Anyukák! Miért van az, hogy sok kérdésnél olvasom, hogy örültök, ha el tudtok menni zuhanyozni, a hajmosás pedig luxus? Férjetek nem segít?
Ezt mondtam a paromnak is anno hogy el tudja kapatni a babat ha folyton kezben van :D
Rokonom nagylanya 6 eves, mikor baba volt folyton kezben volt, stb. Mikor leraktak mar voros fejjel orditott torka szakadtabol, felallt a kisagyban es csak visitott amig fel nem vette az anyja. A kisebbiker nem igy neveltek, hat az a kisfiu elvan egyedul is. A lany meg folyton zavartan viselkedik. Erdekes dolgok ezek.
Kérdező!
Ez a kérdés eleve provokáció!
Nem tudom hanyadik válaszoló vagyok, de én is mindig megoldottam a fürdést, takarítást, de nekem soha nem volt segítségem, és nem 1 gyerekkel hanem 2-vel oldottam ezt meg.
A boltba úgy mentem hogy a kicsi sírt a babakocsiban míg elnem aludt, a másik meg mint az őrült szaladt előre, én meg futottam babakocsival utána.
Nem az a legnagyobb probléma hogy az ember nap végén letud-e fürödni.
Örülj neki, hogy neked ezek a dolgok könnyebben mennek mint másnak, és ne provokálj senkit.
Ez mindenki egyéni szoc problémája.
Nekem 3 eves a nagyobbik fiam es alig 3 hetes a kisebb. Mivel anyatejes,igy nem hagyhatom tul sok idore magara m elég sokszor eszik 1nap meg ejjel is. A nagyobb oviban van heti 3x du. 1-6-ig,apa viszi,en hozom ot haza. Ilyenkor tobb idom van de amikor nincs ovi es egyedül vagyok a 2 gyerekkel,a nagyobb az idegeimen tancol... tudom h ez csak a figyelemert van de estere idegroncsot tud belőlem csinalni. Párom sokat segít,mosogat,főzni is szokott,reggel o torodik a nagyobbal amíg en a kicsivel vagyok. Nem tudtuk h fog reagalni a kistesora de sztem szerencsenk van m szereti,puszilgatja csak elojott az a 'csakazertsem' korszak ami persze felém irányul...
Nehéz sokszor egy 3 hetes babával es egy 3 evessel ugyanugy banni,ugyanannyi figyelmet es idot szentelni mindkettonek (lehetetlen mar csak a korkulonbseg miatt is!főleg mióta a kicsinek szorulasa van,egesz ejjel fent vagyok).
Igen, csüng, mert kell neki a testi kontakt, míg más babának nem. Ezért is találták ki a kendőt, a hordozást, ami vmiért nagyon sokan alkalmaznak, hogy tudják tenni a dolgukat, és nem azért, mert hisztis p-csák.
Egy babát meg nem lehet elkapatni, mert vagy szüksége van rád az evésen kívül, vagy nincs.
A fiam pl. üvöltött 9 hónaposan is, ha vki a kezébe vette, míg más gyerek vígan elvan egy idegennel is. Ezt kb. másfél évesen nőtte ki, pedig előtte volt, h anyám/anyósom 3 napra odaköltözött hozzánk, a gyerek mégsem szokta meg, én meg nem akartam kínozni, "de márpedig azért is xy karjában leszel."
Én, és amúgy egy érző, szerető szülő soha nem csukná rá az ajtót a síró gyerekre, h majd megnyugszik.
Különben látom, hogy megy a lepontozás, csak mert más a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!