Egy olyan gondom lenne, hogy a terhesség alatt mit szoktatok enni kismamák, mert ez az első terhességem és olvastam neten, hogy "azt egyél, ami jól esik". most akkor hogy van ez? Vegetáriánus vagyok.
Ha egyszer vegetáriánus vagy, akkor nyilván az most mindegy, hogy undorodsz-e a haltól. (Hiszen a vegetáriánus azt sem eszik.) Úgyhogy ezt a mondatodat nem is értem...
Megszokhattad már, terhességtől függetlenül is, hogy miből nyered a fehérjét. Ezekből, ha jól esik, egyél egy picit többet. (Nevezetesen babféléket, olajos magvakat, és csonthéjasokat.)
Személy szerint én jobban aggódnék pld a vas miatt, szóval kísérletezz sokat magas vastartalmú zöldségfélékkel: brokkoli, cékla, stb...
És a vitaminok is különösen fontosak, úgyhogy nagyon helyesen eszel sok gyümölcsöt, csak így tovább.
Hát nyilván igyekezz egészségesen étkezni, sok zöldség/gyümölcs, de ez az alapvető egészséges életvitel szabálya.
Aztán lehetőleg éjszaka/késő este se egyél, de ez inkább a saját egészséged és súlyod miatt van.
Ami tiltólistás kifejezetten a terhesség alatt, az az alkohol, dohányzás, drogok nyilván, illetve a nyers/félig főtt dolgok (szárított hús, nyers tojás), mosatlan gyümölcs. Lehetőleg ne kertészkedj kesztyű nélkül és macskaalmot se takaríts. Vannak olyan elméletek, mely szerint a túlzott tej sem jó. De szerintem igazából semmiből sem jó a túlzásba vitt mennyiség.
Inkább tényleg az lesz a durva, amit a szoptatás első 4 hónapjában nem ehetsz, ha hasfájós lesz a babád. Én akkor kvázi kenyéren és főtt krumplin éltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!