Korán ülni tudó babák anyukái, lett a későbbiekben károsodása a gyerekeiteknek a túl korai mozgásfejlődésből?
Kislányom 4,5 hónaposan felült, most 5 és fél hónapos, pár napja már támaszkodás nélkül ücsörög szögegyenes háttal.
Soha nem ültettem, magától csinálta.
A gyerekorvosunk azt mondta, szerinte ettől nem lesz deformált a gerince a későbbiekben, de azért én aggódok, mert ilyet még nem láttam, hogy ilyen korán egyedül üljön egy baba.
Szeretném hozzá hasonló anyukák tapasztalatát kikérni akinek már nagyobb a gyereke, hogy a gerincére volt-e káros hatással a korai ülés.
Amúgy már nem csak ül, hanem forog, kúszik, láthatóan jó erőben van, de azért csak aggódok miatta.
Nekünk egy hetesen már forgolódott, azt mondták korai de ha nem lenne jó neki nem csinálná.
Valószínű ha a lányodnak se tenne jót nem ülne :) biztos van már olyan erőben és előfordul hogy előbb kezdenek bizonyos dolgokat :)
Köszönöm a válaszokat! Tudom, ha nincs probléma ne csináljak :)
Csak anyukám megijesztett, mert szerinte ettől később ferde lehet a gerince.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!