Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit szóltok ha rajtatok és...

Mit szóltok ha rajtatok és apán kívül más arcon puszilja a babátokat?

Figyelt kérdés

Én ki vagyok akadva, hogy anyósom és sógornőm az arcát puszilja. Szerintem ez nem helyes, anyuék is csak a fejecskéjét puszilják. Már 8 hós, kezd nem érdekelni, de születésétől kezdve ezt csinálják az anyósomék, nem értenek a célzásból, férjem meg nem mondja nekik, mert nem olyan a viszony köztük.

Mindegy is, csak kíváncsi lennék, hogy ez csak engem irritál?

2010. márc. 26. 20:54
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
Valaki azért egyetérthet velem, mert lepontozza azokat a válszokat, amik nekem sem nagyon tetszenek :-)
2010. márc. 26. 22:07
 22/52 anonim ***** válasza:
83%
Azért nekem kicsit rosszul esik ez a megjegyzésed az inteligenciával kapcsolatban:(
2010. márc. 26. 22:16
 23/52 anonim ***** válasza:
31%
16 hónapos a babám, még mindig nem engedem őt puszilgatni, csak a feje búbján. Megszületett, és mindenkinél rövidre zártam a kérdést: arcot-kezet puszilni tilos, és ha a lakásba bejövünk, kezet mosunk, főleg, ha utána hozzá akarnak nyúlni a babához. Volt aki megsértődött, de nem izgatott különösen. Ezt én döntöm el, nem ők. Akkor sem, ha ő a nagypapa, ő is menjen kezet mosni, és a nagymama sem csókolgathatja a babámat.
2010. márc. 26. 22:16
 24/52 anonim ***** válasza:
75%

Egyszerű a megoldás! Zárd be a gyerekedet egy életre! Egy puszitól nem lesz beteg és a cigire sem fog rászokni, azért mert a rokonnak cigiszaga van...

Ha téged irritál, akkor mondd meg nekik te, ne a férjedet uszítsd, hogy miattad haragudjanak rá!

2010. márc. 26. 22:27
 25/52 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Engem nem zavar. Igaz nem szokták az arcát puszilgatni, inkább a nyakát, homlokát, fejét. Most 6 hónapos. Én csak annyit kötöttem ki, hogy a kezét ne puszilgassák mert az a szájában van egyfolytában. Ha néha arcon is találja egy puszi, az sem zavar, hiszen szeretik. Az viszont hogy a száján puszilja valaki..brrr..szerencsére egyik nagyszülő sem olyan és mi sem, de ha úgy lenne, akkor szólnék.

Szerintem nyugodtan kérd meg Őket, hogy ne puszilgassák az arcát ha Téged zavar, aztán ha megsértődnek, hát tegyék, majd megbékélnek.

Szép napot! (L)

2010. márc. 27. 07:46
 26/52 anonim ***** válasza:
42%
Nálunk detto ez a szitu. Anyósom állandóan az arcát és a kezét puszilgatja, az arcához nyomja a lányom arcát és nekem se tetszik, sokszor pedig már a lányomnak sem, mert tolja el magát. Anyósom az a tipus, akinek ha bármit is szóvá teszel, megkéred, hogy ne csinálja, akkor megsértödik és épp azért is csinálni fogja. Ö még arra sem veszi a fáradtságot, hogy amikor az utcáról bejön hozzánk legalább a kezét megmossa, ha már az arcát nem is. Szerintem is van más módja annak, hogy kifejezze az ember a szeretetét, én sem puszilgatom a lányom állandóan, pedig imádom és elsö gyerek. Inkább dajkálom, mesélek neki, játszok vele, megsimogatom a pici fejecskéjét és az arcát (ügyelek, hogy tiszta legyen a kezem) egyszóval törödök vele. Söt, egy gyerek érzi, hogy ki szereti öt igazán. :)) nyugodtan lelehet engem is pontozni!!!
2010. márc. 27. 10:18
 27/52 anonim ***** válasza:
81%

Az ég áldjon meg, hát a nagyszülei!!!

Ha neked nem is (vér)rokonaid, a gyereknek igen!

Miért baj az, hogy kimutatják ilyen módon a szeretetüket?

Engem nem, hogy nem zavar, de furcsán néznék, ha nem puszilnák a gyerekemet a saját nagyszülei.

Még jó, hogy nem szóltok nekik!

Remélem nem fogod a gyerekbe elültetni az anyósodékkal szembeni ellenszenvedet, mert az lejött nagyon, hogy nem nagyon komálod őket, de a gyerekednek ők a nagyszülei!

Ezt ne felejtsd el!

És remélem neked is voltak nagyszüleid, és tudod, hogy egy unokának az mit jelent, és hogy egy unoka mit jelent a nagyszülők számára!

Légy észnél, ne ragadjon el a személyes ellenszenved!

(bocs, ha túl nyersre sikeredett, de én nem is értem a problémád lényegét... illetve sejtem, de ez a puszilgatás-ellenesség... nevetséges)

2010. márc. 27. 13:31
 28/52 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom szülőn kívül NE pusziljon arcon senki egy újszülöttet vagy fiatal csecsemőt se. A néhány hetesre, hónaposra gondolok elsősorban. Nem arról van szó, hogy rokon, hanem az a sok nyavaja, amit össze lehet szedni, gyakorlatilag idegennek számítanak, mert hetente-kéthetente látják az unokájukat. A férjem is összeszedhet persze bármit, de ő a bébi óta tudatosabban vigyáz. A nagyszülőknek a kézmosás sem szokott eszébe jutni, ahogy a legtöbb vendégünknek sem, de utóbbiak legalább nem puszilgatják. Abszolút nem nevelem burokban a gyerekem, sőt, sokszor magamon is meglepődöm mennyi mindent ráhagyok tisztaság téren (fáradtságtól általában, elég a veszélyhelyzeteket elhárítani, amik mostanában nagyon megszaporodtak:-), 8 hónapos) de a "külsős" kórokozó az más. Ráadásul kis ekzemás foltok is vannak az arcocskáján és abba is előszeretettel belepuszilnak. (Gondolom nem kell részletezni, hogy az felülfertőződhet.) Továbbra is tartom a véleményem, hogy intelligencia kérdése ez a téma, mert a szeretetet bőven ki lehet máshogy is fejezni. És főleg messze nem anyós problémáról van szó.
2010. márc. 28. 16:52
 29/52 A kérdező kommentje:
Ja és félre ne értsetek, kórokozókkal is KELL találkozni, de ha lehet ne néhány hetesen, hagy fejlődjön már még szegénykém immunrendszere, elég lesz majd ha már megakadályozhatatlanul körbenyalja a lakást.
2010. márc. 28. 16:55
 30/52 anonim ***** válasza:
50%

Te beteg vagy. Jót tenne neked valami munka, a gyerekednek meg a bölcsőde, mert melletted, csak egy hipochonder pánikbeteg lesz. Persze reméljük lát majd jobb példát is mint te.

Ha születésétől fogva arcon puszilják és ettől megbetegedhet a gyereked, mint ahogy te hiszed, akkor eszerint ahányszor találkoztok sogórnőddel, anyósoddal a gyerk mindig kórházban végzi, mert elkap tőlük valamit? Ha meg nem, akkor ez az érv nem igazán állja meg a helyét.

2010. márc. 28. 17:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!