Most már nekem is lelkiismeretfurdalásom van! Mit tegyek?
Most bármit mondasz, azért nekem már két gyerekem elérte a kisgyerekkort soha nem volt ilyen gondom, hogy bármit, akárcsak homeós cuccokat kellett volna adnom nekik, mert hiába nem beszéltek valahogy azért mégis tudtam mi a bajuk. nem mondom, hogy egyből, de gyógyszert bármit csak akkor kaptak amikor szükség volt rá. Én hiszem, hogy egy anya aki odafigyel a gyerekére meg tudja mondani mi a baja a gyereknek anélkül, hogy az beszélne.
Ezt meg kifejezetten rossz módszernek tartom, hogy adsz neki valamit és ha segít akkor tudod, hogy ez volt a baj. Én a fordítottjában hiszek, kitalálom mi a baj, adok neki avalmit és utána veregetem a vállam, ugye, hogy megmondtam.
De ha ennyire bízol magadban és ítélőképességedben? miért van lelkiismeretfurdalásod és miért idegenektől vársz megerősítést, hogy ugye hogy jól tettem? Mert szerintem te is érzed, hogy nem egészen ez a helyes út, mégha járható is.
Kedves utolsó, ezek szerint te olyan mázlista vagy, hogy a gyermekeidnek soha semmi baja nem volt onnantól kezdve, hogy megszületettek. Soha egy hasfájás, sem fogzási fájdalmak, sem semmi egyéb. Vagy mégis csak volt??? Mégis csak valamilyen szerhez kellett nyúlnod?
Az vesse a kérdezőre az első követ, aki SOHA SEMMIT nem adott a gyerekének, hogy bármilyen szenvedésén segítsen. Ilyen anyuka biztosan nincs. De ha van, akkor meg arról eléggé meg van a véleményem.
Ha már csak egy köményes teát adott neki hasfájás esetén, vagy ő ivott pl. laktoherbet szoptatás alatt, már azt jelenti, hogy adott neki valamit, ami gyógynövény (ahogy a homeós szerek is azok).
Egyébként meg a Viburcol kúp lázas és láz nélküli nyugtalansági állapot kezelésére szolgál. És teljesen mindegy, hogy fogzás, vagy bármi más miatti nyugtalanságról legyen szó! (Csak a gyengébbek kedvéért, akik még azt sem tudják, mi ez a szer, de vagdalkoznak össze-vissza.) (B)
12.35-ös! azt hiszem te megérdemelnél egy nobel díjat, ha mindig tudod mi egy beszélni még nem tudó kisbaba baja! Gratulálok tényleg, néha jöhetnél hozzánk is!
a viburcol kúp pedig pontosan a nyugtalan alvásra való. Tehát a kérdező sem csak úgy a hasára csapott. Amúgy ilyenkor nagyjából két dolog miatt kelnek fel a babák. Fogzás és mozgásfejlődés (ha a rossz szokást kizárhatjuk) Nagyon nagy valószínűséggel rossz egy baba közérzete ha sorozatosan felkel, vagyis fájdalmai vannak. Erre kiváló a viburcol.
Kedves kérdező, ne legyen rossz érzésed ezek miatt a válaszok miatt, vagyunk sokan akik már megerősítettek, a többiekkel meg ne foglalkozz! Úgy gondolom sokan azon a véleményen vannak, hogy tök normális dolog, hogy egy baba állandóan felébred éjjel. Pedig 9 hósan nem az, biztosan valami rossz érzés ébreszti fel, különben aludna. Úgyhogy tök normális, ha szeretnéd ezt megszüntetni, hogy végre nyugodtan kipihenhesse magát szegényke!
:)) na ja... bár a pontozás ezen az oldalon a legritkább esetben tükrözi a hasznos válaszok arányát...
De azt nagyon nem szeretem, amikor egy anyuka azt sugallja, hogy rossz anya vagy, mert nem tudod mindig, hogy mi a baja a babádnak!! Ez természetes dolog szerintem, nincs olyan ember a földön, aki minden egyes babasírást értelmezni tudna! Ha valaki ezt gondolja magáról az szerintem két dolgot jelenthet, vagy egy mintababája van, aki szökőévben egyszer sír, tényleg csak azt jelzi ha éhes/pisis, vagy leesett a hintáról...
Vagy, csak azt hiszi magáról, hogy kitalálta mi a baj, hiszen a baba nem tudja kijavítani...csak lehet épp elég volt neki,hogy felvették...
Tegnapi 22.30-as vagyok. Hát ez nagyon komoly, ennyire felfújni a kérdést. Szegény kérdező, 1x adott a babának homeós cuccot, és már olyan anyuka lett, aki gyógyszerrel tömi a gyerekét. Egyszeri alkalom volt, semmi tragédia nem történt!
Várom én is nagy szeretettel az anyukát, aki minden pillanatban pontosan érti, mi a gyereke problémája. Cseppet sem vagy öntelt... Nyugodtan lepontozhatsz...
Kedves Anyukák!
Mindenki nagyon tudja mondani a magáét, kár, hogy ez egy olyan oldal, ahol teljesen vélemény alapon irkálnak be az emberek, szerintem igen kevés gyermekorvos válaszolgat. Aki pedig gyakorló anya, meg van győződve róla, hogy az ő véleménye a legjobb. És a saját gyerekének tényleg az ő módszere a legjobb. De mindenki hadd döntse el, hogy milyen módszerrel kívánja felnevelni a gyerekét, persze csak addig, amíg az törvényes, nem emberi mivoltát sértő. Én is próbáltam már ki pár homeopátiás szert, melyek közül van amelyiknél úgy érzem segített is. Ilyen például az ominózus kúp is, amiről szó van. Tényleg segített. De én csak akkor használtam, ha biztos voltam benne, hogy nem tudok segíteni neki egy kis szeretgetéssel, nem azért ébredt mert éhes, nem csak egy rossz beidegződésről van szó. Például az én lányomnak adhattam volna akkor egészen 14 hónapos koráig, mert rendszeresen minimum háromszor felkelt éjszakánként. De meg tudtam nyugtatni, tápszerrel. Aztán egy évesen besokalltam a felkelésektől, és tekintettel arra, hogy a súlyából nem vesztett, többet nem adtam neki. Volt néhány rázós éjszakánk, bizony sokat szaladgáltam a szobájába, hiszen én sem szeretem ha sír a gyerekem, nem is hagyom. És 14 hónapos korára megtanulta átaludni az éjszakát (ehhez még a cumiról is le kellett szoktatnom). Ettől függetlenül van, hogy fáj a foga, ekkor szokott ő is ébredni, de ehhez sokszor elég ha csak Dologél-lel bekenem az ínyét, nem kell, hogy kúpot adjak. Azért szerintem tényleg rossz ötlet csak azért adni valami szert, hogy kipróbáljuk, hogy mi a baja. Inkább figyelni kellene a gyereket, hiszen mindig jelzi, hogy mije fáj. tegnap 22:29-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!