Szerintetek ha egy pici gyerek (1-1,5 éves) nagyon eleven "rossz", akkor az nevelés kérdése, vagy egyszerüen ilyen a mentalitása?
69-es, te nagyon butuska vagy.
Szerinted annyira hülye vagyok, hogy nem raktam minden konnektorba lezárót? De képzeld raktam, de akkor sem engedtem neki, hogy piszkálja. Miért is engedtem volna? Hátha egyszer valamelyiket ki tudja szedni, és meg is van a baj?
Neked van egyáltalán gyereked?
Utolsónak teljesen igaza van, nem hülye csak gyerek. Mondom, lehet tényleg az én gyerekem egy ufo, de 16 hónapos kora ellenére fölfogja és megérti amit mondok neki. Lehet a te rendszeredben van a hiba, ha a te gyereked ennyi idősen nem értette meg. Lehet nem is foglalkoztál vele? Könnyebb volt beletenni egy biztonsági dugót a konnektorba és hagyni, hogy a gyerek nyúkáljon, mint megtanítani, hogy nem szabad.
Most már megértem a kérdezőt is, hogy miért akadt ki, mert sajnos sok válaszoló fogalomzavarban szenved.
Az ütöm a gyereket, és ráütök a kezére egyszer, hogy nyomatékosítsam, hogy nem szabad, mert szó szerint a "képembe röhög" pedig TUDJA, hogy nem szabad, óriási a különbség. Előbb értelmezz, mielőtt kiragadsz pár mondatot az írásomból, és osztod nekem az észt ismeretlenül.
Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy a legjobbnak látja. Én nem kértem, hogy bírálj fölül vagy oktass ki, így a véleményedet ezután is tartsd meg magadnak.
"Szerinted annyira hülye vagyok, hogy nem raktam minden konnektorba lezárót?"
Siman kineztem beloled. Szoval megvered a gyereket mert olyan konnektorba nyulkal amiben van lezaro. Es meg en vagyok butuska... Olyan lezarot tettem be amit nem tud kiszedni, mert csavarhuzo kell hozza.
" de 16 hónapos kora ellenére fölfogja és megérti amit mondok neki. "
A sajat maga szintjen mindenkeppen, csakhogy nagy valoszinuseggel az nem az a szint amit te elkepzelsz rola. Egy ekkora gyerek nem erti meg azt hogy mi a veszelyes es miert, es a tiltasokat sem ugy ertelmezi ahogy te. Mi lenne ha olvasgatnal egy kicsit a gyerekekrol? Nem artana meg.
Ez egy nyitott oldal, ugyhogy a velemenyemet akkor es ugy irom be ahogy akarom, meg akkor is ha neked nem tetszik.
"Mindenki úgy neveli a gyerekét ahogy a legjobbnak látja. "
Valoban. Legfeljebb majd csodalkozik kesobb hogy miert nem azt erte el a nevelessel amit akart. Miert bizalmatlan, tiszteletlen vele a gyereke, miert nem mond el neki dolgokat, miert csapja be, vagy miert lett lelki roncs, nulla onbizalommal, szorongassal, vagy pont forditva, miert lett pont ugyanolyan agressziv, frusztralt ember mint az anyja.
De azert csak ussetek a masfel eves gyereket, tartsatok felelemben, vezessetek le a sajat frusztraciotokat, tehetetlensegeteket, eszkoztelensegeteket a gyereken, majd paskoljatok meg egymas vallat hogy milyen jo szulok vagytok mert ti ugymond "nevelitek" a gyereket.
Szanalmas.
44-es és 70-es vagyok.
Megértem kérdező hogy felhúztad magad. Elég bicskanyitogató stílusa van itt egy két hozzászólónak. Már értem miért van ennyi neveletlen, bunkó gyerek és tinédzser. Ezt tanítjátok nekik, ha valakinek más véleménye van akkor le kell butázni, meg szánalmasozni, vad idegen embereket? Hogy jött a kérdéshez hogy kinek milyen végzettsége van? Ezekből a hozzászólásokból is látszik hogy az iskolai papírral intelligenciát nem osztogatnak. Sokkal többre tartok egy jó lelkű takarítónőt, mint egy beképzelt, bunkó diplomást.
A szülő dolga hogy korlátokat állítson a gyerek felé, szabályokat amiket be kell tartani, később az óvodában, iskolában, munkahelyen mi lesz? Nem lehet az egész lakást biztonságossá tenni és nem is kell. Ha nyaralni mész vagy csak vendégégbe ott nem lesz konnektorzár, meg fiókzár meg a többi. Akkor mit csinálsz? Otthon lehet máshol nem? Téged fog hülyének nézni a gyerek. Az meg abszurd hogy azt hiszitek nem érti a gyerek amit mondtok neki. 15-20 év múlva majd eldől melyik nevelés ért többet. Melyik gyereket fogják sorban elbocsájtani mert azt hiszi öve a világ, neki mindent szabad, hisz ezt nevelték belé. Akkor már késő lesz. De az ilyen szülő tipikusan az aki mindig mást hibáztat ha a gyereke valami hülyeséget csinál.
Érdekes a kislányom boldog, kiegyensúlyozott, nyitott gyerek. Ha rosszat csinál mutatja a fejével hogy nem szabad. Akik ismernek mind azt mondják jól nevelem, erős akaratú és kell is hozzá az erős kéz ami kordában tartja. Most kezdődik a dackorszak, ha most nem fekteted le a szabályokat akkor később nem lennék a helyedben.
t.
Én már elég sok mindenen túl vagyok e tekintetben, mert régen voltak a gyerekek másfél évesek. De egyikkel sem kellett szégyenkezni sehol, nem volt hiszti a boltban, nem henteregtek az utcán, nem kellett órákat könyörögni, hogy induljunk haza a játszótérről. Mindhárom tudott viselkedni.
Soha nem használtunk konnektorvédőt és hasonlókat. Ja, nálunk szabadott kanapéra mászni, nem is értem, miért nem szabad.
73-as vagyok.
Ja és nem értem miért kéne szégyenkeznem ha hisztizik a boltban vagy a játszótéren. Ez a dackorszak velejárója. Nem engedek a hisztinek soha de nem ragaszthatom be a szájá, nem zárhatom be a 4 fal közé.
Èdes 72-es, olvasd el mégegyszer amit írtam, ha értelmezési gondjaid vannak. Én vagyok a szánalmas, te meg ismeretlenül itèlkezel, meg megint ki akarsz oktatni kérès nélkül? Neked nem tanította meg anyukád, hogy ne szólj bele olyanba ami nem a te dolgod? Én próbáltam válaszolni a kérdésre, te pedig már másodszor ragadod ki az írásomból a mondatokat, hogy kioktass. Ez a szánalmas. Mégegyszer elmondom, hátha megérted. Nem kértem a tanácsodat, tehát tartsd magadban, mert én nem vagyok rá kíváncsi.
Ja, és javaslom a magyar értelmező kéziszótárt, ha nem jut el a csepp agyadig, hogy nem verem a gyereket, rá ütöttem a kezére.....
Nem látok bele többet mint ami vagy aki a lányom, de ne magyarázd már meg ismeretlenül, hogy te jobban ismered a lányomat, mint én. Tudom, hogy mit tud, és mire képes, és igenis fölfogja amit mondok neki. Sajnálom, ha a te gyereked nem ilyen, ha meg még nincs, akkor inkább ne okoskodj.
"A szülő dolga hogy korlátokat állítson a gyerek felé, szabályokat amiket be kell tartani"
erdekes es valahol szomoru hogy a te fejedben is osszekapcsolodott a korlatok allitasa a veressel. Pedig nem fugg ossze a ketto. Azt hiszed hogy aki nem uti a gyereket, nem ordit vele, nem eroszakoskodik az nem allit korlatot a gyerek ele? Tenyleg ilyen egybitesen, fekete-feher modon tudtok gondolkodni?
"Nem lehet az egész lakást biztonságossá tenni és nem is kell."
De igen es kell is amennyire lehetseges. Beszelj nehany orvossal vagy rendorrel akik lattak mar nehany haztartasi balesetet, gyakran halalosat, hany anyuka jon azzal hogy dehat en megmondtam neki hogy ne csinalja, nem ertem...
"Ha nyaralni mész vagy csak vendégégbe ott nem lesz konnektorzár, meg fiókzár meg a többi."
Igy van, es ott fokozottan figyelek a gyerekre.
"hogy nem verem a gyereket, rá ütöttem a kezére..... "
ez mar tenyleg vicces. De, vered a gyereket, es meg buszke is vagy ra. Azt hivjak veresnek amit csinalsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!