Rossz anyának érzem magam, mit tegyek?!
A történet a következő:
Az eredeti hajszínem sötétebb vörös (rezes, de nem lángoló és nagyon dús), a szempilláim és szemöldököm barna.Szemem sötétbarna és nem lettem szeplős.
Kiskoromban csúfoltak és megbélyegeztek/ kinevettek miatta :-( 15 éves koromtól festem a hajam emiatt, aki nem tudja hogy vörös vagyok nem is gondolná.
Mindegy nem is ez a lényeg.
5 hónappal ezelőtt megszületett a picilányom.
9 hónapig abban bizakodtam, hátha az apja sötét szinte fekete haját örökli és nem az enyémet.
Nos,megszületett a gyönyörű egészséges kislányunk dús,hosszú és göndör barna hajjal és kreol bőrrel. A világ legboldogabb embere voltam, hogy nem kell majd azt átélnie a haja miatt mint nekem.
Viszont mióta többet vagyunk "napon" megváltozott a haja színe...én észre sem vettem, míg az egyik ismerősünk megnem jegyezte hogy a gyerek haja vörös. Köpni,nyelni nem tudtam....össze ugrott a gyomrom is mert olyan gúnyosan mondta mintha leprás lenne. Előjöttek a régi sérelmek. De a párom megnyugtatott, hogy nem vörös csak az árnyalata. Ok, eltelt 1 hét és tegnap a védőnőm is mondta hogy nagyon figyeljek a gyerek bőrére mert az ilyen fehér bőrű, vörös hajú gyerekek érzékenyebbek a napra.Ez megint pofon vágott. (Tényleg Kreol bőrű volt mikor megszületett, de a bőrszíne nem zavar)
Rettenetesen félek, hogy őt is bántani fogják.
Gyönyörű kislány és a haja is nagyon szép egyébként Gyűrű göndör és inkább arany és gesztenye barna között van a színe. Tehát vöröses.
Hogy óvjam meg őt a bántó gyerekektől majd (és felnőttektől)?
Félre ne értse senki, nem szégyellem!!! (Nekem ő a legszebb,legjobb)
De ha ránézek, nagyon megsajnálom.
Rossz anyának érzem magam, mert tőlem "kapta" ezt.
VOlt valaki hasonló helyzetbe?Ha igen, hogy kezelte?
Szinte az összes hozzászólást könnyezve olvastam, olyan jól esik, hogy így viszonyultok a témához!
Köszönöm Nektek!Ez sokat jelent nekem!
Anyukám is megtett mindent annak idején, hogy ne érezzem magam rosszabbnak mint a többi gyerek és mégis. Ő büszke volt a hajamra mindig és haragszik is amiért festem.
Egyébként a családba eddig én vagyok az egyedüli vörös és mostmár a kis cseppem.
Én is büszke vagyok a lánykámra mert amúgy olyan szép hajszíne van (bár szülőként elfogult vagyok :-) )
Csak tényleg féltem a : vörös,vörhenyes, répa,róka, kobold féle beszólásoktól.
De bízom benne,hogy majd nem bántják.
Egy biztos, úgy fogom nevelni hogy ne csak magát de másokat is úgy fogadjon el ahogy vannak... ha eláll a füle,ha duci,ha szemüveges ...ha szeplős.stb
Köszönöm a válaszokat, legyen szép hétvégéket!!!!
Szia!
Szerintem hagyd lenőni a hajad te is :-) Nekem tetszett a vörös hajszín, én barna vagyok, és sokat festettem vörösre. És nemcsak én, anno az osztálytársaim között is ez volt a menő szín.
Csodaszép lánykád lehet, aki majd a haja miatt csúfolja, nyugodtam töröld képen :-)Vagy inkább a szüleit, hogy nem tanították jómodorra a gyereküket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!