Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anyának érzem magam,...

Rossz anyának érzem magam, mit tegyek?!

Figyelt kérdés

A történet a következő:

Az eredeti hajszínem sötétebb vörös (rezes, de nem lángoló és nagyon dús), a szempilláim és szemöldököm barna.Szemem sötétbarna és nem lettem szeplős.

Kiskoromban csúfoltak és megbélyegeztek/ kinevettek miatta :-( 15 éves koromtól festem a hajam emiatt, aki nem tudja hogy vörös vagyok nem is gondolná.

Mindegy nem is ez a lényeg.

5 hónappal ezelőtt megszületett a picilányom.

9 hónapig abban bizakodtam, hátha az apja sötét szinte fekete haját örökli és nem az enyémet.

Nos,megszületett a gyönyörű egészséges kislányunk dús,hosszú és göndör barna hajjal és kreol bőrrel. A világ legboldogabb embere voltam, hogy nem kell majd azt átélnie a haja miatt mint nekem.

Viszont mióta többet vagyunk "napon" megváltozott a haja színe...én észre sem vettem, míg az egyik ismerősünk megnem jegyezte hogy a gyerek haja vörös. Köpni,nyelni nem tudtam....össze ugrott a gyomrom is mert olyan gúnyosan mondta mintha leprás lenne. Előjöttek a régi sérelmek. De a párom megnyugtatott, hogy nem vörös csak az árnyalata. Ok, eltelt 1 hét és tegnap a védőnőm is mondta hogy nagyon figyeljek a gyerek bőrére mert az ilyen fehér bőrű, vörös hajú gyerekek érzékenyebbek a napra.Ez megint pofon vágott. (Tényleg Kreol bőrű volt mikor megszületett, de a bőrszíne nem zavar)

Rettenetesen félek, hogy őt is bántani fogják.

Gyönyörű kislány és a haja is nagyon szép egyébként Gyűrű göndör és inkább arany és gesztenye barna között van a színe. Tehát vöröses.

Hogy óvjam meg őt a bántó gyerekektől majd (és felnőttektől)?

Félre ne értse senki, nem szégyellem!!! (Nekem ő a legszebb,legjobb)

De ha ránézek, nagyon megsajnálom.

Rossz anyának érzem magam, mert tőlem "kapta" ezt.

VOlt valaki hasonló helyzetbe?Ha igen, hogy kezelte?

2014. máj. 30. 12:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
56%
Mondjuk a pedagógusok sz@rt sem tudnak arról mi folyik a suliban. Csak a fizetésemelést tudják szajkózni. Nálunk is voltak nagymenők akik sanyargatták a gyengébbeket. A lüke tanárok meg azt hitték minden oké. Volt Pesten egy híres eset, amikor suli után úgy megverte a menő a kisebbet hogy meghalt.
2014. máj. 30. 14:33
 22/27 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Feleslegesen idegesíted magad! Én egy vörös hajú szeplős, duci anyuka vagyok, akit egész ovis-sulis korában csúfoltak ez végett! Igazából nem hatott meg, akkor rossz érzés volt, de most már csak nevetek rajta, igazából ami nem öl meg az megerősít! Lehet a kislányod olyan habitusú lesz, hogy leszarja ki mit mond rá, de egyébként tuti csodaszép leányzó! Én soha nem festettem a hajam, sőt most már iszonyú büszke vagyok rá. és remélem jó sokáig nem kezdek el őszülni! És mellékesen a kisfiam, vörös, de úgy isten igazából, és mindenki odáig van érte és imádják!
2014. máj. 30. 14:48
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Szerintem ne lovagolj ezen ennyit, ha vörös, vörös, nagy ügy. AZ én férjem is vörös (volt), mikor megismerkedtünk a gimiben, de olyan nagyon-nagyon égő vörös, rengeteg sok, göndör, hosszú hajú, szeplős,szemüveges, tipik :) Őt is csúfolgatták általánosban, de vagy lepergett róla, vagy inkább megerősítette, hogy ő különleges, mert a gimiben hihetetlen humorú, nagy egyéniség volt, mindenki ismerte (mondjuk elvegyülni sose tudott volna). Én őszintén bíztam benne, hogy a gyerekeink örökölni fogják ezt a hajszínt, de sajnos nem jött be...A fiunk vöröses-sötétbarnán született, ma 3,5 éves és szőkésbarna. A lányuknál volt némi esély, mert szőkésvörösen született, fél éves koráig vöröses volt, de aztán olyan lett, mint a bátyja. A mai napig irigylem a vörös gyerekes anyukákat :)
2014. máj. 30. 14:54
 24/27 anonim ***** válasza:

[link]

NE AGGÓDJ!! :D:D:D:D

2014. máj. 30. 15:22
 25/27 anonim ***** válasza:
KÉRDEZŐ HAHÓ?
2014. máj. 30. 22:44
 26/27 A kérdező kommentje:

Szinte az összes hozzászólást könnyezve olvastam, olyan jól esik, hogy így viszonyultok a témához!

Köszönöm Nektek!Ez sokat jelent nekem!

Anyukám is megtett mindent annak idején, hogy ne érezzem magam rosszabbnak mint a többi gyerek és mégis. Ő büszke volt a hajamra mindig és haragszik is amiért festem.

Egyébként a családba eddig én vagyok az egyedüli vörös és mostmár a kis cseppem.

Én is büszke vagyok a lánykámra mert amúgy olyan szép hajszíne van (bár szülőként elfogult vagyok :-) )

Csak tényleg féltem a : vörös,vörhenyes, répa,róka, kobold féle beszólásoktól.

De bízom benne,hogy majd nem bántják.

Egy biztos, úgy fogom nevelni hogy ne csak magát de másokat is úgy fogadjon el ahogy vannak... ha eláll a füle,ha duci,ha szemüveges ...ha szeplős.stb

Köszönöm a válaszokat, legyen szép hétvégéket!!!!

2014. máj. 31. 08:52
 27/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem hagyd lenőni a hajad te is :-) Nekem tetszett a vörös hajszín, én barna vagyok, és sokat festettem vörösre. És nemcsak én, anno az osztálytársaim között is ez volt a menő szín.

Csodaszép lánykád lehet, aki majd a haja miatt csúfolja, nyugodtam töröld képen :-)Vagy inkább a szüleit, hogy nem tanították jómodorra a gyereküket.

2014. máj. 31. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!