Költözzek vissza anyukámékhoz, ha ott nagyobb biztonságban érzem magunkat?
Első babánkat várom, 2 héten belül szülök. Úgy érzem, jobb és egyszerűbb lenne, ha az első hetekben visszaköltöznék a szüleimhez... Ott is lett babaszoba csinálva, megvan még a régi hálószobám, tehát nem a nappaliban kéne éljek a babával. Péntek-szombat-vasárnap pedig jöhetne a férjem is, és együtt lennénk. Sokkal jobb lenne, mint az, hogy én itthon vagyok vele egyedül, és ha bármi baj lesz, azt sem tudom, mit csináljak...
Mármint az első 2 hétben itthon lesz a párom velünk, de utána már később fog hazajönni, délután 6 körül. Vannak barátnőim, de vagy szintén kisbabások, szóval ők nem lehetnek itt, hogy szórakoztassanak, segítségenek, mert nekik is kell gondoskodni a babájukról. Vagy pedig még a gyerekvállalás közelében sincsenek, és nem tudnának segíteni.
Beszéltem erről a párommal, ő azt mondja, hogy döntsek úgy, ahogyan jónak érzem, ettől még igazi család leszünk, és nem érdekli, hogy most pár hétig anyuékhoz kellene mennie miattunk.
Na igen arról nem beszélve, hogy mennyire megalázó ez a férjnek :( Szegény. Én is sajnálom.
Amúgy most őszintén: miért tetted fel a kérdést? Senki válasza nem volt jó, aki nem értett veled egyet.
Majd ne sírj akkor sem, ha a férjed 1 év múlva se "segít" semmit a gyerekkel kapcsolatban (arról nem is beszélve, hogy véletlenül tényleg kivegye a részét),
és akkor sem, ha a gyereked a nagyiját tartja majd anyjának.
Mert ezzel, hogy elmenekülsz, egyrészt nem adsz teret a férjednek, hogy apa legyen, másrészt te se leszel rákényszerítve, hogy önálló légy, és könnyen ideáig juthatsz.
El lehet fogadni segítséget, de hazafutni és családdá kovácsolódás helyett a felelősséget anyukádra nyomni... nem normális.
Hány éves vagy? 16?
2-3 hétről van szó, nem egy egész életről. Ja, majd tuti azért fogja anyukámat az anyjának tartani, mert még újszülött korában az ő házukban laktunk pár hetet. Hogyne. :D
A férjem meg később sem fog tuti segíteni, mert 3 hétig hétfőtől csütörtökig nem cserélhetett pelenkát. Valamiért ez hihetetlen számomra, ne haragudj.
Gondolom vagy vagy 19 éves, na ezért kellett volna tanulni. Nem
is értem, hogy fogalmazhatódott meg ilyen kérdés , komolyan szerintem a legjobb ha örökbe adod azt a szerencsétlen gyereket , hogy legyen esélye normális családban felnőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!