Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nagyobb baj, ha egy...

Rachel Warner kérdése:

Miért nagyobb baj, ha egy baba az ujját szopja játszócumi helyett?

Figyelt kérdés
Nagyon sokan írják csoportokban,hogy "elfogadja a cumit,legalább nem az ujját szopja",miért lenne az nagyobb baj? Egyszer mondta valaki,hogy a cumit elveszem tőle és kész,arról le lehet szoktatni,de látok 5 éves gyerekeket,ahogy lóg a cumi a szájából,én nem azt szűrtem le ebből,hogy könnyebb róla leszoktatni.
2018. nov. 12. 13:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
66%
Mert a cumit könnyebb elvenni ha vége a dalnak, viszont az ujját levágni bizonyos kultúrákban barbárságnak tekintik.
2018. nov. 12. 13:18
 2/13 anonim ***** válasza:
20%
Nekem volt ismerősöm, aki annyit szopta az ujjait, hogy olyan volt mint a gumi. Össze vissza csavargatta, mintha nem lett volna benne csont.
2018. nov. 12. 13:20
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

Férjem 13 éves koráig szopta az ujját. (Fogai is ennek megfelelően állnak...)

A cumi annak kérdése is, hogy mit enged a szülő.

Két gyerekemnek volt cumija, de mi csak alváshoz adtuk oda. És tényleg 5 évesen szoktak le, de ezt senki nem tudta a szűk családon kívül.

2018. nov. 12. 13:23
 4/13 anonim ***** válasza:
32%
Hjaaa. Az unokám is, a bal kezén mutató és középső ujját cumizta, ráadásul kifordítva. A kézfej volt a szája előtt. Jó hosszú ujjai lettek, gondoltuk majd zsebest nevelünk belőle🙌. De tény, nagyon nhéz volt leszoktatni róla.
2018. nov. 12. 13:26
 5/13 anonim ***** válasza:
78%
3an vagyunk testvérek, csak én nem kaptam cumit,(anyukám éppen akkor cumi ellenes korszakát élte) szinte állandóan a számban volt a kezem, nem foglalkoztam vele hogy tiszta kosz, sokára szoktam le és nagyon csúnya lett a fogsorom. Testvéreim cumisak náluk nem volt ilyen probléma.
2018. nov. 12. 13:27
 6/13 anonim ***** válasza:
64%
5ös vagyok. Kisbabám jelenleg is próbálom a cumira szoktatni mert az újját szopizza és a többi újjával állandóan belenyúl a szemébe...
2018. nov. 12. 13:29
 7/13 anonim ***** válasza:
38%

Miért? Nagyobb baj?

Az ujja mindig vele van, nem kell félni, hogy leesik, nem kell éjszaka a kiságyban keresgélni, nem felejti az ember otthon...

Én jobban örültem volna, ha az ujját szopja a kisfiam, minthogy cumizik. Gondolom, arról sem kellett volna leszoktatni, 4 évesen egyik napról a másikra hagyta el magától a cumit (oké, egy betegség közbejött, de az ő döntése volt, hogy így nem kell)

2018. nov. 12. 13:34
 8/13 anonim ***** válasza:
26%

#7es vagyok. Írtam ezt úgy, hogy én az ujjamat szoptam sokáig (9 éves koromig). Nem lógott a kezem a számból, kizárólag alvásnál kellett. Nem emlékszem, hogy nagyon traumatizált volna, ha úgy adódott, hogy nem tehettem a számba.

És igen, kaptam fogszabályozót, 1 év alatt tökéletesen rendbetette a fogaimat (amik mellesleg pont ugyanúgy álltak, mint testvéremnek, aki sosem szopta sem az ujját sem a cumit)

2018. nov. 12. 13:37
 9/13 anonim ***** válasza:
81%

Én mindkét lányomnak adtam cumit, de a nagy inkább az ujjait választotta (bal kéz középső- és gyűrűsujj), a kicsi pedig 7 hónaposan egy orrdugulós nátha során önként leszokott róla.

A nagy 4 éves, csak elalváskor szopja az ujját, nem egész éjjel, de az ujjain meglátszik már. A fogsora viszont makulátlan. Ötletem sincs, hogy mitől szokna le. Jobban örültem volna a "véletlenül elhagyható" cuminak, mint az örökké nála lévő ujjainak.

2018. nov. 12. 13:37
 10/13 anonim ***** válasza:
94%
Engem kiskoromban arra szoktattak, hogy az ujjamat szopjam, ne cumit. Máig nem tudtam leszokni róla, pedig már felnőtt vagyok. Nyilván nem csinálom állandóan, csak ha egyedül vagyok, elalvás előtt, vagy ha extrém módon stresszes vagyok. Amolyan pótcselekvés lett, ami kicsit megnyugtat, amikor ideges vagyok vagy félek. Persze tudom, hogy ez nem jó dolog, mert a fogaim girbe-gurbák lettek tőle, meg nyilván sok bacit is benyeltem emiatt (hiába igyekszem figyelni a kezeim tisztaságára), szóval én mindenképp cumipárti vagyok. Arról könnyebb leszoktatni egy gyereket szerintem.
2018. nov. 12. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!