Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Miért van az, hogy...

Anyukák! Miért van az, hogy sok kérdésnél olvasom, hogy örültök, ha el tudtok menni zuhanyozni, a hajmosás pedig luxus? Férjetek nem segít?

Figyelt kérdés
Csak kíváncsiságból kérdezem. Az én babám fél éves, mi úgy alakítottuk ki, hogy akkor megyek el fürdeni, mikor alszik és ilyenkor már apa is itthon van. Nekem jut idő egy óra hosszat is fürdeni, ezért nem értem, hogy nektek nem segít a párotok? Barátnőm is panaszkodik folyton, hogy nincs ideje magára..
2017. jún. 26. 18:55
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
34%

Javítom:

Nem mosódik össze...

2017. jún. 27. 15:35
 32/61 anonim ***** válasza:
80%
#24 vagyok. Miert pontoztok le? Tanacspt adtam h hogy mosd meg a hajad 10 perc alatt. Es pontoztok. Mi nem jott ossze az eletetekben. Azt ne mondjatok mar h nincs 10 percetek onmagatokra, mert az nagy baj es meg fogtok bolondulni😜😁 ne pontozgass hanem hasznald ki azt a kis idot amig csendben van, kesz.
2017. jún. 27. 19:08
 33/61 anonim ***** válasza:
81%

Nevetséges, hogy ennyire lepontozzák azokat, akik tudnak időt szánni magukra.

De gondolom nem a kérdező pontoz le, mert ő is hasonlóképp vélekedik.

Ennyire szúrja a szemét annak, akinek kevés idő jut? Mire jó ez a lepontozás??

2017. jún. 27. 19:21
 34/61 anonim ***** válasza:
72%
Ja utolsó vagyok, gyorsan felpontozok mindenkit, hátha tudom kompenzálni :D
2017. jún. 27. 19:22
 35/61 A kérdező kommentje:
Nna, akkor kedves, nem zuhanyozó édesanyák! Én nem pontoztam le senkit, mivel időm nem volt feljönni ide! Alapvetően nyugodt babám van, de amióta hőségriadó van,nagyon nyugtalan... tegnapelőtt éjszaka nem aludtam semmit, tegnap egész nap ébren volt, nyűglődött, de kompenzálta azzal, hogy éjszaka aludt. Én egész nap vele foglalkoztam, de mégis ki tudtam takarítani a lakást és az udvart - éjszaka! Este 8 után rohamtempóban, 2.5 óra alatt megoldottam ezt a feladatot úgy, hogy valószínűleg sikerült összehoznom egy jó kis zúzódást is a nagylábujjamon. De muszáj volt, mivel ma jött a védőnő és a védőnőt MINDIG úgy fogadom, hogy tiszta a lakás, függetlenül attól, hogy a babám hogy viselkedik. Ha nyűgös, a férjem elviszi sétálni vagy szomszédolnak addig, amíg takarítok. Zuhanyozni MINDEN NAP jut időm. 5 perce mindenkinek van, aki azt mondja, hogy ideje nincsen, annak igénye nincsen zuhanyozni. Hogy tudtok mocskosan befeküdni az ágyba netalántán odabújni a férjetekhez??? Hogy tudtok izzadtan szoptatni úgy, hogy a babátok teste érintkezik a ti testetekkel? Hogy tudtok kócosan, borotválatlanul meglenni? Fogat se mostok mert nincs 5 percetek?? Jesszum!!! Olvastam itt a kommenteket, hát mit ne mondjak, egy-két anyukának nem adnám oda a szuper anya vagy díjat és nem vagyok bezzeganya... vannak nálunk is nagyon rossz napok, de vannak nagyon jók aki meg lefújolta az időbeosztást, annak pont azért nincs ideje semmire mert nem tud megtervezni semmit. Pont ma beszélgettünk rólatok a védőnőmmel. Azt mondta, aki a babája miatt nem tud (vagy nem akar) elmenni zuhanyozni az azért van, mert az elején arra szoktatta, hogyha sír, akkor ölbe veszi, cicire rakja és egy idő után a baba megtanulja, hogyha sír, akkor anyuka ringatni fogja és hisztizik, ha ezt megvonják tőle. Mondta, hogy én nagyon jól csináltam az elején, mikor megetettem és utána beraktam a hordozójába, mert az enyém igazi MINTABABA (Tracy Hogg - A suttogó mindent megold) aki csak akkor sír, ha gondja van,egyébként magában is nagyon jól elvan stb...Tehát azokra akik nem tudnak elmenni zuhanyozni, azt tudom mondani, hogy nem is akartok zuhanyozni. Kozmetikus, fodrász? Szemöldökötök, hajatok milyen állapotban van? Ne mondjátok nekem, hogy nem érdekel ez titeket mert utána meg majd sírtok, hogy miért hagy el a férjetek titeket. Sport? Napi 20 perc? Komolyan..most olvastam egyébként egy cikket, hogy a magyar anyukák legnagyobb hazugságai közé tartozik a nincs időm zuhanyozni... nekem tegnap is volt időm zuhanyozni úgy, hogy előző éjszaka nem aludtam, nappal is alig tudtam aludni és este 8 után ahelyett, hogy aludtam volna a fájós lábammal kitakarítottam és elmentem zuhanyozni..utána aludtam..kötelesség, tudjátok. Ja meg még egy kérdés: szeretkezni nem szoktatok a férjetekkel, hogy nincs időtök lezuhanyozni? Vagy arra sincs igény? Én nem hiszem el, nincsen olyan mértékű fáradtság, hogy az ember eligénytelenedjen!
2017. jún. 28. 12:30
 36/61 jafnrétti ***** válasza:
51%

"elején arra szoktatta, hogyha sír, akkor ölbe veszi, cicire rakja és egy idő után a baba megtanulja, hogyha sír, akkor anyuka ringatni fogja és hisztizik, ha ezt megvonják tőle."

Gratulálok a védőnődhöz. A suttogót meg inkább hagyjuk :D Nem vagyok egy hardcore kötődő nevelő, de idomítani sem akartam volna a babámat olyan módon, ahogy ott az le van írva. Nem is értem, hogy jött az, hogy egy olyan természetes ösztönt, mint hogy a síró babát felveszem, megszoptatom, dajkálom, ezt elnyomni az emberekben. Egy baba nem azért sír, hogy a szüleit manipulálja, hanem mert alapvető szükségletei vannak: éhes, szomjas, fájdalma van, vagy fizikai kontaktusra van szüksége. Ha erre nem reagálnak, jól ki lehet nyírni a világba vetett bizalmát. Ja, és még így is volt/van időm zuhanyozni minden nap, de ettől függetlenül nem gondolom, hogy tragédia történik, ha valakinek egy nap kimarad, mert úgy jött ki a lépés.

2017. jún. 28. 12:48
 37/61 anonim ***** válasza:
46%

Biztosan baba függő. Aláírom.

De az én fiam is el tud lenni magában, mert az első napoktól kezdve hagytam, hogy magában is legyen. Ha sír, megitatom, megetetem ha éhes, átpelenkázom, de érdekes módon alig sír a fiam (pedig még bőőőven nincs 1 éves), mert el tudja foglalni magát. Akkor sír ha tényleg gondja van.

Szoktunk ölelkezni, táncolni, minden. Sétálunk, játszunk. De nem csüngök rajta. Nem is igényli. Sokkal aktívabb és ügyesebb ha a játszósarkában maga nézelődik és vizsgálódik. Olyankor tudok (ugyanabban a szobában) zöldséget pucolni az ebédhez vagy bármi..

Én hiszek az ilyesfajta szoktatásban, mert látom, hogy kiegyensúlyozott, kötődik hozzám, szeretettel van, de nem kell mindig a kezébe adni valamit vagy szórakoztatni, mert megy és maga teszi azt amihez épp kedve van.

És igen, vannak nyűgös napok. Jönnek a fogak stb. De 2 hónapos kora óta nekem nincs gondom az időbeosztással mert mindent meg lehet oldani. Csak nem szabad lustának lenni. Pedig nehéz.. Jó lenne néha csak elterülni. De nem teszem.

2017. jún. 28. 13:15
 38/61 anonim ***** válasza:
55%
Utolsó vagyok. Biztosan le leszek pontozva azok miatt, akiknek nem ilyenek a napjai, de sebaj. Csökken a százalékom, de kit izgat.
2017. jún. 28. 13:17
 39/61 anonim ***** válasza:
57%

"De az én fiam is el tud lenni magában, mert az első napoktól kezdve hagytam, hogy magában is legyen."

Erre mondtam, hogy minden gyerek más. Annak örülj, hogy olyan gyereket dobott a gép, aki 1 hetesen is elvan magával, az én fiam nem ilyen volt. Míg a tied nem igényelt téged, csak akkor, ha éhes volt, az enyémnek minden percben szüksége volt rám. Ennyi.

Idomítani meg nem akartam a gyerekem, hogy ha másé elvan az anyja nélkül, akkor majd az enyém is, és ha nem, akkor addig szenvedtetem, amíg meg nem tanulja, hogy nem tud rám számítani. Hát, bocs, de nem.

Mint írtam, minden gyerek más, de ezt megérteni biztos nehéz.

Különben a gyerekekkel dolgozók (védőnő, gyerekorvos, gyógypedagógus stb.) mind azt mondják, hogy akinek jó alvó, jó evő, egyedül eljátszó gyereke van, az NEM A SZÜLŐ ÉRDEME, hanem magáé a babáé, hiszen egy kicsi babát még nem megkérni arra, hogy "ugyan, játszál egyedül, mert dolgom van".

2017. jún. 28. 13:40
 40/61 anonim ***** válasza:
24%
Különben nem értem, hogy mit sírtok itt a lepontozással. Ti is ugyanúgy lepontoztatok engem, ahogy titeket sokan mások, mert ugye nem hiszitek, hogy csak egy darab lepontozás leviszi a hozzászólásotokat pl. 34%-ra?
2017. jún. 28. 13:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!