Költözzek vissza anyukámékhoz, ha ott nagyobb biztonságban érzem magunkat?
Első babánkat várom, 2 héten belül szülök. Úgy érzem, jobb és egyszerűbb lenne, ha az első hetekben visszaköltöznék a szüleimhez... Ott is lett babaszoba csinálva, megvan még a régi hálószobám, tehát nem a nappaliban kéne éljek a babával. Péntek-szombat-vasárnap pedig jöhetne a férjem is, és együtt lennénk. Sokkal jobb lenne, mint az, hogy én itthon vagyok vele egyedül, és ha bármi baj lesz, azt sem tudom, mit csináljak...
Mármint az első 2 hétben itthon lesz a párom velünk, de utána már később fog hazajönni, délután 6 körül. Vannak barátnőim, de vagy szintén kisbabások, szóval ők nem lehetnek itt, hogy szórakoztassanak, segítségenek, mert nekik is kell gondoskodni a babájukról. Vagy pedig még a gyerekvállalás közelében sincsenek, és nem tudnának segíteni.
Beszéltem erről a párommal, ő azt mondja, hogy döntsek úgy, ahogyan jónak érzem, ettől még igazi család leszünk, és nem érdekli, hogy most pár hétig anyuékhoz kellene mennie miattunk.
Ne haragudj, de a többieknek igaza van. Ez nevetséges. Rendben van, hogy anyukád segít, de ez nonszensz és irtó inkorrekt az apukával szemben. Meg én azt sem értem, hogy mi az, hogy neked és a babának legyen jó. Eleve a megfogalmazás nem jó, nem te és a baba létezik, hanem a ti családotok. A szó pedig apa, anya és baba együttesét jelenti adott esetben.
Ráadásul semmi olyasmi nem történhet, amire anyukád képes, te viszont nem. Ő honnan tudná jobban, hogy miért sír?
Minden baba más.
Én szégyellném magam. Sajnálom, ha bántó a véleményem, nem annak szánom, de képtelen vagyok ennél finomabban ezt megfogalmazni.
67%-os, állj már le. Nem vagyok kíváncsi a kommentjeidre, a stílusodra. Borzasztó ember lehetsz. Lehet ha néha neked is jutna egy kis segítség, kevésbé lennél frusztrált, és nem idegeneken akarnád levezetni a felgyülemlett feszültséget! Inkább a te gyereked a szerencsétlen, szegénynek elég nehéz élete lesz, ilyen anya mellett. Mert ha itt így viselkedsz, így kommunikálsz, otthon sem lehetsz különb.
Nem bántásra van szükségem, nem is értem, hogy pár ""anyuka"" mit képzel magáról.
Szerencséd van a pároddal.
Azt tudod, hogy ha ezt megléped, azzal megmutatod, hogy nem a párod a családod.
Mi úgy vállaltunk gyereket, hogy a legközelebbi rokon is 200 km-re lakott. Mindenki csak látogatóba jött. Simán mentek a dolgok és gyorsan összeszoktunk.
10, a különbség az, hogy ezzel a húzással a férjéből se lesz felelős apa, csak egy látogató.
Egyébként meg tény és való, hogy odaköltöztetni se lenne szükséges anyucit, mert 2 felnőtt embernek boldogulnia kellene 1 gyerekkel.
Más az, ha ikrek születnek vagy kis korkülönbséggel a második, és a nagy miatt kél el egy kis segítség, míg össze nem rázódnak.
A 67%-osnak teljesen igaza van egyébként. Miért fáj az igazság?
28F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!