Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anyának érzem magam,...

Rossz anyának érzem magam, mit tegyek?!

Figyelt kérdés

A történet a következő:

Az eredeti hajszínem sötétebb vörös (rezes, de nem lángoló és nagyon dús), a szempilláim és szemöldököm barna.Szemem sötétbarna és nem lettem szeplős.

Kiskoromban csúfoltak és megbélyegeztek/ kinevettek miatta :-( 15 éves koromtól festem a hajam emiatt, aki nem tudja hogy vörös vagyok nem is gondolná.

Mindegy nem is ez a lényeg.

5 hónappal ezelőtt megszületett a picilányom.

9 hónapig abban bizakodtam, hátha az apja sötét szinte fekete haját örökli és nem az enyémet.

Nos,megszületett a gyönyörű egészséges kislányunk dús,hosszú és göndör barna hajjal és kreol bőrrel. A világ legboldogabb embere voltam, hogy nem kell majd azt átélnie a haja miatt mint nekem.

Viszont mióta többet vagyunk "napon" megváltozott a haja színe...én észre sem vettem, míg az egyik ismerősünk megnem jegyezte hogy a gyerek haja vörös. Köpni,nyelni nem tudtam....össze ugrott a gyomrom is mert olyan gúnyosan mondta mintha leprás lenne. Előjöttek a régi sérelmek. De a párom megnyugtatott, hogy nem vörös csak az árnyalata. Ok, eltelt 1 hét és tegnap a védőnőm is mondta hogy nagyon figyeljek a gyerek bőrére mert az ilyen fehér bőrű, vörös hajú gyerekek érzékenyebbek a napra.Ez megint pofon vágott. (Tényleg Kreol bőrű volt mikor megszületett, de a bőrszíne nem zavar)

Rettenetesen félek, hogy őt is bántani fogják.

Gyönyörű kislány és a haja is nagyon szép egyébként Gyűrű göndör és inkább arany és gesztenye barna között van a színe. Tehát vöröses.

Hogy óvjam meg őt a bántó gyerekektől majd (és felnőttektől)?

Félre ne értse senki, nem szégyellem!!! (Nekem ő a legszebb,legjobb)

De ha ránézek, nagyon megsajnálom.

Rossz anyának érzem magam, mert tőlem "kapta" ezt.

VOlt valaki hasonló helyzetbe?Ha igen, hogy kezelte?

2014. máj. 30. 12:30
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
20%
Ez csak valami kamu kérdés lehet. Hajszín miatt csúfoltak. Ugyan már. A vörös hajszín menő.
2014. máj. 30. 12:36
 2/27 anonim ***** válasza:
100%

arra nagyon vigyázz, hogy sose vetítsd ki a gyermekedre a te kapott sérelmeidet ... ezt úgy értem, hogy nagyon beteg környezeted lehetett gyerekkorodban, ha ezért cikiztek, viszont soha! ne meséld el ezt a gyerekednek, ne éreztesd vele, mert elülteted benn az ezzel kapcsolatos félelmet

és dolgozd már fel magadban a sajátodat is, mert ez nem a te hibád volt, hanem a hülye környezetedé

egyébként pedig a született vörös hajú, fehér bőrű (és esetleg szeplős) lányok gyönyörűek

egy férfi, aki apa is

2014. máj. 30. 12:38
 3/27 anonim ***** válasza:

Hát kedves első nem értek veled egyet,sajnálom.

Kérdező tudom miről beszélsz,nekem is hasonló lehet az eredeti hajam színe de nem tudom valójában mert nem láttam 15 éve ugyanis azóta festem,hogy ne látszódjon a vöröses beütés pont amiatt amiről te is beszélsz.Bár engem nem csúfoltak miatta szerencsére de nekem nagyon nem tetszett.

A kérdésedre a választ nem tudom,hogy hogy lehetne a kicsi lányt ettől megvédeni,lehet nem is fogják bántani őt ez miatt.

2014. máj. 30. 12:42
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Hat ezen szerint ne aggodj, azert mert te igy elted meg nem biztos, h o is ugy fogja. Meg boven alakulhat a hajszine! Parom egesz ovodas korban tejfol szoke volt, most sotet barna.

Ha ugy kezeled, h teljesen atlagos akkor o is ugy fogja magat kezelni, igen voros hajbol kevesebb van de ettol egyedi. Nezz korul a neten hany sikeres voros haju no van! Keress ra Jean Butler ir tancosra es nezz meg rola egy kepet smink nelkul, szerintem utana jol fogod erezni magad.;-)

Ja, es konyorgom miert lennel ezert szar anya? De dontotted el, h milyenek lesznek a genjei?

2014. máj. 30. 12:43
 5/27 anonim ***** válasza:
100%
Gyönyörű kislányod lehet, ahogy leírod, nem is értem, mi a gond. Felejtsd el ezt a butaságot, ne csinálja magadnak (és a gyerekednek) feleslegesen problémákat.
2014. máj. 30. 12:45
 6/27 anonim ***** válasza:
75%

Én nagyon is elhiszem hogy akinek vörös a haja csúfolják, sajnos.... pedig ennyi erővel lehetne csúfolódni a barna hajszínnel is, miért ne???? Csak nem szokás. A szőkével amúgy szoktak, bár az inákbb felnőttként szerintem, mert azonosítják sokan a buta libákkal. Ennek ellenére én szőkíttetem a hajam és nem érzem magam butának, pusztán a hajam színe miatt.

Valószínű a babahaja barna volt, de kihullott és a vörös lesz az igazi haja. Nyugi, van akit azért csúfolnak mert szemüveges, duci, rosszul tanul, szeplős, valami hülyeséget szólt be az órán, valamit nem tud megcsinálni, szóval bármit ki lehet találni. Csak azért írom, hogy lásd ha valaki csúfolni akar valakit megtalálja a módját, nemcsak a hajszín miatt lehet. Lehet meglepődsz majd, hogy nem amiatt fogják csúfolni, bár inkább semmiért ne csúfolják, csak ezt nem lehet kikerülni.

Amúgy gondold végig, ha valaki duci, kövér vagy szemüveges, mindjárt így emlegetik őt, hogy az a duci csaj, az a szemüveges fickó. Szóval megbéllyegzik őket emiatt, sajnos ez van, biztos nekik sem tetszik amúgy, ha hallják, de talán nem lesznek lelki betegek. Ha a lányod sírva jön majd haza hogy csúfolták a haja miatt akkor majd kérdzed meg ki volt és mond hogy jajjj az a duci fiú aki olyan bamba :)

2014. máj. 30. 12:45
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Vörös hajú lánynak lenni soikkal jobb, mint vörös hajú fiúnak. ha ez vigasztal. A vörös hajú lányok szépek. Sok férfiank tetszenek. De ha nem tetszik a hajszínük, akkor befesthetik, alkapozót, sminket használhatnak a szeplőik eltüntetésére. A vörös hajú fiúk már neccesebbek.

Persze kiskorában lehget, hogy günyoléni fogják. Elég utálatos tud lenni a gyerektáűrsadalom, de ez ellen nem sok mindent tudsz tenni. Elmondod majd neki, hogy te is vörös kislány voltál, csófoltak téged is, de lám, mégis jött egy férfi,a ki szeret téged, lettek barétaid is, szóval pozitiív jövőképet vetíts a kislányodnak. És erőstsd az önbizalmát, hosz szépenk érezze magát.

2014. máj. 30. 12:48
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

1. Ha én lennék vörös, mindenki kinyalhatja akinek nem tetszik.

2. Ha a gyerekem haja vörös akkor is mindenki kinyalhatja akinek nem tetszik.

3. Tőlem hupilila haja is lehet mert sokan örülnének annak, ha lila haja lenne, de lenne gyerekük.

Túl sokat foglalkozol jelentéktelen emberekkel.

2014. máj. 30. 12:48
 9/27 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint örülnék a vörös hajnak, mert akkor nem kellene festenem. Nézőpont kérdése.
2014. máj. 30. 12:49
 10/27 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy a vöröseket csúfolják, láttam suliban. Bizonyos agyiszint alatt állítólag ez trendi (mármint gúnyolni a vöröseket).

Nekem mindig is tetszett a vörös, olyannyira, hogy ma már festett vörös vagyok.

Nagyon fontos, hogy te sose közvetítsd a gyerek felé, hogy emiatt ő más, vagy kilóg a sorból, és ne említsd neki, hogy te hogy érezted magad a vörös hajad miatt. A komplexusokat akár félszavakkal is át lehet adni.

2014. máj. 30. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!