Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Költözzek vissza anyukámékhoz,...

Költözzek vissza anyukámékhoz, ha ott nagyobb biztonságban érzem magunkat?

Figyelt kérdés

Első babánkat várom, 2 héten belül szülök. Úgy érzem, jobb és egyszerűbb lenne, ha az első hetekben visszaköltöznék a szüleimhez... Ott is lett babaszoba csinálva, megvan még a régi hálószobám, tehát nem a nappaliban kéne éljek a babával. Péntek-szombat-vasárnap pedig jöhetne a férjem is, és együtt lennénk. Sokkal jobb lenne, mint az, hogy én itthon vagyok vele egyedül, és ha bármi baj lesz, azt sem tudom, mit csináljak...

Mármint az első 2 hétben itthon lesz a párom velünk, de utána már később fog hazajönni, délután 6 körül. Vannak barátnőim, de vagy szintén kisbabások, szóval ők nem lehetnek itt, hogy szórakoztassanak, segítségenek, mert nekik is kell gondoskodni a babájukról. Vagy pedig még a gyerekvállalás közelében sincsenek, és nem tudnának segíteni.

Beszéltem erről a párommal, ő azt mondja, hogy döntsek úgy, ahogyan jónak érzem, ettől még igazi család leszünk, és nem érdekli, hogy most pár hétig anyuékhoz kellene mennie miattunk.

2018. nov. 18. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem te vagy borzasztó ember, kérdező. Nem is értem, hogy vállalhatsz ennyi ésszel és felelősségtudattal gyereket? Úgy viselkedsz mint egy buta kisgyerek. Hazamegyek anyuhoz szülés után....édes istenem. Nyomorék.
2018. nov. 18. 14:36
 22/80 anonim ***** válasza:
95%

Na igen arról nem beszélve, hogy mennyire megalázó ez a férjnek :( Szegény. Én is sajnálom.

Amúgy most őszintén: miért tetted fel a kérdést? Senki válasza nem volt jó, aki nem értett veled egyet.

2018. nov. 18. 14:36
 23/80 A kérdező kommentje:
Hogy beszélsz te idegenekkel? Nem volt gyerekszobád?
2018. nov. 18. 14:37
 24/80 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túlreagálod ezt az egészet. Mindenki így kezdte, senki nem úgy születik, hogy tudja, hogyan kell ezt csinálni, de hidd el, hogy könnyebb, mint gondolnád. Én is ugynaígy voltam, első gyerekkel az első két hét után tök egyedül reggeltől estig, és ráadásul nem a jó problémamegoldó képpességemről vagyok híres, úgyhogy volt bennem is izgalom, de tulajdonképpen alaptalan, mert tényleg az ilyen csöpp babák csak esznek, peluscsere és alszanak. Nekem sokáig fájt a hegem (császár), ezért ameddig nem voltam jól, nem főztem, hanem menüt rendeltünk. Ennyi :) Ne feszülj rá ennyire!
2018. nov. 18. 14:37
 25/80 A kérdező kommentje:
Mi lenne megalázó könyörgöm?! Ő is felfogja, hogy ebben a helyzetben az a lényeg, hogy nekem és a babának legyen jó. Furcsa, ő képes volt felfogni és megérteni, nem trágár kioktató stílusban kezdte az itteni "okosságokat".
2018. nov. 18. 14:38
 26/80 anonim ***** válasza:
93%
Fáj az igazság, mi?
2018. nov. 18. 14:38
 27/80 A kérdező kommentje:
Aha, nagyon. Na menjél szépen, okoskodj máshol.
2018. nov. 18. 14:40
 28/80 anonim ***** válasza:
95%

Majd ne sírj akkor sem, ha a férjed 1 év múlva se "segít" semmit a gyerekkel kapcsolatban (arról nem is beszélve, hogy véletlenül tényleg kivegye a részét),

és akkor sem, ha a gyereked a nagyiját tartja majd anyjának.

Mert ezzel, hogy elmenekülsz, egyrészt nem adsz teret a férjednek, hogy apa legyen, másrészt te se leszel rákényszerítve, hogy önálló légy, és könnyen ideáig juthatsz.

El lehet fogadni segítséget, de hazafutni és családdá kovácsolódás helyett a felelősséget anyukádra nyomni... nem normális.

Hány éves vagy? 16?

2018. nov. 18. 14:40
 29/80 A kérdező kommentje:

2-3 hétről van szó, nem egy egész életről. Ja, majd tuti azért fogja anyukámat az anyjának tartani, mert még újszülött korában az ő házukban laktunk pár hetet. Hogyne. :D

A férjem meg később sem fog tuti segíteni, mert 3 hétig hétfőtől csütörtökig nem cserélhetett pelenkát. Valamiért ez hihetetlen számomra, ne haragudj.

2018. nov. 18. 14:42
 30/80 anonim ***** válasza:
82%

Gondolom vagy vagy 19 éves, na ezért kellett volna tanulni. Nem

is értem, hogy fogalmazhatódott meg ilyen kérdés , komolyan szerintem a legjobb ha örökbe adod azt a szerencsétlen gyereket , hogy legyen esélye normális családban felnőni.

2018. nov. 18. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!