Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szóltok ha rajtatok és...

Mit szóltok ha rajtatok és apán kívül más arcon puszilja a babátokat?

Figyelt kérdés

Én ki vagyok akadva, hogy anyósom és sógornőm az arcát puszilja. Szerintem ez nem helyes, anyuék is csak a fejecskéjét puszilják. Már 8 hós, kezd nem érdekelni, de születésétől kezdve ezt csinálják az anyósomék, nem értenek a célzásból, férjem meg nem mondja nekik, mert nem olyan a viszony köztük.

Mindegy is, csak kíváncsi lennék, hogy ez csak engem irritál?

2010. márc. 26. 20:54
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Hú, te nem vagy vitapartner, bocs.
2010. márc. 28. 17:21
 32/52 anonim ***** válasza:
42%

De még azért annyit engedj meg, hogy az újszülöttet védik az anyai immunsejtek, amik eltűnnek a szervezetből és pont a 8-9 hónapos kor a legveszélyesebb mert ekkorra az anyai immunsejtek eltűnnek és a saját immunrendszer még nincs kialakulva és nem is lesz egy jó darabig.

Úgyhogy pont ebben a korban kéne hogy a legjobban érdekeljen, hogy mit szedhet össze a baba, mert most alakulhatnak ki a legsúlyosabb fertőzések.

2010. márc. 28. 17:27
 33/52 A kérdező kommentje:
Na ebben viszont igazad van. De most meg szinte elkerülhetetlen, mert mindig a papucsot, küszöböt stb. találja meg.
2010. márc. 28. 17:43
 34/52 anonim ***** válasza:
15%

én sem puszilgatom senki gyerekét, az enyémet se SENKI! csak apukája és anyukája!, mi sem a száján!

ez vonatkozik nagypapára, nagymamára és mindenkire egyaránt!!!!!

a gyerekek is utálják szemmel láthatóan ezt a dolgot!!

van más módja is a szeretet kimutatásának!

én is kikötöttem már a születés előtt ezt a dolgot, nyíltan mondtam is mindenkinek, akinek csak tudtam.

szerintem te is nyugodtan szólj anyósodéknak, ne csak célozgassatok!

gondolom ez nemcsak anyósodék ellen szól, hanem mindenki másra is vonatkozik.... mert csak akkor fair!

2010. márc. 28. 18:12
 35/52 anonim ***** válasza:
81%

Egy kisgyerek felé, hogy tudja kimutatni a szeretetét máshogy? Ötezrest dug a zsebébe?

Hát elég furi. Aminnyire neked uniteligencia a puszilgatás, nekem meg érzelmi szegénységre és rossz gyermekkora utal a nem puszilgatás.

Nem bántásként írtam csak nekem meg ez a véleményem. Fura családod van.

Én pont most vagyok terhes és a nagymamám (83 éves) elég beteg lett. Igaz nyáron szülök és mivel nem tudna a kórházba jönni meglátogatni, mert nagyon fáj a lába mondtam a páromnak, ahogy kijövünk a kórházból az első utunk a 3napos babával a dédi nagyi lesz. És minden nap azért imádkozom, hogy megérje azt hogy megpuszilgathassa a déduncsit.

2010. márc. 28. 19:12
 36/52 anonim ***** válasza:
47%
Nálunk nem szokás újszülöttnek és pár hónapos babának az arcát és kezét puszilgatni.Eszembe sem jutna ilyen,pedig imádom a tesóim gyerekeit,de azt nem így kell kifejezni.Tiszteletben tartom,h az anyuka ezt nem szeretné.Ők sem tették az én lányommal,kivéve a sógornőm,aki direkt már csak azért is rátapadt a babám arcára,mert tudta,h engem zavar.Legalább 30 puszit nyomott le egyben a kis arcára,utána 1 hónapig nem látta.
2010. márc. 28. 19:18
 37/52 anonim ***** válasza:
56%

Hogy lehet kimutatni a szeretetet egy kisgyerek felé máshogy?

ötleteket kérek!

2010. márc. 28. 19:28
 38/52 anonim ***** válasza:
70%

Egy újszülött, ill. picibaba arcpuszilgatása tényleg tapintatlanság, de egy sok hónapos gyerek szerinted több mindent elkaphat egy arcrapuszitól, mint - ahogy fogalmaztál - a lakás körbenyalásától?

Szerintem is furcsán állsz a dologhoz, mert a legtöbb családban ez természetes, csak nálatok nem volt az ezek szerint.

2010. márc. 28. 19:34
 39/52 anonim ***** válasza:
100%
én csak a kezét utálom ha fogdossák vagy puszilják(kezét én sem)és ezt meg is mondtam arc nem zavar pedig már egy éves
2010. márc. 28. 20:06
 40/52 anonim ***** válasza:
56%

A kérdésre, mint válasz, igen valamennyire engem is zavar, de megfordítva, asszem kilennék ha nem engednék meg majd a fiamék, hogy megpuszilgassam majd az unokám, és ki sem bírnám.....

szóval én ilyenekért nem szólok, van ennél nagyobb problémám is, a fiam 16 hónapos, elég egyértelműen kifejezte már pici kora óta, ha elege volt az ajnározásból, szóval ilyenkor veszik a lapot. Egyébként azon kívül, hogy minket ez zavar, a babáknak ebből semmi hátránya nem lesz, inkább örüljünk, hogy ennyien imádják őket( és ez nekem is szól, mert én is kiakadok néha)

:)

üdv

2010. márc. 28. 21:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!