Vegetáriánus étrend babának?
Vegának szeretném nevelni a babámat, mert én is az vagyok.
Anyatejről hamar leszoktattam, pürésített zöldséget meg gyümölcsöt kapott.
Most a hús jönne, de se húst se tejterméket se tojást nem szeretnék adni neki.
Hogy oldjam meg, ha rákérdez a védőnő?
Mi is vegetáriánusok vagyunk, de úgy döntöttünk, hogy a gyereknek heti kb. kétszer adunk húst. Disznót nem, csak szárnyast. Tejet és tojást fog kapni, ha odaérünk a hozzátáplálásban. Később majd eldönti, hogy ő is szeretné-e elhagyni a húst, viszont ilyen kicsi korban, amikor még csak bizonyos dolgokat ehet, nem könnyű kiváltani a húsevést úgy, hogy minden tápanyaghoz hozzájusson.
Biztos minden állati eredetű étel nélkül is lehet táplálni egy gyereket, de nagyon sok tervezést és odafigyelést igényel, és erre a kérdésre - ha komolynak szántad és nem provokációnak - itt biztosan nem fogsz választ kapni, inkább keress fel egy szakembert, aki segít. Bár személy szerint én is azt tanácsolom, hogy adj neki néha húst.
14-es vagyok.
Ha ennyire otthon vagy a témában, hogy a kutyád is vegán, akkor biztos meg tudod oldani magadtól is ezt a kérdést. Esetleg vitasd meg a védőnővel, vagy a gyerekorvosotokkal.
Mennyi húsimádó van itt! Máskor meg a táplálkozás oldalon, ha a vegánok közé keveredsz kiutálnak, mert képes vagy mondjuk tojást enni.
Lehet úgy is táplálni a gyereket, hogy nem adsz neki állati eredetű ételt, de tényleg nagyon meg kell tervezni, én biztosan dieteikust is felkeresnék, hogy segítsen étrendet összeállítani. A gyerek pedig 3 évesen oviba kerül és lazán megeszi majd a husit. Nem biztos, hogy van értelme, teljesen vegánnak nevelni. Illetve ha nem kap tejterméket kisebb korában, akkor nagy eséllyel laktózérzékeny lesz.
A kutyát pedig hülyeség vegán étrenden tartani, ragadozó állat, neki kell a hús. Próbálnátok ki ezt a macskával, titeket enne meg pár napon belül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!