Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Altatás, hagyjam sírni?

Altatás, hagyjam sírni?

Figyelt kérdés
Nekem ez nem megy... 8 hós kisfiam csak babhintában alszik el, onnan szoktam átvinni a kiságyába.... tudom, ez nem jó, de amióta jöttek a fogacskák, csak így tudtam elaltatni, pedig azelőtt mindig elaludt magától.... gondoltam itt az ideje következetesnek lenni, megpróbáltam azt a módszert, amit itt olvastam, ill amit a védőnőm is javasolt: letenni, jóéjt puszi stb... aztán kimenni, ha sír, 5 percenként bemenni, de nem kivenni.... hát ezt eljátszottuk 45 percen keresztül... alig bírtam ki az 5 percet! Azt mondta a védőnő, az nem sok!!!! 5 perc, amikor ordít a pici???? fú, komolyan mondom már én is majdnem bőgtem.... aztán feladtam,mert úgy belelovalta magát a sírásba, hogy hörgött....átvittem a hintába....tudom, nem tettem jól, de nem bírtuk tovább...annyira zaklatott volt, hogy már ott sem aludt el.... felvettem, beszéltem hozzá kb 1 percig, megnyugodott nézett, felém nyúlt,megérintette az arcom... mintha hálás lenne, hogy végre ott vagyok vele.... aztán letettem a kiságyába és elaludt....mert már annyira kimerítette a sírás!!! Mit tegyek? Biztos, hogy ez jó? Nem csak azért alszik el, mert már kifárad? Nem érzi azt a hosszú 5 percek alatt, hogy nem számíthat rám? Hogyan csináljam??? Ne haragudjatok a hosszú monológért, de úgy fáj a lelkem érte.... tudom, hogy meg kell ezt tanítanom neki,mert mindkettőnknek így a jobb, de tényleg még ki sem vehetem a kiságyból? Nekem úgy tűnik behergeli magát és egyre jobban sír, és az 5 percek neki is nekem is egyre hosszabbnak tűnnek.... Segítsetek!
2009. júl. 9. 22:41
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
bocs babhinta = babahinta
2009. júl. 9. 22:43
 2/16 anonim ***** válasza:
36%

Amikor nálunk volt ez a helyzet, és végigbőgtem a kisfiammal azt az időszakot. Én nem is mentem be hozzá, mert tudtam, hogy annak nem lesz jó vége. 2-3 napig nem aludt napközben semmit csak sírt, aztán egyre rövidebbek lettek az alvás előtti sírások, és már nem is igazi sírás volt, csak olyan hisztiféle. Most már ott tartunk, hogy leteszem, kijövök, 5 perc mocorgás, morgás után már alszik is.

Muszály erősnek lenned, mert ahogy írtad, ez a baba érdeke is.

2009. júl. 9. 22:48
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Most lehet azt kéne írnom,hogy kitartás,meg jól csinálod,de szerintem nem mindegyik babánál jön be ez a módszer.Illetve nem minden anya bírja végig csinálni:-) Én se tudtam sírni hagyni,mi azt csináltuk,hogy egy éves koráig a babahordozóba aludt el,aztán vettünk neki rendes ágyat,és este melléfeküdtem míg el nem alszik.Ez kb 10-15 perc,és utána kijövök.Nekem nem fáradság,ő így nem sír,nyugodtan alszik el,nincs idegeskedés.Reggelig alszik,nekm megéri ezt a kis "fáradtságot",hogy mellé fekszem.
2009. júl. 9. 22:49
 4/16 A kérdező kommentje:
jaj... köszönöm, de nagyon tanácstalan vagyok....meg szomorú.... rossz anyának érzem magam, mert 45 perc szenvedést okoztam neki.... de így sem mehet tovább, mert 1x kinövi azt a hintát...én meg nem akarom, hogy 2 évesen este 11-kor ugráljon az ágyunkon hisztizve, mint az egyik bnőm kislánya....
2009. júl. 9. 22:52
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
Ne foglalkozz a módszerekkel, úgy csináld, ahogy az ösztönöd súgja, márpedig neked azt súgja, ne hagyd sirni. Én sem hagyom.
2009. júl. 9. 22:56
 6/16 anonim ***** válasza:
93%

Én a hasamon altattam.

Lefeküdtem az ágyra, melletünk a babaágy és amikor már szundi volt, letettem.

Most leteszem az ágyába, én is lefekszem mellé az én ágyamra és megvárom míg elalszik. Nem simogatom, nem sír, forgolódik, helyezkedik, de kb 10 perc alatt elalszik magától. Ő már 1 éves. Lehet, hogy az esze is megvan hozzá.

Próbáld így, de sztem még várj egy kicsit.

2009. júl. 9. 23:07
 7/16 A kérdező kommentje:
köszi!!!!
2009. júl. 9. 23:11
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet mindig mindent a nagykönyv szerint csinálni.Mi is sajnos átéltük ezt a problémát és elég nehezen viseltük mi is a babával együtt.Sok álmatlan éjszakánk volt mire szépen megszokta az ágyát. Azt az elkeseredett sirást egy anya se tudja elhallgatni az nélkül,hogy fel ne vegye egy idő után. Az én lányom olyankor ugy felpörgette magát,hogy szinte kapkodta a levegőt.Naná,hogy egyből felvettem. Olyankor a kezembe vettem énekeltem neki,hogy megnyugodjon és a kezembe aludt el,ugy tettem az ágyába.Egy idő után számára ez olyan természetes lett,hogy eltüntek az esti sirások,hisz rájöttünk ha szegény elötte jól felpörög nehezebben is alszik el.Inkább többet idöztünk a szobájába elalvás elött ,igy hamarabb és nyugodtabban is alszik,na meg mi is:)mint hogy órákon keresztül hagyni sirni. Most már tudja nincs egyedül,mert ha valami baj van mi ugyis ott termünk egyből.Nálunk legalábbis ez vált be.
2009. júl. 9. 23:13
 9/16 anonim ***** válasza:
A 8 hónapos baba még nagyon pici.Én a gyerekeimet soha nem hagytam sírni(magára hagyva)Nagyon sok módszer létezik.De milyen jó hogy az anyákkban megvan az ösztön.Tedd azt amit a szeretet diktál.Nézz szét ezen a honlapon ,érdemes,www.lll.hu
2009. júl. 9. 23:19
 10/16 anonim ***** válasza:
68%
A gyerekek 3-6 éves kor közt tanulnak meg egyedül elaludni.Ennél kisebbeknek segíteni kell .Legyen az babahinta(biztos lehetsz benne hogy le fog róla szokni)szoptatás ,ringatás ,éneklésstb,
2009. júl. 9. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!