Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rossz anyának érzem magam,...

Rossz anyának érzem magam, mit tegyek?!

Figyelt kérdés

A történet a következő:

Az eredeti hajszínem sötétebb vörös (rezes, de nem lángoló és nagyon dús), a szempilláim és szemöldököm barna.Szemem sötétbarna és nem lettem szeplős.

Kiskoromban csúfoltak és megbélyegeztek/ kinevettek miatta :-( 15 éves koromtól festem a hajam emiatt, aki nem tudja hogy vörös vagyok nem is gondolná.

Mindegy nem is ez a lényeg.

5 hónappal ezelőtt megszületett a picilányom.

9 hónapig abban bizakodtam, hátha az apja sötét szinte fekete haját örökli és nem az enyémet.

Nos,megszületett a gyönyörű egészséges kislányunk dús,hosszú és göndör barna hajjal és kreol bőrrel. A világ legboldogabb embere voltam, hogy nem kell majd azt átélnie a haja miatt mint nekem.

Viszont mióta többet vagyunk "napon" megváltozott a haja színe...én észre sem vettem, míg az egyik ismerősünk megnem jegyezte hogy a gyerek haja vörös. Köpni,nyelni nem tudtam....össze ugrott a gyomrom is mert olyan gúnyosan mondta mintha leprás lenne. Előjöttek a régi sérelmek. De a párom megnyugtatott, hogy nem vörös csak az árnyalata. Ok, eltelt 1 hét és tegnap a védőnőm is mondta hogy nagyon figyeljek a gyerek bőrére mert az ilyen fehér bőrű, vörös hajú gyerekek érzékenyebbek a napra.Ez megint pofon vágott. (Tényleg Kreol bőrű volt mikor megszületett, de a bőrszíne nem zavar)

Rettenetesen félek, hogy őt is bántani fogják.

Gyönyörű kislány és a haja is nagyon szép egyébként Gyűrű göndör és inkább arany és gesztenye barna között van a színe. Tehát vöröses.

Hogy óvjam meg őt a bántó gyerekektől majd (és felnőttektől)?

Félre ne értse senki, nem szégyellem!!! (Nekem ő a legszebb,legjobb)

De ha ránézek, nagyon megsajnálom.

Rossz anyának érzem magam, mert tőlem "kapta" ezt.

VOlt valaki hasonló helyzetbe?Ha igen, hogy kezelte?

2014. máj. 30. 12:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Jaj egyelek meg,ne aggódj már annyira,mindenkit csúfolnak valamiért,egyik kövér,másik szemüveges,a harmadiknak kiáll a füle,a negyedik túl vézna,vagy pattanásos,vagy túl jól tanul tehát stréber,vagy rosszul tanul,kétballábas,botkezű...soroljam??? Van egy nagyon jó mondás: " A gyermekeinket nem megóvni kell az élet nehézségeitől,hanem képessé tenni őket azok lekűzdésére" Érted ugye? :)

Megjegyzem a vörös az egyik legszebb hajszín.Én hófehér bőrű vagyok,és évekig festettem vörösre a hajam,mindenki ezt hitte ez az eredeti,imádtam.Most szülés után változatosságra vágytam,így szőke lettem,de a mai napig meg-meg csodálok egy szép vörös hajú nőt.

Nekem Nicole Kidmann meg Marcia Cross (tudod Bree a szülifeliből) gyönyörűek,egyediek,különlegesek.

Még annyit,hogy a mi kislányunknak meg képzeld a két első foga között egy hatalmas hézag tátong :D Szerintem írtó cuki,de ha a maradandó fogai is ilyenek lesznek majd akkor ilyenek.Ha csúfolni fogják majd megvédi magát.És senkinek a családból nincsenek ilyen fogai,de ha lennének sem éreznénk rosszul magunkat emiatt.Bocsi a szófosásért.

2014. máj. 30. 12:50
 12/27 anonim ***** válasza:

Tőled kapta, ez azt jelenti, belőled van, erre büszkének kell lenned! Ha anno csak a hajad színét kritizálták, akkor elgondolkodtál-e már azon, a többi rendben van, és megpróbáltad-e már kívülről nézni magad, mekkora butaság, hogy a hajad színe ennyire zavar téged? Bocs, hogy így írom, de nekem ez nonszensz, én nő vagyok, de imádom a természetes vörös hajat férfin és nőn is, én mindig azt akartam, gyerekkoromtól kezdve, voltam is vörös festve, de nem volt olyan szép, mint a természetes szín. A vörös hajszín ritka, a gyerekek azért csúfolódnak rajta, mert kitűnik a barnák-feketék tömegéből, ahogy a szőke is, talán a szőkét csak azért nem csúfolják, mert arra tanítják őket, hogy minden angyalka szőke, és az angyalkákat szeretni kell. Felnőve pedig az egyik legvonzóbb és legszexibb dolog, szóval nőj ki ebből és ne hidd el a gyerekkori csúfolódásokat, mert semmi alapjuk.

A másik, ha a gyerekedet úgy szereted, ahogy van, kinövöd a vörös hajad miatti komplexusod és soha, de soha nem említed neki, hogy bármi miatt is nem normális a vörös haj, akkor a gyerekednek ezzel semmi problémája nem lesz, és nagy eséllyel le fog pattanni róla, ha mégis csúfolnák emiatt. Ha nem változtatsz ezen, azt neveled belé, hogy áldozat legyen, ahogy te is annak érzed magad, és éppenséggel a nagy semmi miatt! A vörös gyönyörű, a fehér bőr is, a szeplőcskék is, Nicole Kidman, Jessica Chastain, Julianne Moore, Simply Red, Lauren Ambrose, ők mind csodaszép természetes vörös hajú sztárok! Oké, Nicole már kicsit túllőtt a célon, és szőkén nem is olyan szép.

2014. máj. 30. 12:54
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem is vörös hajú, olyan arany/napsárga keverékkel, nem az a lemenő nap vörös. Őt is csúfolták kiskorában, mégis mikor megszületett a lányom 3,5 éve lassan, az volt az első kérdésem, és most frankón nem viccelek, hogy milyen színű a haja, ugyanis annyira szerettem volna, hogy az ő haja színét örökölje. Bejött, gyönyörű dús sok vörös hajjal született, azóta is ilyen, és én kezét lábát eltöröm, ha be akarja festetni, ugyanis mindenki irigykedik rá, hogy ilyet festetni se tudna magának ha akarna se. És ezt neki is el fogom magyarázni majd, hogy mindenki aki gúnyolja, csak irigykedik, úgyhogy szerintem inkébb te is különlegességként kezeld a kislányod, mint átokként.
2014. máj. 30. 13:33
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, csak kreálod a problémát.

A kislányod igazán gyönyörű lehet, szerintem nincs is szebb egy természetes vörös hajszínnel, de ez az én véleményem. A szeplős nőket meg iszonyatosan irigylem, hihetetlen bájt ad.

Ha ez vigasztal nálunk tényleg valós probléma van, mert a kislányomnak meg óriási fülei vannak ráadásul elállóak is. Egyébként egy gyönyörű arcú gyerek és ha hiszed ha nem, SOHA nem csúfolták sem az oviban, sem az iskolában!!! Én magam sem gondoltam volna, mert meg is akartuk műttetni, de rájöttünk, hogy semmi szükség rá, az egyénisége és szépsége feledteti vele ezt a kis problémát. Egyébként meg úgy imádom ahogy van, te is tedd azt!

2014. máj. 30. 13:34
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a mai világban a vörös már nem is annyira ciki. Én 26 éves vagyok, gyerekkorunkban cikinek számított viszont mai ésszel már nem tartom annak és mellesleg rengeteg vörös hajú modell és sztár van, nagyon felkapták őket mert különleges szépségnek számítanak.

Próbálj elvonatkoztatni attól hogy neked milyen volt a gyerekkorod a hajszíned miatt és próbáld meg pozitívan felfogni. Neked nem tömeg gyereked van, ritka tulajdonsága van amit később még akár kamatoztathat is. Neveld őt is így, hogy nem ciki a vörös inkább különleges. Szerintem ne aggódj ennyire előre, még pici, akár meg is változhat a hajszíne még vagy 5ször.

Én fekete hajjal születtem, majd arany szőke lett 1 éves koromra, most meg sötét barna vagyok.

2014. máj. 30. 13:36
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
A mi időnkben még csúfolták a vöröseket, de akkor még nem is nagyon festették az emberek a hajukat vörösre. Manapság, amikor az embereknek kéktől kezdve rózsaszínig mindenféle hajszíne van, szerintem senki nem botránkozik meg a vörös hajú kislányodon. Szerintem nagyon szépek a vörös kislányok. Hidd el mára már a gyerekek is máshogyan látják ezt a kérdést. Régen a szemüvegeseket is csúfolták, ma meg divat a szemüveg.
2014. máj. 30. 13:38
 17/27 Julie S ***** válasza:
100%
A sajat megoldatlan problemadat vetited ki a gyerekedre. Ne tedd! Ha valakit csufolni akarnak, akkor lehet barmilyen tokeletes, akkor is talalnak valamit rajta. A voroseket tenyleg gyakran meg szoktak talalni, de elmulik a gyerekkor es utana meg imadjak a fiuk/ferfiak a voros lanyokat/noket. Az a lenyeg, hogy oldd meg a sajat problemad, hogy a lanyod azt lathassa toled, hogy jo dolog a voros haj es ne azt, hogy takargatni kell. Es tudod, azokat lehet jol csufolni, akik hagyjak magukat. :)
2014. máj. 30. 13:42
 18/27 anonim ***** válasza:
A te kislányod már egy olyan világban nő fel, ahol az utcán senki nem botránkozik meg azon, ha szembe megy vele egy oldalt leborotvált, kék-rózsaszín hajú nő. A vörösek sem fogják érdekelni ezt a generációt, nem lesz olyan ritka, nem lesz különleges. Ott van a Paramore énekesnője, répavörös hajjal futott be, nem egy ismerősöm próbálta ki magán is azt a hajszínt emiatt.
2014. máj. 30. 13:56
 19/27 anonim ***** válasza:
Nézd meg az Anna című filmsorozatot. Aki Répának csúfolta a vörös kislányt, később már ő lett a hapsija.
2014. máj. 30. 14:10
 20/27 anonim ***** válasza:
Pedagógusként sokat vagyok gyerekek között. Jól írja az egyik válaszoló, hogy a mai világban a gyerekek rendszeresen látnak vörösre festett hajú nőket, (meg kéket, meg zöldet), és manapság már észre sem veszik, hogy itt valami ritkaságról van szó. Van, volt vörös hajú tanítványom, ő soha nem panaszkodott, hogy csúfolják, mi sem vettünk ilyet észre.
2014. máj. 30. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!