Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is vállalt úgy gyereket,...

Más is vállalt úgy gyereket, hogy igazából nem szerette volna? Hogy viseli az anyaságot? Átértékelődött ez a későbbiekben?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok, férjemmel két éve vagyunk házasok. Megismerkedésünk és a kapcsolatunk maga volt megvalósult álom. De! Mikor a férjemet megismertem, nagyjából hasonlóképpen gondolkodott a családalapításról, mint én. Gyerekvállalás? Soha!!!!!! Aztán valamiért mégis csak elkezdte mondogatni az esküvőnk után, hogy azért legalább egy gyereket mindenképpen szeretne. Addig, addig míg nem végül bele mentem és kompromisszumot kötöttük, hogy kizárólag egy gyereket hajlandó vagyok szülni annak érdekében, hogy ne kelljen erről lemondania mellettem. 38 hetes vagyok és két hét múlva szülök. A terhességem maga volt a rémálom, egy pillanat erejéig sem éltem meg pozitívumként. A gyerekre a hasamban egyenlőre nem tudok szeretettel gondolni, igazából semleges. Félek tőle és igazából nem is akarom, de már itt van. Nincs mit tenni, megfog születni és nekem el kell látnom őt. Nagyon aggódom ezek miatt az érzések miatt, hogy ez változni fog e valaha? Én magamtól soha nem vállaltam volna gyereket, igazából nem is nagyon kedvelem őket. Mindig is kényelmes életet szerettem és tudom, hogy ez gyerek mellet már nem így lesz. Hihetetlen, hogy nem tudok semmilyen pozitívumot felhozni mellette. Most már inkább úgy gondolom bárcsak vissza tekerhetném az időt a teherbeesésem előtti napra. Soha többé nem engedném magam rábeszélni. Még akkor sem, ha ez miatt később el kellett volna válnunk.

2019. febr. 17. 20:21
 71/108 anonim ***** válasza:
58%

Ja most látom, hogy igény szerintet kérdeztél. Ha ez alatt azt érted, hogy nem üvöltetem feleslegesen, ha két es fél óránál éhes - akkor igény szerint. Ha azt érted alatta, hogy minden pisszenésre mellre teszem, és tíz percenként öt percet vagy random eszik - akkor nem.

Van napirendünk, szépen 3-4 óránként eszik alapból a kislányom. De egy ekkora gyereknél azért sok minden esetleges és leginkább időintervallumokban tudsz gondolkozni (kb 2-3 körül fog ébredni).

Amit régen tanítottak, és ami ellenében etedetileg kialakult az igény szerinti szoptatás, hogy 3 óránként 20 percet egyen, az tudományosan bizonyítottan.m többszörösen káros, minden szakmai ajánlással ellentétes gyakorlat.

Ettől függetlenül törekedni azért kell a rendszer fokozatos kialakítására.

A tápszer lassabban bomlik és fixebb az összetétele, ezért a tápszeres babák ritkàbban éhesek valóban.

2019. febr. 21. 15:31
 72/108 anonim ***** válasza:
64%

Amelyikőtök azt írta, hogy szerintem 4 hó naposan van először egyedül, az olvassa el, amit írtam, mert nem ezt.

Fejezzük be itt ezt a vitát, mert más elveket vallunk egyszerűen, illetve én meg csak nem is azt, amit gondoltok, hogy vallok.

Csam azt mondtam és mondom, hogy óvatosnak kell lenni a nyári programmal, főleg ha előre foglalós és fizetős. Ennek a még meg nem született babának sem a személyiségét, sem az akkori fejlődési fázisát, igényeit nem ismerjük.

Persze mindent rá lehet kényszeríteni a gyerekre, és még az is lehet, hogy jól jön ki belőle, de a kategorikusság nem előny ennek a megítélésében.

2019. febr. 21. 15:56
 73/108 anonim ***** válasza:
Hogy vagy azota?
2019. febr. 27. 10:16
 74/108 A kérdező kommentje:
Kedves, hogy kerdezed! A szombati napot vegig bogtem, anyu szerint ez normalis, ezek a hormonok! Egyebkent valtozatlan.
2019. febr. 27. 21:18
 75/108 anonim ***** válasza:
52%
amúgy létezik terhesség alatti és szülés utáni depresszió, szerintem keress fel egy pszichológust! (nem olvastam végig az egészet, biztos más is ajánlotta már)
2019. márc. 2. 22:13
 76/108 anonim ***** válasza:
Megszületett már a pici?
2019. márc. 2. 23:46
 77/108 A kérdező kommentje:
Nem! Ha 7.ig nem fog akkor inditjak!
2019. márc. 3. 08:31
 78/108 anonim ***** válasza:
Velem pont ez volt csak januárban (7re tervezett indítás...)
2019. márc. 3. 10:03
 79/108 anonim ***** válasza:
0%

Azért ne hasonlítsunk össze egy kényszerszitut (kórház) egy 3 napos wellness üdüléssel....

A 4 hónapos igen elvan az apjaval sőt ki fogja bírni egy vadidegennel is, más kérdés, hogy én baromira nem tudnék kikapcsolódni mert a lelkiismeretem nem hagyna nyugodtan. Nem, messze nem vagyok ősanya aki nem bír ki fel órát a gyereke nélkül, mielőtt vki idelöki.

2019. márc. 3. 11:31
 80/108 A kérdező kommentje:
Kedves utolso! Hogy jon ez most ide? Ezeken a kerdeseken mar reg tul vagyunk! Egyebkent meg nem vagyunk egyformak, lehet te nem tudsz kikapcsolodni masnak meg lehet pont erre van szuksege! Ennyi! Zarjuk le ezt a temat kerlek!
2019. márc. 3. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!