Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem válaszol a 19...

Miért nem válaszol a 19 hónapos gyermekem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Lassan 20 hónapos a kislányunk. Nagyon szépen mond szavakat, napról napra egyre többet. Már olyan szavak szerepelnek a szókincsében az általános szavakon kívül, mint: játszótér, szökőkút, bicikli, a család tagjainak a nevei, énekli a hinta palintát és még sorolhatnám, de ha kérdezek tőle valamit amire eldöntendő választ kellene adjon, akkor arra nem felel. Pl. kérsz még enni? Menjünk csúzdázni? Stb.

Ez vajon miért van??? Mit tegyek, hogy ez változzon? Még csak nem is bólogat. Úgy gondolom, hogy aki már ennyi szót ismer, és rengeteg dolgot megért, annak ezt is tudnia kellene. Ha pl. kérem, hogy hozza ide telefont, vagy dobja ki a szemetet, azt gond nélkül megcsinálja. Aggódnom kellene, vagy majd ez is kialakul?

2014. jún. 27. 20:45
 1/9 anonim ***** válasza:
16%

Kérj időpontot a nevelési nevelési tanácsadóba.

Ott tudják kivizsgálni, s ha kell ott fejlesztik.

Lányomnál ez volt.

2014. jún. 27. 20:55
 2/9 anonim ***** válasza:

nevelési tanácsadóba? ne viccelj már :) 19 hónaposan ne kérj sehova időpontot (nevelési egyébként is 3 éves kortól van, addig kori fejlesztőbe tartoztok).

nagyon kicsi, te meg átugrottál egy "szintet" :) baromi ügyes!!!

egyszerűen még nem érti az eldöntendő kérdéseket és ennyi idősen teljesen rendben van. amíg nem tud rá válaszolni, ne úgy kérdezd!

legyen 2 lehetőség, így könnyebben fogja érteni:

-adhatok még enni? vagy elég volt?

-csúszdázunk vagy hintázzunk?

teljesen más. egyébként 19 hónaposan a mondatból 2-3 szót értenek meg :) (kutatásokat találsz a neten erről).

próbálj meg inkább rövidebb mondatokban beszélni hozzá és mindent magyarázni :) mert az, hogy használja, még nem jelenti azt, hogy teljesen érti is :)

2014. jún. 27. 21:03
 3/9 A kérdező kommentje:
Lányodnál mi volt pontosan?
2014. jún. 27. 21:03
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm Kedves 2. :) Megnyugtattál. Kezdtem teljesen kétségbe esni az első hozzászólótól....

Egész nap beszélek a gyermekemhez, néha már talán sokat is. Estére sokszor meg is fájdul a fejem, ma is ez történt, és ezért is ültem le egy kicsit a géphez, hogy kikapcsolódjak, utánaolvassak ennek a dolognak, mert aggasztott. Ma a játszótéren vettem észre ezt, eddig nem igazán foglalkoztatott. Nála sokkal kisebb gyermekek bólogattak az anyukájuknak.

Igazad van, megpróbálom majd másképp megfogalmazni a kérdéseket, és mivel ismeri a hinta és a csúszda szót is, ezért remélhetőleg választ majd a kettő közül.

Holnaptól foglalkozok ezzel a kérdéssel, és igyekszem minél több kérdést feltenni neki, hogy "gyakoroljuk" ezt a témát is. :)

2014. jún. 27. 21:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Lányomnál összetett a probléma, mert a mozásáv is van gond, de nála sem volt meg sokáig az oda vissza komunikáció!

Ezek intő jelek, hogy valami lehet.

Azért is érdemes jelentkezni a nevelési tanácsadóba,(ott van a korai fejlesztés is) mert fel év mire kaptok időpontot viszgálatra, s ha valami gond van, inkább időben kezdje meg a kezelést, fejlesztést.

Nálunk egy év elment a vizsgálatokra, hogy ide oda menjünk, mindenhol hónapokat kell várni időpontra...

Nálunk is ez volt, amit az első ír, én láttam valami furcsa, de mindenki azt mondta majd kinövi, kicsi még, még változik, fejlődik...

Hát nem!

Most már tudom, inkább feleslegesen menjek, mint hogy haggyam, s a gyereknek legyen hátránya ebből!

A vizsgálat nem fáj, Logopédus, fejlesztő pedagógus játszik vele, megfigyelik, téged ki kérdeznek milyen otthon a gyerek.

2014. jún. 27. 21:40
 6/9 A kérdező kommentje:

Légyszi konkrétabban fejtsd ki, hogy nálatok milyen jelek voltak. Nálunk ezen kívül, minden a legnagyobb rendben van. Mondhatnám tökéletes a gyermekünk.(tudom, hogy ilyen nincs, de elfogult szülő vagyok :)

Hamar mászott, kúszott, időben ült, 1 évesen járt. Ügyesen eszik egyedül, egyedül elalszik, este 8-tól reggel 8-ig, napközben 2-3 órát. A fogzás sem okozott gondot, már kint van 16 foga. Szóval tényleg minden mese szerű. :)

Ha szeretne valamit odajön hozzám, és próbál felemelni, hogy menjek. :) Megfogja a kezemet, és visz. Szóval ilyen fajta kommunikáció van. Jövő hónapban jön a védőnő, mindenképpen megemlítem neki ezt, de addig is várok minél több észrevételt, gondolatot.

2014. jún. 27. 21:47
 7/9 anonim ***** válasza:
A fiam 18 hónapos, és ő bólogat, ill. rázza a kis fejét, ha eldöntendő kérdést teszek fel neki. DE annyira látszik rajta, hogy csak "tippel", igaziból fogalma sincs, hogy mit érez a kérdéssel kapcsolatban. :) Kicsit vár a válasszal, látszik, hogy bizonytalan, és közben néz, hogy mi a reakcióm. Szóval, látom, hogy meg akarja érteni, tanulni ezt is.
2014. jún. 27. 22:12
 8/9 anonim ***** válasza:

na akkor leírom,hogy az én 19 hónaposom meg mit csinál...mondja,hogy "tea,tea" kérdezem tőle:kérsz teát? erre rávágja hogy nem...most már kicsit jobb a szitu,de totál keverte a nem-et az igennel.

Amúgy ő nem mond ennyi szót,sokkal kevesebbet,de sokat ért,hozza a cipőjét ha kérem,kiviszi a konyhába a poharat ha kérem.

Ha minden más oké,akkor én se rohannék vizsgálatokra,egy eldöntendő kérdés azért még elég nehéz nekik.

Első azt írja nekik a mozgással se volt minden oké,egy anya valóban megérezheti ha nincs minden rendben, de úgy gondolom a leírtak alapján nincs gond.

2014. jún. 27. 22:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Én emiatt biztos nem vinném nevelési tanácsadóba. Nagyon kicsi még. Adj időt neki.

Ennyi idősen a gyerekek még összevissza válaszolgatnak, sőt még később is. Pl. kérsz gyümölcsöt? Azt mondja nem, de én tudom hogy nem úgy gondolja.

Szóval ez ennyi idősen szerintem bőven belefér amit írtál.

2014. jún. 28. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!