Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaruhák, gyermekruhák » Miért olyan nagyon felháborító...

Miért olyan nagyon felháborító hogy soha nem veszek sem kínai, sem használt ruhát a babámnak?

Figyelt kérdés

miért szólnak ebbe bele mások? miért vetik meg azt aki csak újat vásárol (hozzáteszem nem horribilis összegekért, h&m c&a-ban vásárolok a legtöbbször és figyelek az akciókra is)

miért jönnek a gúnyos beszólások hogy miért nem jó nekem a kínai vagy turkáló vagy a vatera?

2013. nov. 29. 14:34
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
17%
Babaruhából és később kicsi gyereknek való ruhából nem ésszerű csak újat venni. Ez nem pénzkérdés (mi is vehetnénk csak újat), hanem praktikum. Ettől függetlenül engem nem zavar, ha valaki így tesz és őszintén szólva nem is találkoztam még olyannak, aki ezért leszólt volna valakit. Ha persze dicsekvő, lenéző stílusban adja elő az illető magát, az más kérdés.
2013. nov. 29. 15:10
 22/40 A kérdező kommentje:

21 meg a többiek, az ég áldjon már meg titeket szó sincs dicsekvésről meg nagyképűséről, hányszor írjam még le? :)hogy nem is én hozom fel a témát!

Mindenesetre megy a zöld kéz 21-es :)

2013. nov. 29. 15:14
 23/40 anonim ***** válasza:
44%
Nem a zöld kézért írtam, tőlem pirosat is nyomhatsz, de az egyoldalú elmondásokat én mindig fenntartásokkal kezelem, ezért tettem hozzá az utolsó mondatot. Ja meg azért, mert ilyenekkel én sosem találkozom, nehezen tudom elképzelni, hogy csak úgy, minden ok nélkül beszólnának ezért, ráadásul többen, de lehet, hogy én csak normális embereket ismerek.
2013. nov. 29. 15:17
 24/40 anonim ***** válasza:

Nem értem. Engem még sosem érdekelt ilyen szinten ki honnan veszi a ruháját. Abszolút. De tényleg. Mi nagyon sokat vásárolunk a gyereknek F&F, C&A, H&M, Terranova, stb. ruhákat, de ha épp megtetszik valami, akkor megveszem a Vaterán, vagy kínaiba. És marhára nem érdekel ki mit gondol. Eddig még csak dicsérték a gyerek ruháit.

De ezt az irigységet sem értem. Mostohaanyum nagyon jó módú, sokat keres, vezető, mégis a húgom ruháinak nagy része kölcsön kapott, örökölt ruha. És? Megértem őt is, hogy nem ad ki egy csomó pénzt olyanokra,amiket nem sokára úgy is kinő a gyerek.

Turkálóba én sosem mentem ruhát venni, nem azért mert ellenzem, biztos vannak nagyon jó cuccok, csak nekem a szüleim mindig nagyon ellene voltak, így nem szoktam ehhez hozzá.

2013. nov. 29. 15:24
 25/40 anonim ***** válasza:
41%
De pontosan hogyan zajlik egy ilyen beszélgetés? Ültök a padon, megkérdezik hogy hol vetted ezt a csini ruhát, elmondod hogy a C&A-ban és..... Ebből honnan jön, hogy te nem adsz használtat a gyerekre?
2013. nov. 29. 15:26
 26/40 A kérdező kommentje:

:)bármilyen alkalommal felmerülhetnek a babaruhás témák, pl. a játszón beszélgettem más Anyukákkal arról hogy ki mit vett már télre, megvan-e az overall, milyen csizmát vegyünk,és felmerült a vatera meg a turi,elég sok van a környékünkön.megdöbbenve néztek rám mind a ketten hogy nem megyek egyáltalán turkálóba és amikor mondtam hogy soha nem veszek onnan meg vateráról sem mert nem adok a babámra használt ruhat akkor kérdeznek ilyeneket hogy miért? de miért nem jó a használt? mit lehet erre mondani, nem és kész. nem szeretem.

de volt hogy az orvosnál sokat kellett várni és beszélgettünk egy Anyukával és utána kérdezte merre sétálok, ugorjunk már be a turiba ami ott van a rendelőtől egy sarokra.

2013. nov. 29. 15:41
 27/40 anonim ***** válasza:
Én még csak most várom a babánkat, de csomó kismamával megbeszéltem már a ruhavásárlási szokásokat, eszmét cserélünk, tippeket adunk egymásnak, szóval ezek már várandóság alatt is előjönnek. Azért szólnak be neked, mert van egy csomó olyan kismama, aki szerint csak az a jó, amit ő csinál, és ezt el is mondja. Én is annyi kéretlen "jó" tanácsot kaptam már, hogy rendesen megvisel, még meg sem született a babám és már kapom az instrukciókat, pedig annyira de annyira szeretném én nevelni, ruházni a saját elképzelésem szerint. És itt nem az elmondom a tapasztalatomat és ha gondolod kipróbálod típusú tanácsokról beszélek, hanem az agresszív beszólásokról. Gondolom nem egy ember szólt be neked sem és kumulálódott benned a dolog. Ne foglalkozz vele, csináld úgy, ahogy neked jó. Mindenkinek más a preferenciája ruhák terén.
2013. nov. 29. 15:44
 28/40 A kérdező kommentje:
:)igen mostanában kezdett elegem lenni,jön a tél,elég gyakori téma a babaruhák,ki mit hol,honnan van/lesz az overall,kabát,mert ezek nagyobb tételek mint a nyári kisruhák.ne foglalkozz senkivel kedves Utolsó :)csináljuk úgy ahogy mi szeretnénk :)engem is oktattak már a terhességem alatt mindenről, egyik füleden be a másikon ki :)
2013. nov. 29. 15:57
 29/40 anonim ***** válasza:
5%
a h&m és a c&a nem számit márkának..ugyanolyan minöségü ruhák, mint a kinai butikban találhatok..sööööt még szerintem rosszabbak is. :(
2013. nov. 29. 18:01
 30/40 anonim ***** válasza:
49%
Hát szerintem nem. A C&A-s, H&M-es gyerekruhákban még nem csalódtam, ellenben a kínaiból nem egy darab, már 2 használat után tönkrement/összement, stb.
2013. nov. 29. 18:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!