Anyukák! Miért van az, hogy sok kérdésnél olvasom, hogy örültök, ha el tudtok menni zuhanyozni, a hajmosás pedig luxus? Férjetek nem segít?
6-os, 10-es vagyok.
Harombol ketto baba hetekig uvolto, hasfajos volt.
Mindharmat sokaig szoptattam. Szoval nem kell azt hinni, hogy azert volt idom furdeni, mert csak aludtak...
22-es szépen leírta.
Az, hogy másoknak meg folyton olyan gyereket dob a gép, hogy eszik-alszik, akkor rakják össze a kezüket. Különben minden baba más, más a szükséglete, más a habitusa.
Nekem volt hasfájós és minden, amitől szenvedni tud egy baba, nálunk bejött, szóval ahogy a 8-as hozzászólásban írtam, pont hogy arra nem volt időm, hogy levegőt vegyek, nemhogy fürödjek, mert folyton rajtam volt, és ha elpilledt, ahogy leraktam, érzékelte és hacsak nem karban altattam, akkor kb. 5-10 perceket aludt.
Persze este 11-kor is lehet fürdeni, de akkor már örültem, hogy fekhetek 15 percet a következő üvöltésig.
Így b@-szhattam az időbeosztást, amiről más papol.
Segítség nem volt, mert férjem állandóan dolgozott(dolgozik), nagyszülők messze, plusz ingerszegény környezetben lakunk, mindentől távol, én nem vezetek így még egy ringatóra sem tudtam elvinni, pedig terveztem, hogy amikor gyerekem lesz, akkor viszem babaúszásra, ide-oda, és a sors közbeszólt.
De akik szerint ilyen babák nincsenek, és csak az anyuka hibája, hogy fáradt és nem tiptop a ház az anyukával együtt, azoknak kellene egy kis empátiát tanulniuk és felfogni, hogy mindenki más, minden baba más habitusú. (Van, amelyik el tud aludni egyedül 2 hetesen, van amelyiknek altatás kell 2 évesen, stb. )
Pl. nálunk nem igaz az, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Nálunk pont fordítva van. Most két évesen sokkal könnyebb vele, mint babakorában.
És nem, nem nyafogok, csak felvilágosítom a sötéteket és megvédem magam(hasonló szituban lévő anyákat) a támadásoktól.
Nem mosódok össze a hasznos és haszontalan, csak itt is megjelentek a tökéletes bezzeganyák, akik mindig mindent tökéletesen csinálnak.
Példának tudnám felhozni a nagyanyám, aki két fiút szült, és mind a kettőt kb. egy óra alatt (ennek később lett is egészségügyi vonzata). Állítólag nem fájt neki, csak nyomott kettőt és meglettek. Emiatt folyton lefikázta azokat a nőket, akiknek fáj és szenvednek szülés közben. Ez a tipikus, ha nekem nem fájt, akkor másnak se, csak nyavalyog.
Na, most, ugyanez a helyzet az itteni anyukákkal, hogy nekik nyugodt gyereket dobott a gép, netán még van is segítségük, netán vezetnek stb. tehát gördülékenyebben megy az egész, de ha valakinek sokkal rosszabbak az adottságai és körülményei és emiatt nehezebben veszi az akadályokat, akkor egyből sz@ranyának van címezve és egy nyafogó dögnek.
Jah, és különben a gyerek hasfájására mindenféle löttyöt kipróbáltunk, épp csak sámánt nem hívtunk hozzá már, mert ezek a csodaszerek (Infacol, Colief stb.) szinte semmit nem érnek. Lehet, hogy vmit enyhít, de annyira picit, hogy nem vettem észre, ráadásul száműztem az összes puffasztót és tejterméket, eredménytelenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!