Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Költözzek vissza anyukámékhoz,...

Költözzek vissza anyukámékhoz, ha ott nagyobb biztonságban érzem magunkat?

Figyelt kérdés

Első babánkat várom, 2 héten belül szülök. Úgy érzem, jobb és egyszerűbb lenne, ha az első hetekben visszaköltöznék a szüleimhez... Ott is lett babaszoba csinálva, megvan még a régi hálószobám, tehát nem a nappaliban kéne éljek a babával. Péntek-szombat-vasárnap pedig jöhetne a férjem is, és együtt lennénk. Sokkal jobb lenne, mint az, hogy én itthon vagyok vele egyedül, és ha bármi baj lesz, azt sem tudom, mit csináljak...

Mármint az első 2 hétben itthon lesz a párom velünk, de utána már később fog hazajönni, délután 6 körül. Vannak barátnőim, de vagy szintén kisbabások, szóval ők nem lehetnek itt, hogy szórakoztassanak, segítségenek, mert nekik is kell gondoskodni a babájukról. Vagy pedig még a gyerekvállalás közelében sincsenek, és nem tudnának segíteni.

Beszéltem erről a párommal, ő azt mondja, hogy döntsek úgy, ahogyan jónak érzem, ettől még igazi család leszünk, és nem érdekli, hogy most pár hétig anyuékhoz kellene mennie miattunk.

2018. nov. 18. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen érthetetlen, hogy miért kéred a segítséget, ha a háztartást eddig sem te vezetted otthon.

Bármi probléma adódik a babával, kb telefonon is meg lehet beszélni, ha bizonytalan vagy. Az anyaság zsigerbl jön. Bár, ha háztartást sem tudsz/akarsz vezetni, akkor nem értem miért vállaltatok gyereket?!

2018. nov. 18. 15:40
 62/80 A kérdező kommentje:

Bármiben. Ha sír, és nem tudom megnyugtatni, akkor legyen ott, hogy ne pánikoljak be. Ilyesmik miatt.

Az meg elég nagy hülyeség, hogy csak az szüljön, aki mos takarít otthon. Ne haragudj, de ha megengedhetjük magunknak, hogy a feladatokra, amiket nem szeretünk megcsinálni, keressünk mást, akkor miért ne tennénk?

A 34. hétig dolgoztam én is, a maradék időt nem takarítással, főzéssel akartam tölteni. A terhesség előtt sem.

2018. nov. 18. 15:42
 63/80 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a válaszokat.

Én is féltem, pelenkázni sem tudtam. A kórházban megmutatták a szoptatást/babatartást, egy kedves többgyerekes anyuka meg megmutatta a pelenkázást a kórházban.

A fürdetést kitapasztaltam, de sokáig bénáztam vele/ketten csináltuk.

Kívülről úgy tűnik hogy nagyon nehéz, de pillanatok alatt rá fogsz érezni és kialakul a rutinod, utána majd nem fogod te sem érteni, mit kell rajta aggódni.

A lényeg, hogy összehangolódj a babával. Nem baj, ha nehezen megy.

Azért azt nézd meg a neten, mit csinálj, ha véletlen lenyel valamit, de az első hónapban ettől sem kell tartanod.

2018. nov. 18. 15:48
 64/80 anonim ***** válasza:
92%
Hát, ilyen gondolkodással kár volt gyereket vállalni. Ok, más vezeti a háztartást, más főz, ezzel vannak így páran gyerek nélkül is. Semmi gond vele. De baxus, a saját gyerekedet neked kell megnyugtatni. Gondolj már bele egy pillanatra jozanul: Gyerek sir. Felveszed, nem nyugszik meg. Oda adod anyadnak: megnyugszik. Pár óra múlva ugyanez. Par alkalom után már fel se fog merülni benned, hogy te próbáld megnyugtatni, a gyereknek pedig anyád lesz a nyugalom és a biztonság szigete, nem te. Mondjuk ha ezh a cél....
2018. nov. 18. 15:50
 65/80 anonim ***** válasza:
100%

Gyerek mellett majd muszáj lesz takarítani. Én se szeretek, de ha nem csinálom meg egy disznóól higiénikusabb lenne. 😄

Nem az ablakpucolásra gondolunk. Alap porszívó -felmosás. Főleg ha mászni kezd, muszáj naponta (többször) megcsinálni.

2018. nov. 18. 15:50
 66/80 anonim ***** válasza:
100%
Ha sír ne pánikolj be és anyukád segít megnyugtatni? A mi babánk hiába volt napi kontaktban az apjával,ha sírt rajtam kívül senki nem tudta megnyugtatni hiába sétált vele ringatta énekelt😀 neki .Mára ez már megváltozott.Lehet ez nalatok sem menne másképp. de kell hogy kialakuljon otthon egy kis megszokott életritmusotok amiben apa is szerepet kap még ha csak este 6 után is. Én a helyedben mamát hívnám el néha besegíteni ha már tényleg nem megy .
2018. nov. 18. 16:03
 67/80 anonim ***** válasza:
94%
Felesleges minden mondat. A kérdező ahhoz van szokva, hogy mindent helyette csinálnak. Nem fog ez változni attól, hogy szül egy gyereket. Had menjen az anyjához ha akar. Az ő élete, nekünk attól nem lesz sem rosszabb, sem jobb. Nekem 0 a segítségem, van egy négy évesem, 2 héten belül születik a második, nincs bejárónőm, főzés, takarítás, gyereknevelés mind a férjem és az én feladatom. De attól még nem vagyok htb. és nem vallom magam igazi háziasszonynak. A gyerekek előtt is dolgoztam, és a kettő között is. Ez van.
2018. nov. 18. 16:06
 68/80 anonim ***** válasza:
100%
Segítséget a háztartásban szoktak kérni és kapni az anyukák, nem a baba ellátásában. Érdekes is ez a hozzáállásod, mert én pl ki se akartam volna ezt a “feladatot” adni a kezemből (és ezzel többnyire így vannak az anyák), mert az én kisbabám és kezdettől fogva erős volt bennem az ösztön, hogy én védjem meg, plusz az első pár hét az összeszokásról szól, ilyenkor pláne fontos a rendszeres testkontakt a babával. Veled fog tudni megnyugodni, a te szívverésed és hangod hallgatta kilenc hónapig a pocakban, te leszel neki a biztonság!
2018. nov. 18. 16:09
 69/80 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem hagyjuk, valószínű csak egy troll , vagy tényleg egy ekkora ostoba p****a.
2018. nov. 18. 16:12
 70/80 anonim ***** válasza:
88%
Nekem nincs több kérdésem. Ide komolyabb segítség kellene (akkor is ha troll, akkor is, ha nem).
2018. nov. 18. 16:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!