Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Költözzek vissza anyukámékhoz,...

Költözzek vissza anyukámékhoz, ha ott nagyobb biztonságban érzem magunkat?

Figyelt kérdés

Első babánkat várom, 2 héten belül szülök. Úgy érzem, jobb és egyszerűbb lenne, ha az első hetekben visszaköltöznék a szüleimhez... Ott is lett babaszoba csinálva, megvan még a régi hálószobám, tehát nem a nappaliban kéne éljek a babával. Péntek-szombat-vasárnap pedig jöhetne a férjem is, és együtt lennénk. Sokkal jobb lenne, mint az, hogy én itthon vagyok vele egyedül, és ha bármi baj lesz, azt sem tudom, mit csináljak...

Mármint az első 2 hétben itthon lesz a párom velünk, de utána már később fog hazajönni, délután 6 körül. Vannak barátnőim, de vagy szintén kisbabások, szóval ők nem lehetnek itt, hogy szórakoztassanak, segítségenek, mert nekik is kell gondoskodni a babájukról. Vagy pedig még a gyerekvállalás közelében sincsenek, és nem tudnának segíteni.

Beszéltem erről a párommal, ő azt mondja, hogy döntsek úgy, ahogyan jónak érzem, ettől még igazi család leszünk, és nem érdekli, hogy most pár hétig anyuékhoz kellene mennie miattunk.

2018. nov. 18. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
96%
Feltetted ezt a kérdést, szóval te is érzed, hogy valami nem oké ezzel az ötlettel. Tényleg vannak itt, akik bunkó választ adtak, de igazuk van. Bár a párodat sem értem, az én férjem tuti sírva könyörgne, hogy ne menjünk, hiszen az ő babája is, nem csak az enyém. Nem is értem, hogy merült fel, teljesen rendben van egy-egy telefonos segítségkérés a nagyítól, viszont te és a férjed vállalta a babát, a ti felelősségetek első sorban. Amíg nem tartottam volna magam elég érettnek arra, hogy ketten a párommal, a férjemmel, a másik felemmel fel tudjunk nevelni egy babát, hagytam is volna a fenébe.
2018. nov. 18. 14:45
 32/80 anonim ***** válasza:
96%

Kérdező neked is elmondom azt, amit a többi hisztis kérdés feltevőnek. Mielőtt kérdeznél gondold végig, ha nem a te véleményeddel egyező vélemények érkeznek, akkor is elfogadod e. Ha a válasz nem, akkor ne is tegyél fel kérdést. Ide nem "bólogató kiskutyák" járnak válaszolni. Mindenkinek van saját meglátása. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor nem kell kérdezni.

Amúgy az én véleményem is az, hogy a család, az anya-apa-baba kombó, nem pedig az anya-baba-nagyi. Eszembe nem jutott haza költözni. Anyukám jött, segített az első 2 hétben, aztán csináltunk mindent egyedül.

2018. nov. 18. 14:47
 33/80 A kérdező kommentje:

Nem hisztis vagyok, de hogy lehet ilyen stílusba írni BÁRKINEK is?!

Kioktatnak, undorítóan beszélnek, meg hogy "adjam örökbe", mert nem lesz normális családja... Mit gondol itt pár ember? Ezek nevezik magukat anyának? Tőlük mit lát a gyerek?! Hogyan szálljunk rá a másikra, ha nem úgy cselekszik, ahogy az nekünk tetszik?

2018. nov. 18. 14:50
 34/80 anonim ***** válasza:
84%
Én azt is el tudom képzelni, hogy a kedves férj adta be neked ezt a mesét (anyukád jobban tudja, jó lesz ott nektek, attól még család vagyunk, stb), hogy ő nyugodtan élhesse az életét. Aztán fogja mondani, hogy jó ez a rendszer neked is meg neki is (ő közben vígan csajozik, bulizik etc.) maradjon így...
2018. nov. 18. 14:51
 35/80 anonim ***** válasza:
92%
Hát nem azt, hogy fussunk anyucihoz, ha képtelenek vagyunk felnőttek lenni. Legalább ezt nem látja el, az biztos. Vagyok, amilyen vagyok, nyers és egyenes. Talán nem vagyok barátságos, hát ez van. De felnőtt vagyok. Veled ellentétben. Nálam nem fogja összefosni magát a gyerek, hogy vajon anya képes megoldani-e az adott helyzetet. Mert tudja, hogy akármire képes vagyok, ha a családomról van szó.
2018. nov. 18. 14:52
 36/80 A kérdező kommentje:
Nem. Ő akart gyereket, már rettenetesen várja és lelkes nagyon. Nem egy bulizós, csajozós típus, előttem már kiélte magát. Ő csak azt szeretné, hogy boldog legyek és jól érezzem magam.
2018. nov. 18. 14:52
 37/80 anonim ***** válasza:
94%

A helyedben meg sem fordulna ilyen a fejemben. Az én ferjem is sokat dolgozik, 7 nap nappal (reggel 6tól este 6ig), 3 nap szabad (maszekol ilyenkor) és 7 nap éjszaka (ami szintén 12 óra). És minusz 30 perc az út. Egyszer sem merült fel ez bennem, önálló életem van és igazából akármilyen jó a kapcsolatunk és nagyon szeretem őket, de nem tudnék velük lakni újra. Más szokásaink vannak stb. A kisfiam tejfehérje allergiával, tejcukor érzélenyseggel született, egész éjszaka sírt, de nappal 3 óránként ébredt. Kibírtam! Pihentem mikor ő is aludt. Ha a férjem otthon volt mentem kozmetikushoz, fodrászhoz. 1.5 évesen felcserélte a nappalt és az éjszakát, nagyon-nagyon nehéz volt, akkor keltünk fel, mikor mások lefeküdtek. De ez semmi a mostani időszakhoz! Dackorszak! Akkoriban mondtam a szüleinknek, hogy nem tudnak miben segíteni, majd ha nagyobb lesz és így is van. Most jól esik ha meg tudok inni békében egy kávét.

Persze, Te tudod! Ha neked úgy jobb, kényelmesebb akkor cselekedj belátásod szerint, de szerintem már eldöntötted.

2018. nov. 18. 14:53
 38/80 anonim ***** válasza:
94%
Szuper. Két gyerek vállalt gyereket. Sok eszetek van.
2018. nov. 18. 14:53
 39/80 anonim ***** válasza:
95%
A biztonságot ezentúl nem te kapod, hanem te nyújtod másnak. A gyerekednek. Kéne egy kis nézőpont váltás is, azt hiszem. Nem az a fontos, hogy TE jól érezd magad!
2018. nov. 18. 14:54
 40/80 anonim ***** válasza:
93%
34, van benne valami. Egy olyan apa, aki valóban akart gyereket, nem csak véletlenül felkoppintotta a gyerek barátnőjét, SOSE menne bele ebbe. Mert ellenkező esetben ki akarná venni a részét az első pillanattól.
2018. nov. 18. 14:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!