Vegetáriánus étrend babának?
Vegának szeretném nevelni a babámat, mert én is az vagyok.
Anyatejről hamar leszoktattam, pürésített zöldséget meg gyümölcsöt kapott.
Most a hús jönne, de se húst se tejterméket se tojást nem szeretnék adni neki.
Hogy oldjam meg, ha rákérdez a védőnő?
"Csak ez a sok elvetemült húsimádó vérben forgó szemekkel kapálódzik,"
A védőnő nem "húsimádó", hanem a gyerek érdekeit nézi szem előtt. Neki nem kell hazudnod, hanem ha te ezt jónak látod, akkor magyarázd el neki, mit mivel fogsz helyettesíteni, hogyan fog mindent megkapni a gyereked, amire szüksége van a szervezetének. Hidd el, akkor nem fog feljelenteni.
Ha csak annyit mondasz, hogy te vega vagy, ezért erre fogod nevelni a gyereked, hús helyett meg szóját kap, akkor ne csodálkozz a gyermekvédelmisek látogatására.
Azt megkérdezhetem, mennyi idős a pici?
11.5 hónapos.
Nyílván nem ezzel fogok indítani :)
46-os! Senki nem utálja a vegánokat! Én a magam részéről azt utálom, ha valaki csecsemőket veszélyeztet, nem eteti változatosan és nem szoptatja, mert az anyaTEJ az tej, hűha! A babának mindez nem jó.
Az sem normális továbbá, aki növényevésre kényszerít egy ragadozó állatot csak úgy hobbiból. A kutyának az nem jó.
Nagyon szeretem a csokit, de se a 4 hónapos kisbabámnak, se a kutyámnak nem adok, mert mindkettőjüknek káros. Felnőttként gondolkodjunk már!
A legjobb barátnőm vegán, nem utálom őt hidd el, úgy táplálkozik ahogy akar. Meg én is. Húst süt külön a kisfiának. Mert a gyereke szereti és kell neki az egészséges fejlődéshez. És pont.
A válaszok nem a vegetáriánusok és a vegánok ellen szólnak, hanem az elvakult hülyék ellen. Akinek nem inge ne vegye magára.
46-os!
Oké, hogy elutasítod a húst, tejet stb. De két dolog:
1. Az anyatejet miért kell megvonni egy csecsemőtől? Ez rendjén van?
2. Miért kell eleve megtiltani a gyereknek a húsevést? Miért nem lehet hagyni, hogy ő döntse el? Ő nem a tulajdonod, nem te vagy, ő egy önálló személy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!