Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Költözzek vissza anyukámékhoz,...

Költözzek vissza anyukámékhoz, ha ott nagyobb biztonságban érzem magunkat?

Figyelt kérdés

Első babánkat várom, 2 héten belül szülök. Úgy érzem, jobb és egyszerűbb lenne, ha az első hetekben visszaköltöznék a szüleimhez... Ott is lett babaszoba csinálva, megvan még a régi hálószobám, tehát nem a nappaliban kéne éljek a babával. Péntek-szombat-vasárnap pedig jöhetne a férjem is, és együtt lennénk. Sokkal jobb lenne, mint az, hogy én itthon vagyok vele egyedül, és ha bármi baj lesz, azt sem tudom, mit csináljak...

Mármint az első 2 hétben itthon lesz a párom velünk, de utána már később fog hazajönni, délután 6 körül. Vannak barátnőim, de vagy szintén kisbabások, szóval ők nem lehetnek itt, hogy szórakoztassanak, segítségenek, mert nekik is kell gondoskodni a babájukról. Vagy pedig még a gyerekvállalás közelében sincsenek, és nem tudnának segíteni.

Beszéltem erről a párommal, ő azt mondja, hogy döntsek úgy, ahogyan jónak érzem, ettől még igazi család leszünk, és nem érdekli, hogy most pár hétig anyuékhoz kellene mennie miattunk.

2018. nov. 18. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
92%
A férjem kivette minden szabiját és még a kórházban is bent aludt, első perctől imádta a babát. Ha azt mondtam volna neki, hogy hetekre elmegyek, szerintem nagyon súlyos veszekedés lett volna belőle.
2018. nov. 18. 14:56
 42/80 anonim ***** válasza:
98%
Nézd. Nekem semmilyen segítségem nem volt . Édesanyám messze lakik ráadásul az egészségi állapota sem volt abban az időben toppon anyósom kijelentette 3 hós koráig nem nyúl a gyerekhez . Párom egy hétig volt itthon velünk aztán este 10 után érkezett melóból ( igaz vállalt így is helyettem néha éjszakai műszakot) Barátnők dolgoznak vagy épp úgy mint nekem semmi fogalmuk nem volt egy újszülöttről. Lehet hogy nem lehet könyvből gyereket nevelni ,de nagyon sok mindent meg lehet tudni legalább az alapokat . Én rengeteg videót néztem (köldökapolas csecsemő fürdetés koszmó kezelés hasfájás babatorna .....stb.stb.) hogy ha egyedül maradok legyen némi fogalmam . Ha minden kötél szakadt felhívtam édesanyám hogy tanácsot kérjek. 5 hónapos már, túléltük az elejét is . Nem volt mindig zökkenő mentes de sikerült. Szerintem neked is menne . Én nem hagynám a párom ott emiatt heti 4 napra.
2018. nov. 18. 14:58
 43/80 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem abba 2 hétbe anyira belejösz hogy nem akarsz majd átköltözni😁Majd meglátod😊
2018. nov. 18. 15:04
 44/80 anonim ***** válasza:
98%

Szia kérdezőő.

Az nem lehet megoldás, hogy anyud kimenjen az első 2 hetben hozzád reggeltől mondjuk este 6-ig. És utána az este csak anyáé apáé babáé? És akkor apuka sem marad le a kezdeti babázás örömeiről.

Az első 2-3 hét nagyon össze tudja melegíteni apát anyát. :)

2018. nov. 18. 15:04
 45/80 anonim ***** válasza:
99%

Nekem nagyon furcsa az, hogy a baba apja ilyen könnyen belement ebbe, és nem érzi magát sértve, hogy heti 4 napot nem látja a saját családját, az újszülöttjét. Ez egy SOS külföldi munkavállalásnál még rendben is van, de ez így nagyon nem jó.

Érthető ha félsz, de miért nem akarod megpróbálni, hogy hogyan boldogulsz? Még meg sem született a gyerek, de te már elkönyvelted hogy segítség nélkül, és az édesanyád jelenléte nélkül nem is fogsz tudni boldogulni. Miért? Az élet egyéb területén is ennyire nem bízol önmagadban?

Ez meg milyen már:"Vannak barátnőim, de vagy szintén kisbabások, szóval ők nem lehetnek itt, hogy szórakoztassanak, segítségenek"

Szörnyű tényleg. Te valami olyan ember lehetsz aki elvárja hogy napi 24-ben körülötte forogjon minden. Kisbabás anyukaként újszülöttel azon jár az eszed ki fog szórakoztatni. Lehet ezért mennél inkább vissza anyudhoz lakni, nem azért mert félsz.

2018. nov. 18. 15:06
 46/80 anonim ***** válasza:
98%

De mi a jó eget tud bárkinki is segíteni, mi az amire egy nő és egy férfi együtt nem képes, ha már gyereket vallalnak? Bakker én anno egyedülálló anya voltam, mégis megoldottam mindent. Egyedül.

Az meg különösen nevetséges, hogy valaki kell neked, aki szórakoztat

2018. nov. 18. 15:07
 47/80 anonim ***** válasza:
98%
Nem jutott volna eszembe ilyen hülyeség sosem. Boldog voltam hogy a saját otthonomba,a békébe és a nyugalomba haza vittük az alig 2 kilos gyerekünket,és saját magam láttam el,a férjemmel együtt. Semmi pénzért nem osztoztam volna ezeken a pillanatokon senkivel. Ez számomra teljesen abszurd,te nem érzed annak ezt a kérdést?
2018. nov. 18. 15:10
 48/80 anonim ***** válasza:
95%

És mit csinálsz utána?

Megszokja a gyerek, hogy minden nyikantásra valaki odaugrik hozzá és kézbe veszi.

Te egyedül nem fogod tudni csinálni az otthoni teendők között.

Hozzászokik és 2-3 hét múlva új ágy, új szoba, új légkör, nincs nagyi stb.

Magadat fogod megszivatni. Főleg, hogy a babák 90%-a eszik, alszik az első hetekben.

2018. nov. 18. 15:10
 49/80 anonim ***** válasza:
98%
Nehogy azt gondold, hogy utána 2 héttel hazamegy...akkor jön a fogzás, aztán ez meg az, és mindig lesz kifogás, miért is kell a nagyi. Az ilyen ember nem megy haza 2 hét után.
2018. nov. 18. 15:13
 50/80 A kérdező kommentje:

Milyen itthoni teendők?

Az első fél-1 évben nem szeretnék semmi munkát elvállalni, csak a babára akarok koncentrálni, miatta leszek itthon.

És igen, lehet, hogy amíg itthon vagyunk az első 2 hétben a párommal és a babával, annyira belejövök, hogy nem lesz kedvem a költözéshez. De nem fogok görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy igenis én megoldok mindent egyedül, nem kell segítség. Mert szerintem ebben semmi szégyellnivaló nincsen.

2018. nov. 18. 15:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!