Költözzek vissza anyukámékhoz, ha ott nagyobb biztonságban érzem magunkat?
Első babánkat várom, 2 héten belül szülök. Úgy érzem, jobb és egyszerűbb lenne, ha az első hetekben visszaköltöznék a szüleimhez... Ott is lett babaszoba csinálva, megvan még a régi hálószobám, tehát nem a nappaliban kéne éljek a babával. Péntek-szombat-vasárnap pedig jöhetne a férjem is, és együtt lennénk. Sokkal jobb lenne, mint az, hogy én itthon vagyok vele egyedül, és ha bármi baj lesz, azt sem tudom, mit csináljak...
Mármint az első 2 hétben itthon lesz a párom velünk, de utána már később fog hazajönni, délután 6 körül. Vannak barátnőim, de vagy szintén kisbabások, szóval ők nem lehetnek itt, hogy szórakoztassanak, segítségenek, mert nekik is kell gondoskodni a babájukról. Vagy pedig még a gyerekvállalás közelében sincsenek, és nem tudnának segíteni.
Beszéltem erről a párommal, ő azt mondja, hogy döntsek úgy, ahogyan jónak érzem, ettől még igazi család leszünk, és nem érdekli, hogy most pár hétig anyuékhoz kellene mennie miattunk.
Teljesen érthetetlen, hogy miért kéred a segítséget, ha a háztartást eddig sem te vezetted otthon.
Bármi probléma adódik a babával, kb telefonon is meg lehet beszélni, ha bizonytalan vagy. Az anyaság zsigerbl jön. Bár, ha háztartást sem tudsz/akarsz vezetni, akkor nem értem miért vállaltatok gyereket?!
Bármiben. Ha sír, és nem tudom megnyugtatni, akkor legyen ott, hogy ne pánikoljak be. Ilyesmik miatt.
Az meg elég nagy hülyeség, hogy csak az szüljön, aki mos takarít otthon. Ne haragudj, de ha megengedhetjük magunknak, hogy a feladatokra, amiket nem szeretünk megcsinálni, keressünk mást, akkor miért ne tennénk?
A 34. hétig dolgoztam én is, a maradék időt nem takarítással, főzéssel akartam tölteni. A terhesség előtt sem.
Nem olvastam a válaszokat.
Én is féltem, pelenkázni sem tudtam. A kórházban megmutatták a szoptatást/babatartást, egy kedves többgyerekes anyuka meg megmutatta a pelenkázást a kórházban.
A fürdetést kitapasztaltam, de sokáig bénáztam vele/ketten csináltuk.
Kívülről úgy tűnik hogy nagyon nehéz, de pillanatok alatt rá fogsz érezni és kialakul a rutinod, utána majd nem fogod te sem érteni, mit kell rajta aggódni.
A lényeg, hogy összehangolódj a babával. Nem baj, ha nehezen megy.
Azért azt nézd meg a neten, mit csinálj, ha véletlen lenyel valamit, de az első hónapban ettől sem kell tartanod.
Gyerek mellett majd muszáj lesz takarítani. Én se szeretek, de ha nem csinálom meg egy disznóól higiénikusabb lenne. 😄
Nem az ablakpucolásra gondolunk. Alap porszívó -felmosás. Főleg ha mászni kezd, muszáj naponta (többször) megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!