Hagyjátok sírni picibabátokat? Nekem olyan lelkiismeretfurdalásom van!
Sziasztok!
Kislányom 8 hetes, s reggelente evés után kicsai játszás, beszélgetés, majd leteszem a kiságyba, mivel valahogy muszáj elindítanom a napot ( szellőztetés, reggelizés - hogy legyen tejcim , ágyazás , mosogatás....) - olyan 10-15 percet rírdogál, persz időnként bemegyek hozzá, megnyugtatom... aztán elalszik, viszont kipróbáltam, hogy dadázom, akkor viszont semmit sem alszik következő evésig , és így semmire sem jutok. Ti mennyit hagyjátok sírni a kiságyban? Ugye ettől nem vagyok rossz anya? Úgy félek, hogy megmarad az emlékezetében az, hogy "magára hagyom"
Köszönöm!
Erről szerintem nagyon megoszlanak a vélemények. Vot, ahol olvastam ha sír és egyedül van nem fog olyan bizalma kialakulni a szülő után mert magára van hagyva a "bajában"
Orvosom szerint ha minden sírásra reagálok akkor majd 4-5 évesen ha nem ugrok, nézhetem majd ahogy földhöz vágja magát.
Én személy szerint nem hagyom sírni. A babák így tudnak "kommunikálni" és ilyenkorvmi nem oké. Fázik/melege van, éhes, bûfi nyomja, pocija fáj, peluscsere kellene vagy fáradt.
Ezeket néztem ha semmi nem volt akkor a picin "változtattam" hasra tettem vagy oldalra vagy zenét kapcsoltam vagy cumival próbálkoztam a lényeg hogy vmi apró kis változtatást tettem hogy neki jó legyen.
Én mindenkinek azt mondom ha ezzel elrontom az úgyis csak az én bajom lesz. Anyós szerint ha 1-1 1/2 órát sír az kell neki. Hát az enyémnek biztos nem. Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy neki/k jó.
Nekem sincs szívem hallgatni, ahogy sír! Főleg, hogy az én kislányom olyan, hogy 2-3 perc után úgy rákapcsol, hogy lila lesz a feje, és nem vesz levegőt :-S Felveszem, azonnal elhallgat és alszik a karomban. 3 hetes, biztos, hogy nem hisztiből csinálja!! A házimunka megvár, a babámat nem hagyom magára, nem hagyom sírni.
Én ezt így csinálom, én így látom jónak, légyszi ne pontozzon le senki, akinek ilyenkor ez a szokása!
Igen én is ilyen vagyok, hogy 1 percre sem hagynám sírni - napközben nem is hagyom, de reggel egyszerűen nem tudom elaltatni, és ha kézben van, akkor is nyűgös, sírdogál, látszik, hogy fáradt, de nem tud elaludni... viszont ha leteszem a kiságyba ( nem úgy kell elképzelni, hogy leteszem, s otthagyom, kicsit beszélgetek neki, zenéltetem a függő játkot, cumit kap , csak közben 1-2 percre kiszaladok) 10-15 perc után el tud aludni, s oyan jóizűen alszik , ami ha kézben van kimarad.
Köszönöm a válaszokat!
Nem is az elkényeztetés miatt kérdezem, azt tudom, hogy n
ilyenkor még nem lehet - és épp a kérdésből látszik, hogy nem bírom hakllgatni ha sír, de tényleg mindenki meg tudta oldani, hogy állandóan kézben van a picúr? - mert eddig én is ezt csinálam, de annak nem alvás lett a vége, és az, hogy 11 órakor még nem ettem ( és nem magam miatt volt gond, hanem a tejci miatt), az ágyak nem voltak bevetve, a pelust sem volt időm kivinni a kinti kukába , nem tudtam kifőzni a mellszívó részeit ( mert az éjjelt átalussza ugyan, de én kelek fejni)... ezért próbáltam ki egyszer, hogy nem veszem fel, csak bemegyek hozzá , símogatom , cumit kap... így elalszik, s ha nem ,akkor negyed óra múlva kiveszem, addigra a égető dolgokat megcsinálom.
Amíg nagyon picike volt nem hagytam sírni, igaz később sem, de nem rohantam egyből a sírására olyan 8 hónapos kora óta, meg szerencsére nem annyira sírós típus. Velem van mindig pl. ha főzök.
1,5 éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!