Normális az, ha mindent én veszek a babánknak?
Te tudod mi a normális nálatok.
Nekem már az se normális, hogy barátodként nevezed, és nem a férjed, esetleg vőlegényed.
Közös kassza nélkül nekem elképzelhetetlen lenne. Van külön bankszamla nekünk is, de ez csak technikai dolog, összevissza fizetünk mindent vegyesen.
Mi nem szoktunk pénzről beszélni, családdal kapcsolatos kiadásokat fizetjük ahogy jön, magánkiadás magánügy. Szép is lenne ha pl a páromnak el kellene mondania, ha cipőt vesz.
Ha vki megdolgozik a pénzéért, az mért lenne automatikusan másé?
"Ha vki megdolgozik a pénzéért, az mért lenne automatikusan másé?"
Mert már a családért és magunkért dolgozunk. Nálunk nincs ilyen, hogy enyém, tied. Mienk van.
Mégsem kell beszámolnia arról, hogy vesz magának egy cipőt, a férjem kikéri a véleményemet, ha venni akar egyet. Sosem kell engedélyt kérnie, ha költeni akar, nyilván, hiszen ő is megdolgozott érte. Nálunk ebből nincs veszekedés. A pénz nálunk egy olyan dolog, hogy amire kell, rá fogjuk költeni...
Utolsó, nem kell elmondani, de nalunk ez így alakult ki. Amúgy is mindig együtt vásárolunk mindig, mert a férjem egy ufó és szeret boltozni. Ez az egyik közös hétvégi elfoglaltságunk. Nagybevásárlás, aztan ebéd valahol esetleg meg egy kis egyéb bolt járás. Obi, pláza, IKEA. Nekünk így jó. Az is jó, ha külön kassza beválik de a kérdezőnek nyilván nem... (anyukamek mai napig külön kasszan vannak pl)
Másfelől viszont ha a házasságban a spórolt vagyon közös vagyon, akkor az megint nem fair, ha az egyik elszórja a pénzt a másik meg nem. Mindegy mindenkinek van bevált módszere csak meg kell találni.
Szép is lenne ha pl a páromnak el kellene mondania, ha cipőt vesz."
Szerintem az lenne fura, ha nem mondja el.
" Ha vki megdolgozik a pénzéért, az mért lenne automatikusan másé?"
Nem másé hanem közös, mivel házasságban élünk.
Mért kellene elmondani a cipőt? Nem titok, de mért kell? Én se szoktam elmondani ha vettem gyerekruhákat, nem titok, de mit mondjak róla?
Nálunk sincs soha vita a pénzből, de nekem nem evidens, hogy mondjuk a 20 év munkával megtakarított pŕnzét közösítse vkivel. Nyilván a családi kiadásokat közösen fedezi a két ember, de én 2 dolgozó fél esetén pártolom a külön számlát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!