Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Miért van az, hogy...

Anyukák! Miért van az, hogy sok kérdésnél olvasom, hogy örültök, ha el tudtok menni zuhanyozni, a hajmosás pedig luxus? Férjetek nem segít?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból kérdezem. Az én babám fél éves, mi úgy alakítottuk ki, hogy akkor megyek el fürdeni, mikor alszik és ilyenkor már apa is itthon van. Nekem jut idő egy óra hosszat is fürdeni, ezért nem értem, hogy nektek nem segít a párotok? Barátnőm is panaszkodik folyton, hogy nincs ideje magára..
2017. jún. 26. 18:55
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:
De en azt nem ertem, hogy mi az, hogy szuksege van rad minden percben? Ezt hogy erted? Csungg rajtad es, ha leteszed sir? Csak azert kerdem mert a babak altalaban azert sirnak mert gondjuk van: ehesek, faznak, unatkoznak stb minden modszert kiprobaltal? Vagy csak olbe vetted es megszokta?
2017. jún. 28. 15:02
 42/61 A kérdező kommentje:
Leírom a saját módszeremet, hátha segítek valakinek és nem azért, hogy nagyzoljak, vagy kötekedjek, hogy nekem milyen jó. Én az elejétől kezdve úgy vagyok vele, hogy csak addig van a kezemben, amíg etetem, utána lerakom a kiságyba, a pihenőszékébe és ott van, ahol én vagyok. Olvasok neki, énekelek, történetet mesélek, verset szavalok, közben simogatom, puszilgatom, de nem tartom a kezemben, mert tényleg azt szokja meg. Evés után szórakoztatom, de csak addig, amíg meg nem unom utána hagyom, hogy egy kicsit egyedül is felfedezze a világot, amíg én főzök, takarítok, de természetesen nyekken egyet, ott vagyok körülötte, végiggondolom, mi lehet a baja: éhes biztos nem, a nagy melegben szomjas, melege van, pelenkát is megnézem. Adok neki vizet, hűtöm a homlokát egy kicsit nedves textillel, pelust cserélek (ha kell) aztán csinálom a dolgomat.. egy idő után van, hogy bepilled, olyankor nem zavarom már. De nincs egész nap ölben, azt nem bírnám. Az elején is beszéltük a védőnővel, hogy párom egész nap ringatná, én pedig csak a hordozójában ringatnám, melyik a jobb? Azt mondta, ránk bízza, a baba úgyis megtanulja, kinél mit lehet... azóta is, ha párom itthon van, igényli, hogy ölben legyen, nálam nem.. persze párom próbálja leszoktatni róla úgymond, de nehezen megy :) Az persze, hogy nálam nincs ölben non stop nem azt jelenti, hogy nem szeretem, ő a mindenem. Csak tudtam, hogy el kell látni a mindennapi feladataimat is plusz ott a suli is (igaz most nyári szünet van).... emellett foglalkozok eleget vele, de nem szoktattam arra,hogy állandóan ölben legyen.
2017. jún. 28. 15:15
 43/61 A kérdező kommentje:
Mármint nálam is szeret ölben lenni, de pl, ha leteszem, nálam nem sír, hogy szeretné, ha felvenném és ringassam tovább. Olyan is előfordul, hogy azért sír, mert unatkozik (ha nem szomjas, tiszta a pelus), ilyenkor új helyiségbe viszem és ott nézelődik, játszik, kezébe adok dolgokat stb..de én azt tényleg nem bírtam volna, ha olyan a babám, hogy kenguruban kell takarítani mert máshogy nem marad meg. Eszembe jutott, hogy ma rám böfizett a babám, mert elfelejtettem textilt magamra tenni, de egyből mentem utána pólót cserélni.. és zuhanyozni, mert éreztem a tápszernek a szagát magamon.
2017. jún. 28. 15:20
 44/61 anonim ***** válasza:
51%

Ezt mondtam a paromnak is anno hogy el tudja kapatni a babat ha folyton kezben van :D

Rokonom nagylanya 6 eves, mikor baba volt folyton kezben volt, stb. Mikor leraktak mar voros fejjel orditott torka szakadtabol, felallt a kisagyban es csak visitott amig fel nem vette az anyja. A kisebbiker nem igy neveltek, hat az a kisfiu elvan egyedul is. A lany meg folyton zavartan viselkedik. Erdekes dolgok ezek.

2017. jún. 28. 15:36
 45/61 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező!

Ez a kérdés eleve provokáció!

Nem tudom hanyadik válaszoló vagyok, de én is mindig megoldottam a fürdést, takarítást, de nekem soha nem volt segítségem, és nem 1 gyerekkel hanem 2-vel oldottam ezt meg.

A boltba úgy mentem hogy a kicsi sírt a babakocsiban míg elnem aludt, a másik meg mint az őrült szaladt előre, én meg futottam babakocsival utána.

Nem az a legnagyobb probléma hogy az ember nap végén letud-e fürödni.

Örülj neki, hogy neked ezek a dolgok könnyebben mennek mint másnak, és ne provokálj senkit.

Ez mindenki egyéni szoc problémája.

2017. jún. 28. 16:18
 46/61 A kérdező kommentje:
En nem provokalok csak nem ertettem. Egyebkent meg egy kerdest feltehetek? Ti mennyit foglalkoztok a babatokkal, miket tanitotok neki stb..?
2017. jún. 28. 16:44
 47/61 Noisy23 ***** válasza:
52%

Nekem 3 eves a nagyobbik fiam es alig 3 hetes a kisebb. Mivel anyatejes,igy nem hagyhatom tul sok idore magara m elég sokszor eszik 1nap meg ejjel is. A nagyobb oviban van heti 3x du. 1-6-ig,apa viszi,en hozom ot haza. Ilyenkor tobb idom van de amikor nincs ovi es egyedül vagyok a 2 gyerekkel,a nagyobb az idegeimen tancol... tudom h ez csak a figyelemert van de estere idegroncsot tud belőlem csinalni. Párom sokat segít,mosogat,főzni is szokott,reggel o torodik a nagyobbal amíg en a kicsivel vagyok. Nem tudtuk h fog reagalni a kistesora de sztem szerencsenk van m szereti,puszilgatja csak elojott az a 'csakazertsem' korszak ami persze felém irányul...

Nehéz sokszor egy 3 hetes babával es egy 3 evessel ugyanugy banni,ugyanannyi figyelmet es idot szentelni mindkettonek (lehetetlen mar csak a korkulonbseg miatt is!főleg mióta a kicsinek szorulasa van,egesz ejjel fent vagyok).

2017. jún. 28. 18:56
 48/61 anonim ***** válasza:
39%

Igen, csüng, mert kell neki a testi kontakt, míg más babának nem. Ezért is találták ki a kendőt, a hordozást, ami vmiért nagyon sokan alkalmaznak, hogy tudják tenni a dolgukat, és nem azért, mert hisztis p-csák.

Egy babát meg nem lehet elkapatni, mert vagy szüksége van rád az evésen kívül, vagy nincs.

A fiam pl. üvöltött 9 hónaposan is, ha vki a kezébe vette, míg más gyerek vígan elvan egy idegennel is. Ezt kb. másfél évesen nőtte ki, pedig előtte volt, h anyám/anyósom 3 napra odaköltözött hozzánk, a gyerek mégsem szokta meg, én meg nem akartam kínozni, "de márpedig azért is xy karjában leszel."

Én, és amúgy egy érző, szerető szülő soha nem csukná rá az ajtót a síró gyerekre, h majd megnyugszik.

Különben látom, hogy megy a lepontozás, csak mert más a véleményem.

2017. jún. 28. 18:56
 49/61 anonim ***** válasza:
53%
Körmöt lakkozni nem szoktam, a körmösöm 3-4 hetente rendbe vágja, nincs vele gondom! A hajamat szintén havonta megcsináltatom, közben a pedikűrt is letudom! Kozmetikushoz 3 havonta megyek, arckezelésre. Ennyi! Napi 2 fogmosás, minimum napi 1 zuhany, 3 naponta hajmosás, nálam ezek az alapok, a többi az én extrám. Le leszek pontozva, de én az az anyuka vagyok, aki simán tologatja a gyereket tűsarkúban :D (Imádom a cipőket) Én alapvetően a szoktatásban hiszek! Nem, nem hagytam őket sírni, de minden nyekkre nem kaptak "cicit", persze ha más nem segít/segített én is bevetettem. A gyerekeket pedig nem csak magamnak szültem, hanem a férjemnek is! Persze nem 12 órás meg műszakos munkahelye van, így könnyen vagyok. Nagyik messze vannak, havi egyszer egy estére bébiszitter van, olyankor kimozdulunk kettesben, egyébként velünk vannak. Viszem őket minden felé! Nekem ezek fontosak (nem fontosabbak a gyerekeknél). Elsősorban anya vagyok, de nem CSAK az.... Az pedig nincs rendben, hogy egy 2 hónapos gyerek 5 perceket alszik nap közben! Ha azt írná a válaszoló, hogy pl az átlag 1,5 óra helyett alszik 45 percet, arra azt mondom ok, lehet h ilyen...
2017. jún. 28. 19:27
 50/61 anonim ***** válasza:
51%
#49 le leszel pontozva teljesen :D
2017. jún. 28. 19:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!