Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyjátok sírni picibabátokat?...

Hagyjátok sírni picibabátokat? Nekem olyan lelkiismeretfurdalásom van!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kislányom 8 hetes, s reggelente evés után kicsai játszás, beszélgetés, majd leteszem a kiságyba, mivel valahogy muszáj elindítanom a napot ( szellőztetés, reggelizés - hogy legyen tejcim , ágyazás , mosogatás....) - olyan 10-15 percet rírdogál, persz időnként bemegyek hozzá, megnyugtatom... aztán elalszik, viszont kipróbáltam, hogy dadázom, akkor viszont semmit sem alszik következő evésig , és így semmire sem jutok. Ti mennyit hagyjátok sírni a kiságyban? Ugye ettől nem vagyok rossz anya? Úgy félek, hogy megmarad az emlékezetében az, hogy "magára hagyom"

Köszönöm!

2011. aug. 13. 09:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
73%

Tökéletesen csinálod. Sírni nem kell hagyni, de azért vannak határok. 5 perc belefér, mert azért álljon meg a menet az anyuka is emberből van! Az én lányom 10 hónapos kiegyensúlyozott, okos baba, és nyugodt is, de volt idő, amikor lefekvéskor nyűgösködött. Letettem énekeltem neki, simiztem, mikor kimentem nyöszörgött kicsit, volt, hogy sirt is, néhány percet, aztán elaludt...a mai napig egyedül alszik el, leteszem, utána rituálé és kimegyek a szobából. Átalussza az éjszakát és semmi baja.

A szeretet nem egyenlő az egész napos hordozással.

Semmivel sem rosszabb anya, ha picit nyöszörög, sirdogál (néhány percig) Na nem órák hosszat!

(A picit emlékezete 7 másodperces, kb. 3-6 hónapos korig, előtte nincs...)

Ne aggódj teljesen jól csinálod!!!!!!!! :-)

Jó babázást!!!!!

2011. aug. 13. 10:21
 12/22 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! - igen, lehet félreérthető voltam, nem órákat hagyom sírni, csak ahogy a kedves utolsó írta.
2011. aug. 13. 10:27
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Az előzönek igaza van...semmi baja nem lesz pár perc sírástól.......egyedül voltam a gyerekkel négy hónapig.....vécézni,tusolni,enni kellett valahogy.....nem lett lelki sérült és kötődik is:)Egy boldog,kiegyensúlyozott,15 hós ,még ciciző kislány anyukája voltam:)
2011. aug. 13. 10:27
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

Soha nem hagytam sírni, még 5 percre sem. Úgy gondolom, hogy az ilyen piciknél még nagyon fontos, hogy érezzék, ott van az anyukájuk mellettük, hiszen nagyon kiszolgáltatottak még. Tudom, butaság, de cicákat tenyésztettem, és még a macskámnál is azt tapasztaltam, hogy amíg szopiztak a kicsinyei, ő is azonnal rohant hozzájuk, ha felsírtak. A helyzet akkoriban változott meg, amikor már önállóan tudtak járni, és be tudták barangolni a házat.

Ilyenkor nekem másodlagos a háztartás, inkább a mosatlan várjon, mint a baba. Enni meg mellette is lehet... Ráadásul amíg ilyen pici, még sokat alszik, amikor meg tudom csinálni a dolgomat is.

Most 3 és fél éves a fiam, és nagyon önálló, nem jellemző rá, hogy hisztizne, ha egyedül marad a szobában. Sőt, néha túlságosan is maga akar megoldani mindent, és olyan akarata van, ami néha már nekem is sok. :)

Egyébként nem kövezek meg senkit, aki másképpen csinálja. Azonban évekig tanultam fejlődéslélektant, és sok olyan kísérlet volt, ami bebizonyította, hogy rossz a babáknak, ha nem veszik fel őket, amikor sírnak. Kényelmi szempontból a szülőnek persze jó - mint a külön altatás is - de természetesnek egyáltalán nem nevezhető.

2011. aug. 13. 11:29
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
11:29, azért én nem tennék ilyen kijelentést, hogy a külön altatás csak kényelmi szempontból jó, és csak a szülőnek, mert az éán gyerekem 4 hetesen sem bírt mellettem aludni. Minden este egy kínszenvedés volt, amíg elaltattam, éjszaka pedig minden egyes moccanásra felébredt. A kiságyában egyedül seperc alatt elalszik, egész éjjel nem ébred fel. Szóval én úgy gondolom, hogy babája válogatja, nem törvény, ahogy az sem hogy ki mikor veszi fel a síró gyerekét.
2011. aug. 13. 11:32
 16/22 anonim ***** válasza:
66%
11:29 ott a pont, ma mar bizonyitott teny, hogy rossz a babanak, hogyha akar 5 percig is hagyjak sirni ilyen korban. Engem is megvart a hazimunka, volt, hogy nem mentem ki wcre, ha kellett, elso a baba. Es nem vagyok agyonhajszolt csapzotthaju idegbeteg anyuka, teljesen nyugodt a legkor itthon. Mindennek megvan az ideje, az elso par honap csak a babamrol szolt, de en nem ereztem ettol rosszul magam.
2011. aug. 13. 11:43
 17/22 anonim ***** válasza:
73%

én sosem hagytam sírni a babámat, max 1-2 percig tartott, ha rázártam a szobaajtót, míg WC-re mentem vagy kinyitottam a kaput(házban lakunk). De az tényleg 1-2 perc volt, mire visszamentem, már nevetve játszott.

DE: én csak azt mondom, hogy egy ilyen pici baba, ha sír, annak oka van. Próbáltál már rájönni, hogy miért sírdogál? Nem álmos, vagy mi a baj? És miért mindíg csak reggel (azt írod, mindegy, hogy kiságyban vagy hintában van, csak sír) De miért éppen akkor?

2011. aug. 13. 11:50
 18/22 anonim ***** válasza:
46%

Én sem hagtyam soha sírni. Két este volt,amikor olyan hisztis sírásnak tünt amit művel kb 3 hónapos lehetett. Én okos halgattam idősebbekre,hogy hagyjad sírni,cska hiszti majd abbahagyja. De 5 perc után megelégeltem, azóta se tudom mi volt akkor a baj, de sírni nem hagyom.

Most,hogy 9 hónapos, kőkemény,akaratos,kiscsaj. Ha nem az van,amit ő akar pl ma forró sütőajtót megfogni,képes sírni,na ilyenkor nem rohanok rögtön megölelni, hanem elmondom,hogy miért nem szabad ezt meg azt csinálni,és ha abbahagyja akkor megszeretgetem és kap egy nap cuppanósat!!!

2011. aug. 13. 13:16
 19/22 A kérdező kommentje:
Nem csak reggel sír természetesen, de a nap többi szakában megoldom a dolgaimat amikor elaludt , én sem hagyom sírni - de reggel csak nem moshatok fogat úgy, hogy a kezemben van, és azért enni sem akarok a feje felett, az udvarra sem szaladhatok ki úgy hogy a kezemben van( hisz elég hűvösek a reggelek, fél percért nem öltöztetem fel) , nem tudok vizet forralni , mellszívót kifőzni ha a kezemben van, és ezeket muszáj megcsinálni reggel... a mosogatás, vasalás megvár , ahogyan a főzés is, de csak nem azsalódhat délig a mellszívó elmosatlanul , stb... ezért csak reggel vagyok ebben a dilemmában, hisz napközben már meg tudom várni míg elalszik( mellesleg 10-20 perceket alszik, délután pedig hazaér a párom, ő figyel rá míg haladok a dolgokkal.
2011. aug. 13. 13:24
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szerencsére nem sírós a babám, de belegondoltam, ha az lenne...

Ő nagyon keveset alszik napközben - szinte semmit, így a házi munka csak várna, várna, és soha nem jutnék hozzá, ha sírós lenne.

Aztán meg fejnem kell minden szopi után (csak stimulálás képpen, mert nincs sok tejem), ez is a baba érdeke, de ez is eltart fél órát is.

Mondom, szerencsére az én kislányom elvan ilyenkor addig pihenőszékben és nevet a halaira.

De ha sírós lenne, bizony néha 2 percnél tovább is úgy kéne hagynom... bár azt hiszem, nem bírnám ki, és inkább nem fejnék, viszont akkor egy héten belül anyatej nem lenne, pedig kell, még nincs 3 hónapos sem.

2011. aug. 13. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!