Mit szóltok ha rajtatok és apán kívül más arcon puszilja a babátokat?
Én ki vagyok akadva, hogy anyósom és sógornőm az arcát puszilja. Szerintem ez nem helyes, anyuék is csak a fejecskéjét puszilják. Már 8 hós, kezd nem érdekelni, de születésétől kezdve ezt csinálják az anyósomék, nem értenek a célzásból, férjem meg nem mondja nekik, mert nem olyan a viszony köztük.
Mindegy is, csak kíváncsi lennék, hogy ez csak engem irritál?
Na meg az olyan válaszolók is irritálnak mint a 21:03-as... nem is a tartalom, mert lehetünk más véleményen, de nem mindegy azt milyen stílusban tesszük.
A szeretetet egyéb módon is ki lehet fejezni, de ha vigyázok a kisunokámra, hogy kórságokat ne adjak át neki, az is egy kifejezésmód például, persze nem biztos, hogy mindenkinek ez eszébe jut, vagy van hozzá elég esze.
Persze túlélte, de amikor 1-2 hónapos volt a fiam, még picivel jobban aggódtam, szerintem jogosan.
Jópárszor próbáltam jelezni, mondtam is finoman, de nem fogták fel.
De nemis értem miért reagálok egy ilyen modortalan válaszolóra, normális véleményekre vagyok kíváncsi, mégha ellenkezik is az enyémmel.
Már bocs hogy a válszadó védelmére kelek, de ha ennyire zavart hogy picinek puszilgatják akkor miért jelezted és miért nem mondtad ki nyiltan.Ezt én is megtettemm és lám hatásos is volt.Viszont ha a nagyobbacska akár 8 hónapos gyerekemet puszilgatja a család az meg nem zavar, hiszen ha csak a homlokát megpuszilják mint az is ugyanolyan kóros lehet mintha arson pusziljuk...
Én utálom az anyósom,és ugrom a gyerekem miatt, és kinyitom a számat,de egy puszi nem a világ vége,elvégre nem karanténban vagyunk hanem a családban.
Szia!
Engem sem zavar, ha arcon puszilják. Szerintem a puszitól nem kap semmilyen kórságot a baba. A puszi, az érintés a szeretet kifejezési módja, érzelmileg gazdagít!
Mivel a te szüleid is csak a fejecskéjét puszilják, valószínű tőlük "hoztad" ezt az ellenérzést, gondolkodásmódot. Ilyesmikre mondják, hogy ahány ház annyi szokás:)
Nekem is van "dilim" amit anyumtól örököltem, és zavar hogy a párom és családja másképp csinálja. Elgondolkodtam rajta, hogy nem feltétlenül borzalom amit művelnek, és megpróbálom elfogadni őket úgy ahogy vannak.
Az hogy kinek mikor és hogy tudod megmondani a véleményed az teljesen helyzet és családfüggő, szerintem ezen nem kellene vitatkozni, egyébként mindig abban reménykedtem hogy nem teszik többet, mert felfogták a célzásom. Nem vagyok velük közvetlen viszonyban. De mint írtam, már nem érdekel túlzottan, mivel 8 hós a fiam, tanultam belőle, kistesónál legfeljebb határozottabb leszek.
Egyébként az olyan stílusnak sosem kelnék védelmére, mégha igaza is lenne, akkor sem.
De fura!
Engem meg pont az zavar(t), hogy nem puszilgatják!!! (Anyósék).
Persze ezt nem teszem szóvá, meg sem tudnám fogalmazni :D
De nem baj :)
Akkor rosszul teszed mert igaza van..
Amúgy meg én sem vagyok közvetlen viszonyban az anyóssal, de ez az én gyerekem és én mondom meg hogy ki hogyan és mit csináljon vele, mégha ez neki nem is tetszik,vállalva a következményeket amik egy cseppet sem érdekelnek:)
Kérdező!
Ezek szerint, aki arcon meri puszilni az unokáját az unintelligens??
Nem is értem miért tetted fel a kérdést,ha számodra csak az a válasz a megfelelő,aki nem engedi h a nagyszülők megpuszilják az unokát.
Félreértesz, számomra minden válasz megfelelő normális stílusban, és én is csak a véleményem írom le. Aztán van aki ragál rá, más meg nem.
Érdekesek a válaszok, örülök minden kommentnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!