Nem erzem magam anyának, mit tudok tenni?
Nagyon szepen koszonom a valszokat, kicsit megnyugodtam. Nem
Mertem errol senkivel beszélni, de igy mar sokkal könnyebb!!
Kedves 23-as!
Nem tudom, hogy a "TEREH" szó pontosan mit jelent, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy magyarul az őseink hogyan fejezték ki a "terhességet", mint állapotot. Az őseink magyarul várandósnak, vagy áldott állapotnak mondták, csak a mai liberális világban ferdítették el, írtották ki az eredeti kifejezést, és honosodott meg a liberális fiatalok agyában az a hideg-rideg szó, hogy "terhes". Ezen enyhítettek úgy, hogy azt mondták: "teher, de édes teher". Szerintem érdemes lenne visszatérni az eredeti magyar kifejezésre (várandós vagy áldott állapot), mert akkor talán a fiatalokban 9 hónap várakozás (mint várandós) alatt megismerkedik magzatával, megszereti, és mire megszűli, nem idegenként tekint rá, hanem valódi várt és szeretett családtagként.
A terhes szó a régi tereh szó átalakult változata (ezt nagyon kevesen tudják, azt hiszik, hogy a teher szóból származik). A tereh az jelentette: gyönyörűség. A terehes (ma: terhes) pedig azt, hogy: a gyönyör állapotában leledző nő. Arany János: Walesi bárdok c. közismert versében is felbukkan: "Vadat, halat, s mi jó falat/Szem-szájnak ingere,/Sürgő csoport, száz szolga hord,/Hogy nézni is tereh", tehát mindezt nézni nem megterhelő, hanem gyönyörűség.
Ha meg azt nézzük, egy nőnek igenis megterhelő fizikailag egy gyerekkibordása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!