11 hónapos kislányunkkal hónapok óta tortúra az altatás, miközben korábban semmi gond nem volt. Nagyon nagy kárt okozunk vele, ha néhány napig hagyjuk sírni? Mit ronthattunk el?
A gyerekeim az első perctől külön szobában,külön ágyban aludtak.
Csak úgy tudod rávenni,hogy újra aludjon,ha hagyod sírni éjszaka. Vagy marad minden így,ahogy most.
Nálunk is sokszor változik a helyzet, hogy mi jön be altatáskor. Volt idő, olyan 8 hónapos kora körül, hogy csak betettem, aztán szépen elaltatta magát. Aztán ez egy idő után nem működött, mert sírt, hogy kimentem. Akkor elkezdtem altatni a kezembe, és csak akkor tettem le, mikor már szépen elaludt. Ez jó ideig ment, de aztán annyiban változott, hogy már nem aludt el a kezembe akármeddig ringattam, csak ha betettem az ágyába, és szépen megint magát elaltatta. Aztán ez is elavult, és jött az,amivel engem teljesen kiidegelt, hogy elaludt a kezembe, de felébredt arra, hogy leteszem, és bőgni kezdett. Kezdtem újra, elaludt leteszem, felsír, és ez folyamatba vagy 1 órán keresztül, míg végre úgy kimerült, hogy már nem érdekelte, hogy leteszem. Azt hittem, csak valamiért nyűgös volt akkor, és csak egyszeri alkalom, de úgy látszik rendszert akart ebből is csinálni, mert következő nap megint ezt művelte. Na akkor már úgy döntöttem, hogy nem vagyok hajlandó ezt csinálni heteken keresztül, míg ezt is megunja, úgyhogy a 2. alkalom után, hogy letettem és sírt, fogtam magam, és kijöttem. Persze előtte azért simizgettem kicsit, de már az ágyába. Gondoltam, hogyha sokáig sír, akkor visszamegyek hozzá, így is történt, kb.1-2 perc után visszamentem, de már nem vettem ki, csak simiztem, és dúdoltam neki, aztán pár perc után kijöttem. Akkor is felsírt, de már csak fél perc erejéig, utána már csak a dünnyögést lehetett hallani, ahogy altatja magát. Következő nap megint bepróbálkozott, de akkor sem hagytam magam, és akkor már visszamenni sem kellett, és ezzel le is zárult ez a dolog, leszokott róla. És ezzel az éjszakai ébredések is megszűntek, úgyhogy jó hatással volt rá. Mert amúgy ő is már 2 hónapos kora óta átaludta az éjszakát, de akkoriban ő is többször felsírt éjjel, és akkor is nehéz volt visszaaltatni.
Később aztán előjött ehhez hasonló, akkor is sírni kezdett mikor felálltam az ágy mellől, de ahogy kijöttem abba is hagyta. Szóval csak bepróbálkozott.
Nem vagyok a híve a "hagyjuk bömbölni majd csak elalszik" híve, de van, mikor meg kell próbálni ezt is, mert ha látja, hogy bármit megtehet veled, a fejedre fog nőni.
Úgyhogy szerintem próbáld meg te is azt, hogy kijössz, és meglátod hogy reagál rá, meddig sír. Aztán ha kell visszamész, de aztán megint kijössz. Persze előtte azért dédelgesd meg,altatgasd, hozd meg a kedvét az alváshoz, de aztán menjél ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!