Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Taplóság így visszavágni?

Taplóság így visszavágni?

Figyelt kérdés

1 évesem cumizik. nem nagy cumis,de azért ha meglátja,beveszi. van a férjemnek egy baráti párja,a női tag örökké kitépkedi a cumit a gyerek szájából,h. fujj,minek ez neked,add ide,csúnya cumi,miegymás...

nagyon unom. szerintem ez még közel nem az a kor,amikor ciki. pláne,h. sokszor sír vigasztalhatatlanul,amikor csak a cumi a gyógyír,örülök,h. legalább az megnyugtatja.

Már olyan sokszor mondtam,h. hagyja már, övé az a cumi stb,de mindig újra kezdi. Ara gondoltam,legközelebb megmondom neki,h. "én sem megyek oda kitépni a szádból a cigit,hogy fujj,minek ez neked!" Taplóság ezt mondani?

2014. ápr. 22. 12:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem taplóság, sőt, tök frappáns s még jogos is. Csak nyugodtan mondd meg neki ezt legközelebb.
2014. ápr. 22. 12:13
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem taplóság :D

Hogy jön ahhoz, ahogy más gyerekének a szájából kitépkedje a cumit? Mi köze hozzá egyáltalán? Én már tuti rég elküldtem volna melegebb éghajlatra. :)

2014. ápr. 22. 12:14
 3/13 A kérdező kommentje:
én is sokszor elküldtem már,de tudod,ő az a tipikus gyermektelen,akinek sok kisebb testvére van,azt állítja ő nevelte fel őket,így tuti mindent tud. ráadásul szegény olyan buta,h. nem lehet megsérteni...
2014. ápr. 22. 12:16
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

remek társaság lehet :)

azért kíváncsi vagyok, hogy ez a célzást megérti-e egyáltalán :)

2014. ápr. 22. 12:20
 5/13 A kérdező kommentje:
nincs vele baj,mert semmihez nem tud hozzászólni ;) a férfi tag miatt vagyunk összekényszerítve... furcsamód már én is alig várom,h. találkozzunk,egész délelőtt azon agyaltam mi mondjak neki legközelebb. (gyeden lévő anyuka legnagyobb problémája :D )
2014. ápr. 22. 12:23
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem taplóság és a gyerek érdekében vágj vissza mindenképp, az én keresztanyukám pont ugyanilyen volt, ezzel a mentalitással, kitépkedte a számból a cumit és az anyukámék sose szóltak rá, én meg már féltem tőle ha megláttam mert úgy éreztem senki se mer megvédeni tőle. Jól teszed ha rendbe rakod én még hozzátenném azt is, hogy szüljön egyet és annak a szájából tépje ki a cumit a gyerekedet hagyja békén. Talán megjegyzi.
2014. ápr. 22. 12:26
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nyugodtan vágj vissza ,egyáltalán hogy jön ahhoz, hogy kitépkedje a cumit a gyereked szájából. Talán majd ti a pároddal eldöntitek, hogy mit engedtek meg neki és mit nem. Az ilyet úgy szeretem, az én rokonaim állandóan édességgel tömnék a gyereket és amikor nem engedem jönnek az okító szöveggel. Nincs azzal semmi bajom ha valaki több cukrosat ad a sajátjának de én nem szeretem és had én döntsem már el , hogy mit ehet a gyerekem és mit nem! Inkább az illető hölgyemény a tapló nem te!
2014. ápr. 22. 12:38
 8/13 A kérdező kommentje:

sajnos ezt is kellett már mondanom neki. mármint,h. szüljön magának. és ezt is elég gyakran. most pl. kirándulni voltunk együtt,egyfolytában cipelte a gyereket,ő akart enni adni neki, ő akarta az őzikéhez vinni, magyarán ő akart az anyja lenni a kirándulás alatt. a gyerek keresztanyjának nevezi magát,holott tudtára adtuk,h. nem ők leszneka keresztszülők... illetve többször is hangoztatta,h. hazaviszi magának, én szüljek másikat,nekünk úgyis jön a tesó....

(jól telt a kirándulás....)

ilyenkor mindig megjegyzem,h. szüljön magának,de még ez sem esett le neki sajnos :(

2014. ápr. 22. 12:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Bosszantó, tudom! Az én kisfiam 3,5 éves koráig cumizott. Nagyon idegesítő volt, hogy bárhová beléptünk, idegenek vagy ismerősök rákezdték, mi az a szádban,fúj, köpd ki, dobd el, add nekem, nem való az már neked, nem szégyelled magad..... stb. Eleinte nem szóltam, aztán már nagyon sajnáltam a kicsit, és határozottan, jó hangosan rávágtam, hogy ha akar, joga van cumizni, én is 5 éves koromig cumiztam! /Egyébként tényleg, és nem lett semmi bajom tőle:-) /

Amit te kitaláltál, az jó ötlet! Csak határozottan mondd, ne sértetten, haragosan, ez a lényeg. Hogy megértse, de ne támadásnak vegye... És nem bunkóság, ki védi meg a gyereked, ha nem te?

2014. ápr. 22. 12:54
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem visszavágni kellene hanem már réges rég megmondani neki , hogy hagyja békén a gyerekedet. A szabályokat te és az apzkája állítjátok fel! Én egy percig sem gagytam volna ,hogy a gyerekemmel ezt csinálha valaki!!
2014. ápr. 22. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!