Kit lehet "rossz" anyának nevezni?
szerintem az a rossz anya, aki nem a gyerek érdekét nézi, hanem a maga kényelmét. (gondolok itt arra, ha nem megy ki levegőzni a kicsivel, mert fel kéne öltöztetni és az mecerás, vagy ha gyakran plázázni viszi, mert neki az az érdekes, ha mindent megvesz neki, de játszani nincs ideje vele, ha pl.bébikompba teszi a agyereket, mert addig "elvan" és nem kell vele törődni, de a gyerek gerincét ezzel rontja, vagy ha sokszor ad neki gyógyszert, csak azért hogy csöndben legyen, ne nyűglődjön.)
persze, a másik véglet, a mindent feláldozok, mindent odaadok sem jó. szerintem ott a határ, hogy jót tesz-e vele, vagy nem.
Miért rossz anya az aki dohányzik?Gondolom senki nem ad a gyerek kezébe is egy szál füstölgő cigit!!!!!!!!!
Én pl dohányos anyuka vagyok,mégsem érzem magam rossz anyának!Attól még,hogy cigizek,ugyanugy szeretem a gyerekemet,gondoskodok róla.
Hogy a kérdésre is válaszoljak,szerintem pl az a rossz anya aki sz@rik a gyerekére,nem gondoskodik róla,esetleg még bántja is.
Ez a dohányzós dolog hülyeség. Az én unokatesóm is cigizik, van 2 kisgyereke, de ettől még az egyik legjobb anya szerintem a világon.
Szerintem az a rossz anya, aki bántalmazza a gyerekét és nem foglalkozik vele.
16:30!!!
Teljesen egyet értek veled!!!!Nekem szokott kompba,járókában lenni,sőt most a kiságyában játszik.Na és????Szerintem sem ezen múlik a jó anyaság.Pedig egy pillanatra meghökkentem,de ahogy elolvastam a hozzászólásod rájöttem hogy jól gondolom és ez egy nagy marhaság.
Amúgy én is ki szoktam jönni a sodromból,de itt szerintem minden anyuka.Ez miatt ne érezd magad rossz anyának.Én is kérdeztem így ahogy te hogy mi bajod van?Nekem is nagyon nehéz volt eleinte amikor az egyik pici a másik kicsi volt...de már könnyebb.Lesz ez még így se :)))))
Szerintem rossz anya az aki alkoholista,hagyja hogy elvegyék tőle a gyerekét,majd később amikor pénzt lát benne vissza akarja kapni,nem szereti,nem gondoskodik róla stb.
Szerintem az aki elhanyagolja a gyereket, felugyelt nelkul hagyja olyan helyzetben ahol veszelj erheti, erezteti a gyerekkel, hogy semmit sem er. Egy gyereknek szuksege van szeretetre, apolasra, babusgatasra. Figyelmen kivul hagyja es nem akadalyozza meg a gyereke rossz szokasait, viselkedeset.
Emberek vagyunk es nem gepek, ezert barki hibazhat. A gyerkneveles nem egyszeru folyamat es rengeteget tanulunk belolle. Mindig nem lehet mosolyogni es jokedvu anyanak lenni. Gondok, helyzetek vannak az eletbe amiket meg kell oldani es neha az ember elfarad. Nem vagyunk rossz anyak attol, hogy valami nehezen megy es neha kiborulunk vagy ugy erezzuk fogytan az eronk. Arra viszont oda kell figyelnunk, hogy amit a gyerekek az elso evekben tollunk tanulnak azt viszik egy eletre tovabb. Mi inditjuk oket utnak. Neha ha dolgok nem sikerulnek ugy ahogy szeretnenk akkor borusabban latjuk a vilagot es egybol rossz anyanak erezzuk magunkat pedig nem igy van. A faradsag nagy ellenseg, foleg a te idoszakodban kerdezo. Ilyenkor nem is szabad donteseket hozni, emeszteni magad mert feleseleges. Minden kezdet nehez, nem csak te erzel igy, nehogy azt hidd!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!