Vegetáriánus étrend babának?
Vegának szeretném nevelni a babámat, mert én is az vagyok.
Anyatejről hamar leszoktattam, pürésített zöldséget meg gyümölcsöt kapott.
Most a hús jönne, de se húst se tejterméket se tojást nem szeretnék adni neki.
Hogy oldjam meg, ha rákérdez a védőnő?
Nem vagyok az erőszak híve, de hogy már rég lekevertem volna neked két nagyon pofont a férjed helyében azért mert veszélyezteted a gyereket, az hót ziher.
A férjednek legalább van esze, remélhetőleg megeteti néha a gyereket hússal mikor te épp nem látod...
A 70%-os válaszadó vagyok és már több választ is adtam a kérdésre. Nem tértem ki arra, amire már korábban válaszoltam. Tehát az anyatej nem állati eredetű, igy szerintem is hülyeség megvonni a gyerektöl és nem is egészséges dolog. Mondjuk jo lenne ha a kérdező is állást foglalna ebben az ügyben.
A kutyámat hússal etetem, mert ő egy ragadozó állat.
Én azért nem eszek húst, mert nem szeretem és nem is igénylem, viszont tudom mivel kell pótolni, nem ez a legfontosabb élelmiszer és egy gyereknél is lehet pótolni, bár az a minimum lenne nálam, h dietetikussal egyeztetve, mivel nem akarok rosszat a gyerekemnek.
A gyerek nem tud mindenben dönteni, a szülő felel érte. Nem gondolom, hogyha zsíros cupákokkal etetem a gyereket, attól leszek jó anya, olyasmivel, amit én magam sosem ennék meg.
30 évig ettem húst, tudom milyen az, a férjem is eszik, igaz nem itthon, így nem kell a hús elkészítésével bajlodnom. A gyerekemnek én halat adnék, de ez megint egy etikai kérdés, mert nálam ez belefér, megértem ha másnak ez sem fér bele és a gyerekének sem akarja adni.
Sokan túl támadóan léptetek fel, fel tud nőni egy gyerek hús nélkül is, ez a húst ennyire előtérbe helyező hozzáállás kb. 30 éve volt divat, de akkoriban nem is lehetett ennyiféle élelmiszerhez hozzájutni, mint manapság.
Kedves Kérdezőférje!
Te normális embernek tűnsz és tehetsz a feleséged hülyesége ellen. Csinálj valamit a gyereketek érdekében, hogy megfelelően legyen táplálva, még kicsi, fejlődő szervezet, szüksége van minden tápanyagra.
"hát az egész a kukában landolt"
Pedig csóri kutya, hogy örült volna neki (még nyersen is)...
A rizstejnek meg csak a neve tej, semmi nincs benne, ami a tejben van...
És ha majd az oviban ehet, akkor most miért nem? Most akkor vegára neveled, vagy csak te nem adsz neki húst??? De máshol ehet?
Kérdezőférje! Anyaként én is hozzád fordulok, légyszíves tegyél valamit a feleséged ellen, mert veszélyezteti a gyereketek egészségét!!!
Vannak olyan bébiételek, amiben van hús. Legalább olyat adj neki, amikor az asszony nem látja.
És hol lesz a gyereknek lehetősége DÖNTENI hogy ő mit akar?
Légyszíves adj a gyereknek húst és tejterméket és tojást is, és ha felnő, majd ő eldönti, hogy akar-e vega lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!