Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vegetáriánus étrend babának?

Vegetáriánus étrend babának?

Figyelt kérdés

Vegának szeretném nevelni a babámat, mert én is az vagyok.

Anyatejről hamar leszoktattam, pürésített zöldséget meg gyümölcsöt kapott.

Most a hús jönne, de se húst se tejterméket se tojást nem szeretnék adni neki.

Hogy oldjam meg, ha rákérdez a védőnő?

2016. márc. 17. 18:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem csinálok hülyeséget. Csak ez a sok elvetemült húsimádó vérben forgó szemekkel kapálódzik, meg tiltakozik. Én eldöntöttem, hogy ezt akarom, hétfőn fogad minket egy dietetikus, aki erre specializálódott.
2016. márc. 18. 11:47
 42/83 anonim ***** válasza:
94%
Azt ki ne felejtsd amikor beszéltek, hogy megvontad az anyatejet is a gyerekedtől mert az tejtermék! Biztorp meg fog dícsérni érte ha kicsit is ért a szakmájához.
2016. márc. 18. 11:56
 43/83 anonim ***** válasza:
92%

"Csak ez a sok elvetemült húsimádó vérben forgó szemekkel kapálódzik,"

A védőnő nem "húsimádó", hanem a gyerek érdekeit nézi szem előtt. Neki nem kell hazudnod, hanem ha te ezt jónak látod, akkor magyarázd el neki, mit mivel fogsz helyettesíteni, hogyan fog mindent megkapni a gyereked, amire szüksége van a szervezetének. Hidd el, akkor nem fog feljelenteni.

Ha csak annyit mondasz, hogy te vega vagy, ezért erre fogod nevelni a gyereked, hús helyett meg szóját kap, akkor ne csodálkozz a gyermekvédelmisek látogatására.

Azt megkérdezhetem, mennyi idős a pici?

2016. márc. 18. 11:56
 44/83 A kérdező kommentje:

11.5 hónapos.

Nyílván nem ezzel fogok indítani :)

2016. márc. 18. 12:18
 45/83 anonim ***** válasza:
94%
Elvetemült húsimádó?? Már ne is haragudj,de semmi gond nincs azzal,hogy nem zárjuk ki az étrendünkből a húst,ugyanis az ember mindenevő,nem növényevő, a fogazata és a szervezeti felépítése sem arra specializálódott..Ha valaki felnőttként nem akar húst enni,sőt vegán lesz és semmiféle állati eredetű táplálékot nem eszik,az Ő döntése,viszont neki is meg kell tanulnia,mivel helyettesítse a fehérje bevitelt a B12 vitamin bevitelt stb, de egy pici babánál vagy fejlődésben lévő gyereknél igenis káros a vegán étkezés!!!
2016. márc. 18. 12:19
 46/83 anonim ***** válasza:
5%
Tényleg túlteng itt kissé a húsimádat. A mai napi ételem feléről azt sem tudnátok megállapítani, hogy mi az és milyen tápanyagok vannak benne. Ma már szerencsére tudjuk pótolni a hiányzó ásványi anyagokat, vitaminokat, nem kellene ennyire elutasitonak lenni másokkal szemben, én sem utálom azokat, akik húst esznek, csak számomra egyszerüen ehetetlen és undorító kaja.
2016. márc. 18. 12:42
 47/83 anonim ***** válasza:
96%

46-os! Senki nem utálja a vegánokat! Én a magam részéről azt utálom, ha valaki csecsemőket veszélyeztet, nem eteti változatosan és nem szoptatja, mert az anyaTEJ az tej, hűha! A babának mindez nem jó.

Az sem normális továbbá, aki növényevésre kényszerít egy ragadozó állatot csak úgy hobbiból. A kutyának az nem jó.

Nagyon szeretem a csokit, de se a 4 hónapos kisbabámnak, se a kutyámnak nem adok, mert mindkettőjüknek káros. Felnőttként gondolkodjunk már!

A legjobb barátnőm vegán, nem utálom őt hidd el, úgy táplálkozik ahogy akar. Meg én is. Húst süt külön a kisfiának. Mert a gyereke szereti és kell neki az egészséges fejlődéshez. És pont.

A válaszok nem a vegetáriánusok és a vegánok ellen szólnak, hanem az elvakult hülyék ellen. Akinek nem inge ne vegye magára.

2016. márc. 18. 12:48
 48/83 anonim ***** válasza:
93%

46-os!

Oké, hogy elutasítod a húst, tejet stb. De két dolog:

1. Az anyatejet miért kell megvonni egy csecsemőtől? Ez rendjén van?

2. Miért kell eleve megtiltani a gyereknek a húsevést? Miért nem lehet hagyni, hogy ő döntse el? Ő nem a tulajdonod, nem te vagy, ő egy önálló személy.

2016. márc. 18. 13:02
 49/83 anonim ***** válasza:
92%
46-os. Arról nem is beszélve, hogy a kérdező sem tudná, mit ettél, hisz ő még a "szójával helyettesítjük a húst"-nál tart. Szerinted normális???
2016. márc. 18. 13:05
 50/83 A kérdező kommentje:
A szóját példának írtam. Természetesen kap rizstejet, férjem a válaszokon felbuzdulva hozott csirkemellet, hogy adjam a gyereknek, hát az egész a kukában landolt. El se hiszitek, de ellenem van. Akkor sem kaphat húst, ha netán úgy dönt az oviban, hogy húst akar enni, akkor majd ott fog.
2016. márc. 18. 13:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!