Anyukák! Miért van az, hogy sok kérdésnél olvasom, hogy
örültök, ha el tudtok menni zuhanyozni, a hajmosás pedig
luxus? Férjetek nem segít?
Nálam sem gond már a zuhanyzás, 8 hónapos a babám. De pl hajat mosni csak akkor tudok ha a férjem itthon van. De nekem van h 2 napot van el és addig egyedül vagyok. Este sajnos bármikor kelhet a gyerek, és napközben fél órákat alszik. Nem lehetetlen de nehéz. Amikor meg itthon a férjem akkor van bőven más program. Nekem emiatt nehezebb de megoldom. Nyilván neked könnyebb mert estére már minden nap otthon a férjed. Én az éjszakákat is egyedül csinálom végig mert vagy nincs itthon vagy hulla fáradt és örül h él. Szóval valakinek nehezebb megoldani.
2017. jún. 26. 19:41
Az én parom ha szabadnapja van akkor sincs itthon, mindig kitalál valamit hogy ne kelljen itthon lennie és a gyerekhisztit hallgatnia.
Ergó, mindent én csinalok semmit nem segít, ha hazajön azt hallgatom hogy mi ez a kosz, mi ez a rendetlenség. Imádja a közös lányunkat, de nem igazán van vele.
2017. jún. 26. 19:44
Nálunk úgy nézett ki,hogy apa nem tudott segíteni semmit,mert napi 24 ben dolgozott,random hazaszaladgálásokkal,amikor lefeküdt aludni. 2 honapos baba mellett már dolgoznom kellett nekem is,mert a párom keresete ételre már nem futotta. Ha menni kellett,vittem magammal,vagy éjjel otthon csináltam. Napközben háztartás,és játék vele. Ezért az ember kihagyja az olyan dolgokat,mint fodrász,torna etc. Nyilván az alapvető tisztálkodási dolgokat megoldottam segítség nélkül is,de extrák nem fértek bele. Ha néha valakire tudtam volna hagyni a babám,azzal sem mentem sokra,mert 1 éves koráig nem volt hajlandó anyatejen kívül semmit enni,ráadásul lefejt tejet sem,szóval volt utazással együtt 2-3 órám elmenni. Így leírva borzasztóan hangzik,de akkor nem tünt annak,tudtam hogy nemsokáig lesz ilyen nehéz, és azt is tudtam hogy nemsokáig lesz ez az édes csöppség ennyire csak az enyém ☺
2017. jún. 26. 19:57
Ugyanaz van nálunk is mint a 12-es válaszolónál.
Annyi hogy a fürdetésben segit a férjem meg néha játszik vele.
Amúgy meg mindent nekem kell csinálnom nem beszélve a házi munkáról és köszönet meg nincs csak a szekálás megy...
2017. jún. 26. 20:18
Nekem 8 hónapos koráig ez nem volt gond, szerencsém volt, nyugis kisfiú, elvolt az a max negyed óra alatt egyedül is (játszószőnyeg alatt amíg nagyon pici volt meg sokat aludt), amíg akár a hajam megmostam. Sima zuhany max 10 perc és gyerek előtt is ennyi volt. Simán nem szokásom 1 órát ezzel tölteni. De 8 hónaposan ordított, gondoltam viszem magammal de akkor is ordított mikor eltűntem a függöny mögött. Nekem a férjem folyamatos műszakban dolgozik, ma pl pont délutános. Igaz már lassan 2 éves és néz addig kis mesét amíg lerendezem magam, de volt mikor muszáj voltam addig zuhanyozni a férjem délutános hete alatt, amikor már leraktam aludni. Korán fekvő baba/gyerek volt mindig is, ennyi a szerencsém.
2017. jún. 26. 20:25
Mert nekik nem jutott eszik-alszik baba...
Csak egy percre képzeld magad a helyükbe, és majd megérted.
Mondjuk hasfájós, és UTÁL aludni. Éjszaka jó esetben alszik 4 órát, a többit sírással tölti, napközben meg csak cicin, vagy csak ölben alszik 15-20 perceket. Mert bizony ilyen is van. Majd kiderül nagy nehezen, hogy laktóz érzékenység okozza a hasfájást. Na akkor a fáradság mellé jön egy kis matek, hogy mit egyél, és diétázhatsz, pedig már így is csontsoványra fogytál az állandó éjszakázástól.
Csak egy kicsit légy megértőbb.
2017. jún. 26. 20:45
Ki tudja, hogy van ez másnál, más természetű baba, más nevelés, szoktatás, más család és segítség.
Én el tudok menni fürödni, hajat mosni, de van olyan nő is, akinek nem segít a férje valóban.
Egyébként nálunk nem kisbaba korban, hanem egy év körül volt a nagy ragaszkodás, hogy anya kell mindenhez, anyáról nem lehet leszakadni. De más életébe nehéz belelátni.
2017. jún. 26. 20:46
Rosszabb napokon elvittem magammal a babát a fürdőbe, míg hajat mostam, zuhanyoztam. Pihenőszékben. De általában hazaért este a férjem, és akkor fürödtem, ilyenkor hosszan is jutott rá idő, viszont nálunk előfordul néha, hogy későn jön, sőt, olyan is, hogy pár napra külföldre megy. Koszos, büdös nem maradtam soha.
2017. jún. 26. 20:50
Pfff hogy lepontozzak azokat akiknek van idejük magukra.
Minek vállalsz gyereket ha nem tudod megoldani?ne pontozgass lefele!
2017. jún. 26. 21:15
8# nem kötekedésből, de komolyan érdekel mi a gond azzal, hogy este 10 -kor menj el fürdeni adott esetben? inkább akkor nem fürdesz?
2017. jún. 26. 21:53
Kapcsolódó kérdések: