gap rucikat szoktam rendelni, mert olyan kedvezmények vannak, hogy annyi egy kabát pl, mint a c&a-ban. Neten rendelek, többnyire a nagyobbaknak, a kicsi meg örökli, de azért neki is veszek újat, mert vannak uncsitesóink is, és körbe mennek a ruhák. Én sem szólok be senkinek, és abszolút nem is érdekel más véleménye, mert nagyon szeretem, ha szépen öltöztethetem a gyerekeimet, persze azért ésszerűen, mert amíg pl a kicsi gyorsan nő, mászik, stb, addig tényleg nem érdemes túl drága ruhákat venni. Mindig akciósat veszek, vagy valami kedvezménnyel, egyébként a vaterán olyan húzós a szállítás, hogy amíg én angliából ingyen kapom (20 € felett ingyen hozzák), addig ott jó pár száz forint, és a nextes rucikra pl még jól rá is tesznek pár ezret.
2013. nov. 29. 20:22
 34/40 anonim ***** válasza:
Lököt környéken lakhatsz ha ilyenért megszolnak ,nálunk ilyenért senkit nem szolnak meg ,én a c&a kivül ,ami számomra drága ,h&m ,kik,tesco ,lidl,aldi,hádábol vanak a gyerekek ruhái ,akciosan ,söt van hogy kapok ruhát ,barátoktol.
2013. nov. 30. 11:12
 35/40 anonim ***** válasza:
35%
Mert Magyarországon már szokás az, hogy mindenki használt ruhákban jár. Nemrég a Bagi-Nacsában is volt egy paródia, hogy külföldinek mi a véleménye a magyar nőkről, hát az első az hogy használt ruhákba járnak. Persze ez csak vicc, de azért van valami alapja. És ha valaki azt mondja hogy csak új cuccokat vesz és ráadásul a gyerekének, aki úgyis kinövi egy év múlva, akkor azt mindenki sznobnak tartja meg felvágósnak, mert van sokkal jobb, olcsóbb dolog, a turka. Az fel sem merül bennük hogy valaki másképp gondolkozzon.
2013. nov. 30. 15:11
 36/40 anonim ***** válasza:
kedves utolsó, mert Magyarországon ezt a furcsa népszokást megalapozza a nagyszerű pénzügyi helyzet. Pluszban vannak nem kevesen, akik nem vesztek még el teljesen a konzumidiotizmusban.
2013. nov. 30. 15:36
 37/40 anonim ***** válasza:
Nem olvastam vegig a valaszokat, de en csak annyit tennek hozza, hogy a nyaron amikor tele szokott lenni a jatszoter, feljott a szo a ruha vasarlasrol, es az egyik anyuka hencegett, hogy o biza nem vesz turis ruhat a gyerekenek, hanem csak internetrol vasarol, es az a ruhacska ami epp a kislanyan volt azt is ujan vette...amikor raneztem a ruhara, hat higyjetek el olyan olcso minosegu ruha volt, a varras kibomolva, felkondorodva a kisruha szele, pont mint egy kinai sz@R, de o ujan vette, hagyjal mar, inkabb veszek turkalobol es szazszorta jobbat.
2013. dec. 1. 12:44
 38/40 anonim ***** válasza:
47%

Szeretem a C&A-t, a H&M-et néha-néha veszek is ott a lányomnak (4éves), de a legtöbbet turizom (Háda Gyerekbolt)és eddig még mindenki kétkedve fogadta, hogyha azt mondtam turis ezis-ezis-meg ez is. Sőt, van hogy gyári címkés márkás rucikat találok neki, csak épp negyed annyiért.

És őszintén, én imádom a kincsvadászatot a turikban, és még nagyon sok anyuka (a havi árucserés napokon a tömeget látva) :)

2013. dec. 5. 15:52
 39/40 anonim ***** válasza:
54%
Amelyik ruhát nem Kínában gyártották, az hamisítvány.
2013. dec. 6. 15:48
 40/40 anonim válasza:

Én azért nem veszek használtat sem nekem sem a gyerekemnek, mert szinte csak 1-2 száz forinttal olcsóbb mint a kínai.

A kínaival nekem semmi bajom.Ott is lehet jobb minőségű ruhákat venni!

Ezért már rám is néztek furcsán.

2013. dec. 9. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!