Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Most már nekem is lelkiismeret...

Most már nekem is lelkiismeretfurdalásom van! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A babám (9 hónapos) hónapok óta nyugtalanul alszik, nagyon sokszor ébred éjszakánként, ezért úgy gondoltam kipróbáljuk a Viburcol kúpot. Sokszor olvastam, hogy nagyon sokan próbálták, és használják is akinek bevált, vagy más homeós termékeket. Viszont a probléma az, hogy a férjem kiakadt, hogy én gyógyszerezni akarom a gyereket, és ő nem híve az ilyen "lenyugtató" szereknek. Hiába magyaráztam neki, hogy ez nem minősül gyógyszernek, nem okoz hozzászokást, stb-stb.....szóval nem örül a dolognak. Ma este adtam a babánknak egy kúpot, de bánt, amit a párom mondott, lehet, hogy igaza van? Teljesen elbizonytalanodtam, és most már picit nekem is lettek fenntartásaim a kúppal kapcsolatban. Ti mit tennétek?
2010. márc. 29. 22:19
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
32%
Én emiatt soha nem adtam semmit(de ez tényleg a te dolgod).24 hónapos koráig egyfolytában csak 3-4 órát aludtunk,aztán egyik napról a másikra elkezdte átaludni az éjszakát.
2010. márc. 29. 22:22
 2/45 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Én indok nélkül nem szoktam adni, homeopátiás bogyókat sem, de ha Te adtál és ettől könnyebben elaludt, akkor nyugodtan add Neki, és ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert csak jót akarsz a gyerekednek!!!

Arra azért ügyelj, hogy max. 3 napig ad egymás után, utána ha szükségét érzed!

Üdv egy 22 hónapos kislány anyukája, aki 37 hetes kismama is.

2010. márc. 29. 22:23
 3/45 anonim ***** válasza:
35%

Én nem nagyon adtam neki semmit (se sima kúpot, se homeőós cuccokat, csak azért mert nyugtalan volt.

Ha lázas az más, de amikor pl csak náthás volt, akkor is orrszívás, tengervites orrspray, c-vitamin csepp.

Sokan ara hivatkoznak, hogy ezek a homeós cuccok növényi eredetűek, de szerintem akkor is leszedálják a babát. ezzel az erővel valeriana-t is kaphatna.

De van aki a Nurofent vagya pandolt nyomatja a gyerekbe ezerrel.

Enyém egyébként, 1 éves, volt sok nyugtalan éjszakánk de 2 már napja nem kelt fel, csak reggel:-))

2010. márc. 29. 22:25
 4/45 anonim ***** válasza:
38%
En a helyedben nem adnam a gyerekemnek semmilyen gyogyszert,még akkor sem,ha nem annak minosul.Egy kis turelem tobbet ér,és a férjednek adok igazat.Soha nem lehet tudni milyen mellékhatasai lehetnek.
2010. márc. 29. 22:27
 5/45 anonim ***** válasza:
52%
Hát ártani nem ártasz vele, csak mit fogsz csinálni, ha lesz oka arra, hogy tényleg rosszul aludjon? Már csak azért mert ehhez is hozzá lehet szokni. Én legalább is a tejserkentő homeopátiás szerrel így voltam. Szerintem inkább változtass az alvási szokásaitokon. Kitartást kívánok, hidd el ez az időszak is elmúlik. Egy 20 és egy 6 hónapos anyukája
2010. márc. 29. 22:29
 6/45 anonim ***** válasza:
82%
Én sem vagyok híve a gyógyszereknek, de kapott már a lányom Viburcolt nyugtalanságra. Nem vált be, viszont a Chamomilla nagyon, 1x-2x egy hónapban kap egy golyót, ha szükségét érzem. Nem szokott hozzá, nagyon kiegyensúlyozott baba, de neki is jobb volt, amikor a fogacskái bántották. Ne legyen lelkiismeretfurdalásod, nem ártottál a picinek, segíteni próbáltál csak. Ha a férjednek kellene kelni hónapok óta, lehet, hogy ő is inkább félre tenné a fenntartásait és kipróbálna ezt-azt.:)
2010. márc. 29. 22:30
 7/45 anonim ***** válasza:
35%
A férjednek adok igazat, ne adj feleslegesen semmit a gyereknek. Ha gyereket vállaltál, akkor fogadd el, hogy éjjel fel kell hozzá kelni...
2010. márc. 29. 22:33
 8/45 anonim ***** válasza:
92%
A homeopátiás szerek nem okoznak függőséget és nincs mellékhatásuk sem. Növényi és ásványi eredetűek. Ezért alkalmazom én is ezeket a szereket a kisfiamnál, amikor szükséges. Pl. 3 hete nő a foga, iszonyúan meg van duzzadva az ínye, esténként nyűgös és éjszakánként többször felébred a fájdalomtól. Ha csak nyűgös, Chamomillát kap, ha sír és nyüszög a fájdalomtól, akkor Belladonnát, ha éjszaka nyűgös, Viburcolt. De nem minden nap. Elosztva kb. 3 naponta.
2010. márc. 29. 22:39
 9/45 anonim ***** válasza:
39%
Itteni olvasatra elkezdtem adni 5-6 hósan a chamomilla-t, teljesen leszedálta, apukám kérte, hogy hagyjam abba, mert ez igy nagyon nem jó...a párom nagyon ellenezte, én bizonygattam, hogy természetes, növényi, stb, ő meg kérdezte, hogy igy szettem a fáról, ilyen bogyókban??? Kidobta az ösdzeset, orditott, meg ne tudja, hogy ilyen sz@rral tömöm a gyereket...hát ő a másik véglet. Többet nem adtam neki. Azóta 12 foga van, most egyszerre négy jön, túléljük. Most jól viseli. A rágófogaknál szenvedett, ujra próbáltam adni homeot, de felerősitette a fájdalmat, mégjobban sírt tőle. Többet nem kap. Kerülöm mosmár ezeket a segédszereket.
2010. márc. 29. 22:46
 10/45 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó, hogy "fel kell hozzá kelni", hanem egyszerűen néha rossz nézni, hogy milyen nyugtalan, vergődik, forgolódik, és erre szokott felébredni. Úgy gondolom ez neki sem jó, így nem pihen rendesen. Csak pár napig gondoltam adni neki, mert többektől úgy hallottam, hogy néhány nap után sok esetben már tud a baba aludni, és nincs szükség a további adására. (Persze van, akinek egyáltalán nem válik be) A chamomillát már próbáltuk, és nem nagyon jött be. De lehet, hogy többet nem adok neki, mert részben megértem a férjemet, meg azokat is akik azt írták, hogy leszedálja a gyereket, meg hozzászokhat...stb. Ezekben is lehet igazság. Várom a további véleményeket, az eddigieket pedig köszönöm!
2010. márc. 29. 22:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!