Taplóság így visszavágni?
1 évesem cumizik. nem nagy cumis,de azért ha meglátja,beveszi. van a férjemnek egy baráti párja,a női tag örökké kitépkedi a cumit a gyerek szájából,h. fujj,minek ez neked,add ide,csúnya cumi,miegymás...
nagyon unom. szerintem ez még közel nem az a kor,amikor ciki. pláne,h. sokszor sír vigasztalhatatlanul,amikor csak a cumi a gyógyír,örülök,h. legalább az megnyugtatja.
Már olyan sokszor mondtam,h. hagyja már, övé az a cumi stb,de mindig újra kezdi. Ara gondoltam,legközelebb megmondom neki,h. "én sem megyek oda kitépni a szádból a cigit,hogy fujj,minek ez neked!" Taplóság ezt mondani?
Nem taplóság :D
Hogy jön ahhoz, ahogy más gyerekének a szájából kitépkedje a cumit? Mi köze hozzá egyáltalán? Én már tuti rég elküldtem volna melegebb éghajlatra. :)
remek társaság lehet :)
azért kíváncsi vagyok, hogy ez a célzást megérti-e egyáltalán :)
sajnos ezt is kellett már mondanom neki. mármint,h. szüljön magának. és ezt is elég gyakran. most pl. kirándulni voltunk együtt,egyfolytában cipelte a gyereket,ő akart enni adni neki, ő akarta az őzikéhez vinni, magyarán ő akart az anyja lenni a kirándulás alatt. a gyerek keresztanyjának nevezi magát,holott tudtára adtuk,h. nem ők leszneka keresztszülők... illetve többször is hangoztatta,h. hazaviszi magának, én szüljek másikat,nekünk úgyis jön a tesó....
(jól telt a kirándulás....)
ilyenkor mindig megjegyzem,h. szüljön magának,de még ez sem esett le neki sajnos :(
Bosszantó, tudom! Az én kisfiam 3,5 éves koráig cumizott. Nagyon idegesítő volt, hogy bárhová beléptünk, idegenek vagy ismerősök rákezdték, mi az a szádban,fúj, köpd ki, dobd el, add nekem, nem való az már neked, nem szégyelled magad..... stb. Eleinte nem szóltam, aztán már nagyon sajnáltam a kicsit, és határozottan, jó hangosan rávágtam, hogy ha akar, joga van cumizni, én is 5 éves koromig cumiztam! /Egyébként tényleg, és nem lett semmi bajom tőle:-) /
Amit te kitaláltál, az jó ötlet! Csak határozottan mondd, ne sértetten, haragosan, ez a lényeg. Hogy megértse, de ne támadásnak vegye... És nem bunkóság, ki védi meg a gyereked, ha nem te?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!