Normális az, ha mindent én veszek a babánknak?
"Szép is lenne ha pl a páromnak el kellene mondania, ha cipőt vesz."
Szép is lenne, ha nem osztanánk meg egymással az örömünket. Nem számon kérjük egymáson, hanem magunktól mondjuk el, hogy "nézzd milyen jó cipőt találtam ma az xyban"
Vagy
"nézzd milyen cuki ruhát vettem a gyereknek tegnap"
Vagy
"nézzd milyen szépek lettek a körmeim" ha körmösnél jártam.
"Én se szoktam elmondani ha vettem gyerekruhákat, nem titok, de mit mondjak róla?"
Én szeretem tudni ha vett/kapott új vagy használt gyerekruhákat a feleségem a gyerekeinknek. Hogy néz ki, hol vette, mennyibe kerül, engem érdekel.
"nekem nem evidens, hogy mondjuk a 20 év munkával megtakarított pŕnzét közösítse vkivel. Nyilván a családi kiadásokat közösen fedezi a két ember, de én 2 dolgozó fél esetén pártolom a külön számlát."
Hát ez biztos más, ha két 30-40-50 éves, anyagi javakkal már bőven rendelkező lesz egy pár.
Nálunk más a helyzet, mert mi húszas évek elején, megtakarítások nélkül jöttünk össze. Így mindent közösen értünk el. Gyerekek előtt hol ő keresett jobban, hol én. Mióta gyerekek miatt itthon van nyilván többet hozok pénzben én. Ez így természetes és nyilván minden közös. Mert persze azt is mondhatná a feleségem, hogy hétköznap napközben napi 10-11 órát vigyáz a közös gyerekeinkre(plusz mellette háztartás), ez óránként 3000 Ft akkor annak a felét fizessem ki. Úgy is igazságos lenne. De nem járnék jól. Jó ez így, hogy minden közös. :)
Azt hiszem
Hát igen, mi 41-31 évesen költöztünk össze, nem dőzsölünk, de mindkettőnknek van (a házfelújítás és a gyed miatt lassan inkább volt) fèlretett pènze.
Mi nem egyesítettük, de nem is sajnáljuk egymástól. Nem vezetünk költséges táblázatot, mindkettőnk szemèlyisége alkalmatlan erre.
Nekem ez a cipővevés nem tèma, bár pont a cipőről a párom be szokott szàmolni, mert soha semmi nem jó neki, illetve hát amikor elmegy, akkor nyilván megmondja, hová. Ha ilyen van, hogy vki direkt elmegy vmit venni amikor a másik itthon van, akkor persze megkérdezzük udvariasságból.
Szerintem a cipő nem esik az öröm vagy a beszédtéma kategóriàba, én a kérdezgetéseket mindig utáltam, de ez nyilván egyéni.
36-os. Persze ha nem vagytok házasok vagy ahogy valaki említette hogy az enyém-tied régi szerzemények. Onnantól hogy házasok vagytok szépen osztozkodni kell mindenen ami a házasság után gyűlt össze.
Vagy pl mi közösen építettünk házat. Ferjem kezdte el a telket fizetni majd beszálltam en is. Kifizettuk a telket elkezdtük az építkezést. Akkor en fogjam az ablakokat meg a klimakat mert azt en fizettem ki? Ja meg a szigetelést is. Vagy hogy is lehetne ez? Szerintem vannak szituk amikor a külön kassza max csak névleg az. Onnantól hogy közös lakás/ház/hitel van minden közös. Akkor is ha a párok ezt nem hajlandóak elismerni, és a hétköznapokban nem így kezelik.
Nyilván egyedül fogod felnevelni a gyereket, ő már cserben hagyott.
Legalább ne tartsd el pluszban öt is.
Vagy beszéljétek meg, vagy tedd ki a francba
Ez nem férfi és nem is apa így.
38, ez jogilag úgy van, hogy vagy félretesztek minden számlát a felújítástól vagy különbözetet feleznek ha szétmentek. Pl. nálunk is a páromé volt a ház de együtt újítottuk fel, ha szétmennénk, enyémek lennének azok a bútorok, amiket én vittem oda meg a felújítás előtti és utáni érték különbségének és az egyéb közösen szerzett értékeknek a fele, a ház meg a páromé.
Ebből a szempontból a hàzasság ténye mind1, házasságnál amúfy érdemes vagyoni szerződést kötni és akkor nincs vita.
Èn amúgy csak azért kezdtem el Veled vitázni, mert olyan dolgokat nehezményeztèl a Kérdezőnèl, ami teljesen szubjektív (kell-e házasság vagy közös kassza), s ma már aztán végképp egyèni.
Itt 2 baj lehet, vagy nem elkötelezett a fickó a gyerrk irányába, vagy csak simán elege lett abból, hogy mindent ő fizet és a szülés után is főleg ő fog. Vagy még azt tudom elképzelni, hogy az asszonyka belelkesült, ő meg hagyta érvényesülni.
Nálunk is amúgy a babakelengyét én fizettem, így jött ki a lépés, a ház kivitelezőt meg a párom fizette ki stb.
Beszélnie kellene a fiúval mielőtt itt temetitek a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!