Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 19 hónapos gyermekem és a...

19 hónapos gyermekem és a cumi. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

1 éves koráig szinte csak alváshoz adtunk neki cumit. Aztán ahogy jöttek a hisztik, a nagyobb esések, és egyre vigasztalhatatlanabb lett, sírás közben megkapta a cumit. Azzal pillanatok alatt megvigasztalódott. Akármekkora ütés érte szegénykémet, a cumiban vigaszra lelt.

Na már most, ma ott tartunk, hogy ha napközben elunja magát, vagy csak valami okán hisztizik, akkor "nyafogás" közben mondja, hogy "cumi-cumi" és megy oda ahol a cumit tartjuk. Próbáltam, hogy nem adom oda neki, de addigra annyira bele lovalja magát, hogy sírni kezd.

Nem tudom mit tegyek? Adjam oda neki ilyenkor?? Azzal "célt ér", és később csak nagyon nehezen fogom tudni leszoktatni róla. Vagy ne rágódjak ezen, és adjam oda neki gond nélkül, ha kéri. Elvégre "még csak" 19 hónapos.

Egyébként nagyon jó kislány, nem sok gond van vele. Vidám, ügyes, okos, jól eszik, jól alszik, de a cumi a gyengéje.

Kérlek, adjatok valami okos tanácsot, mert tudom, hogy ez a cumi kérdés elég fontos mérföldkő egy gyermek életében.

2014. jún. 25. 21:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Hagyd, hogy elővegye. Ez egyfajta feszültség levezetés nála.
2014. jún. 25. 21:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha már odaadtad, akkor ne vond meg tőle. Neki ez a megnyugvás. Ha ott lesz az ideje, le fog róla szokni magától is, vagy kisebb segítséggel. Az én fiam nagyon cumis volt, mindent cumival csinált szinte az evést is. 3 éves volt szeptemberben, decemberben megállapodtunk, hogy a télapó viszi a cumit, hozza a markolót. Így is lett, azóta sem kell neki.
2014. jún. 25. 22:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom 26 hónapos,csak éjszakára kellett neki a cumi,de mostanában mese nézés közben is kéri a cumiját és a szundikendőjét. Szerintem nincs ezzel gond,kicsik még és nem egész nap a szájukban lóg.
2014. jún. 25. 22:42
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem, hogy százszor inkább a cumit, mint az ujját szopja. Előbbiről sokkal könnyebb leszoktatni, és kevesebb fertőzést szedhet össze.

Szerintem nyugodtan add oda neki. Én pl. a lakás több helyén kitettem 1-1 cumit, és mégsincs egész nap a szájában, csak ha épp olyan kedve van, akkor beteszi kicsit.

2014. jún. 25. 22:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom 2,5 éves, szintén nagy cumis. Őt is ez vigasztalja meg. Mivel már nagyobb elértem, hogy ha itthonról elmegyünk, a cumi marad, illetve, hogy alváshoz használjuk. Szerintem ha elvenném tőle idegi alapra kerülne. Ne izgulj előbb utóbb elhagyják, felnőttet nem láttam még cumizni, viszont kényszertevékenységek alakulhatnak ki a hirtelen megvonástól.
2014. jún. 26. 13:26
 6/9 anonim ***** válasza:

Még csak 19 hós,hagyd had cumizzon majd ha megérik rá leteszi!Örülj hogy van ami megnyugtatja!

Az én fiam 3 évesen önmagától letette!

2014. jún. 26. 21:01
 7/9 anonim ***** válasza:
hagyd nyugodtan a cumit,nálam van akinek az oiban is van,aztán ahogy meglátja,hogy a többi gyereknek nincs a szájában,szépen lassan elhagyja,anyit azért megteheetsz,hogy megbeszéled vele,hogy pl a játszótéren nincs cumi mert balesetveszéles,,,és szép lassan más helyen is felesleges pl boltban..de elég 5-6 havonta új cumimentes helyet beiktatni,semmi gond nincs vele,főleg ha beszéd közben kiveszi és a fogacskái rendben fejlődnek
2014. jún. 27. 01:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt 19-20 hós korában, ahogy jött a dackorszak, nagy cumis lett, előtte csak alváshoz kellett. Most 2 éves és kéri, ha fáj valamije, ha hisztis, fáradt, unatkozik, stb. Szóval sokszor. Oda szoktuk neki adni, próbáltam csökkenteni, de egész nap nyafogott érte. Ha nála van, akkor szépen megnyugszik, mintha kicserélnék. Ami szabály, ha az utcán sétálunk, akkor ált. nincs nála... De ennyi csak... Egyébként egyet értek azzal, hogy az ujja okkal rosszabb lenne, azt tényleg nem lehet tisztán tartani!
2014. jún. 27. 10:45
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a sok hasznos választ. Közben más fórumokat is olvastam, és egyöntetűen mindenhol azt írják, hogy hagy cumizzon. Úgyhogy ha kéri odaadom neki. Viszont, ha én kérem, mert utcán vagyunk, vagy evés jön stb, akkor Ő is ügyesen odaadja nekem. :)

Minden jót! :)

2014. jún. 27. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!