19 hónapos gyermekem és a cumi. Mit tegyek?
1 éves koráig szinte csak alváshoz adtunk neki cumit. Aztán ahogy jöttek a hisztik, a nagyobb esések, és egyre vigasztalhatatlanabb lett, sírás közben megkapta a cumit. Azzal pillanatok alatt megvigasztalódott. Akármekkora ütés érte szegénykémet, a cumiban vigaszra lelt.
Na már most, ma ott tartunk, hogy ha napközben elunja magát, vagy csak valami okán hisztizik, akkor "nyafogás" közben mondja, hogy "cumi-cumi" és megy oda ahol a cumit tartjuk. Próbáltam, hogy nem adom oda neki, de addigra annyira bele lovalja magát, hogy sírni kezd.
Nem tudom mit tegyek? Adjam oda neki ilyenkor?? Azzal "célt ér", és később csak nagyon nehezen fogom tudni leszoktatni róla. Vagy ne rágódjak ezen, és adjam oda neki gond nélkül, ha kéri. Elvégre "még csak" 19 hónapos.
Egyébként nagyon jó kislány, nem sok gond van vele. Vidám, ügyes, okos, jól eszik, jól alszik, de a cumi a gyengéje.
Kérlek, adjatok valami okos tanácsot, mert tudom, hogy ez a cumi kérdés elég fontos mérföldkő egy gyermek életében.
Nekem az a véleményem, hogy százszor inkább a cumit, mint az ujját szopja. Előbbiről sokkal könnyebb leszoktatni, és kevesebb fertőzést szedhet össze.
Szerintem nyugodtan add oda neki. Én pl. a lakás több helyén kitettem 1-1 cumit, és mégsincs egész nap a szájában, csak ha épp olyan kedve van, akkor beteszi kicsit.
Még csak 19 hós,hagyd had cumizzon majd ha megérik rá leteszi!Örülj hogy van ami megnyugtatja!
Az én fiam 3 évesen önmagától letette!
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos választ. Közben más fórumokat is olvastam, és egyöntetűen mindenhol azt írják, hogy hagy cumizzon. Úgyhogy ha kéri odaadom neki. Viszont, ha én kérem, mert utcán vagyunk, vagy evés jön stb, akkor Ő is ügyesen odaadja nekem. :)
Minden jót! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!