Nagyon pancser anyának érzem magam. Mit tegyek hogy ne "bántsam" többé gyermekem?
Ma voltunk vásárolni, és ő neki megtetszett valami, az eladó ráadásul nem is velem beszélt, hanem a kislányomon keresztül megakarta velem vetetni az adott dolgot. "Melyiket szeretnéd kishölgy? Jó lesz ez?" és a kezébe adta a játékot. Az én szívem meg majd meg szakadt, mikor azt kellett mondanom, hogy "add vissza a néninek". De nem volt rá fölös pénzem, ráadásul egy gagyi túlárazott vacak volt.
De annyira fáj még most is a szívem, hogy ott volt a kislányom kezébe, ő csillogó szemekkel nézett rá. És határozott hangon azt mondtam neki: "add vissza a néninek". Az én áldott jó lányom, pedig visszaadta, aki morogva vette el tőle. Majd sírdogált a kicsim.
Engem pedig mar a bűntudat, zakatol az agyam, hogy mit kellett volna tennem ebben a helyzetben? Mi lett volna a megoldás?
Én voltam a hibás, mert elvittem a játékokat megnézni, máskor ha nem tudom neki megvenni, nem viszem arra. De ha már voltam olyan felelőtlen, hogy oda vittem, mit kellett volna tennem?
Édes kislány :)
Teljesen jól csináltad. Nálunk is előfordul olyan, hogy a gyerek kitalál valamit, hogy neki az kell. Erre én mindig azzal rázom le, hogy gyere Kicsim, keresünk valami jobbat, vagy kapsz inkább egy fagyit. Általában beválik :)
Az eladó meg nem éppen volt korrekt, bár gondolom át sem gondolta, hogy mit csinál. Órabérben fizetik, szóval neki mindegy, hogy vesztek-e valamit, vagy sem.
Ne mard magad ezen, nem vagy ettől rossz anya. Sokszor van ilyen, hogy nemet kell mondani a gyereknek, de ez nem baj, megtanulja, hogy nem kaphat meg mindent. Ráadásul drágán megvenni egy gagyi játékot...attól is rosszul érezted volna magad. Itt az eladó volt szenyó, nagyon bosszantó ahogy némelyik viselkedik! Mi az hogy még ő morog?!
Az viszont tényleg jó ötlet legközelebb, hogy ha tudod hogy nem szándékozol játékot venni, akkor ne is menjetek arra a részlegre, mi is így csináljuk. Kerüljük a kellemetlen szitukat. A kislányod meg nagyon aranyos, hogy szót fogadott, és nem kellett még pluszban egy hisztit is kezelni... Persze tudom, azt rossz volt látni, hogy pityereg, de pár óra múlva már el is felejtik ám az egészet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!