Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ha egy pici...

Szerintetek ha egy pici gyerek (1-1,5 éves) nagyon eleven "rossz", akkor az nevelés kérdése, vagy egyszerüen ilyen a mentalitása?

Figyelt kérdés
Az én fiam nagyon rossz,mindenhova felmászik,sehova nem lehet vele elmenni,mindenhonnan elfut stb.16 hós.Ma láttam egy hires ember kitett a facebookra egy fotót,és büszkén tudatta mindenkivel,hogy ö a másfél éves lányával 1.5 órán át szempillát hosszabbittat,és a gyerek addig eljátszik,és nézelödik,és ez nevelés kérdése!Olyan mérges lettem!Én mindent megteszek,próbálom nevelni a gyerekemet,de képtelen valahol megülni!Ha felmászik a kanapéra,elmagyarázom neki,hogy nem szabad,és rácsapok a seggére!de nem hatja meg!Ha elmegyünk valahova,nem ül meg egy helyben,sehol.Hogyan tudnám még nevelni?És akkor az az ember,akinek ilyen hihetetlen szerencséje van,és ilyen angyal gyereke van,az kiirja,hogy minden nevelés kérdése!Felháboritó!
2015. júl. 20. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
23%
A celeb idióta. Ezt akartad hallani? Nem kevésbé az, aki ráver a gyereke seggére, mert felmászik a kanapéra. Ebben nem az a lényeg, hogy fáj -e neki, hanem az, hogy megalázó. Ha kicsit ütlek meg ezért a kérdésért, úgy, hogy nem fog fájni, akkor rendben van? Gyere! Megmutatom!
2015. júl. 20. 13:44
 12/87 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem meg te vagy a gusztustalan aki a neveles alatt azt erti hogy uti a gyereket. Leirtad, ott van fenn, olvass vissza.

Persze most mar szepitesz, nem is erzi, meg nevet rajta. Ja persze, akkor megis miert csinalod?

Szanalmas, frusztralt, buta noszemely vagy. Raadasul azt hiszed hogy a veres es a totalis szabadon hagyas kozott nincs semmi atmenet. Elarulom: van. Az hogy a gyereked igy viselkedik, kizarolag magadnak koszonheted. Frocsoghetsz itt ezerrel, akkor is igy van. Amugy meg totalisan latszik hogy itt is felkaptad a vizet es nem birsz normalisan kommunikalni, gondolom a gyerekeddel is igy viselkedsz.

Szanalom.

2015. júl. 20. 13:48
 13/87 A kérdező kommentje:
12-es nálad primitivebb embert még nem láttam!ugyhogy veled le se állok kommunikálni.szerintem próbálj meg valamit csinálni,mert ha ezen az értelmi szinten maradsz,az rád nézve borzalmas lesz.Ja,a legjobbat azon nevettem,hogy nincs mit szépiteni,leirtam hogy verem....:)hahahaha ekkorát már rég röhögtem!most be akarod bizonyitani nekem,hogy verem a gyerekemet?Jobban szeretem,mint te a sajátodat bármikor is szeretni tudod és SOHA nem bántanám!A popsira legyintés az nem verés!!Te szerencsétlen barom nagyon nagyon sajnállak hogy itt probálod kiélni a sivár életed frusztrációját:):( na hello:):)
2015. júl. 20. 13:53
 14/87 anonim ***** válasza:
91%

Azért az éremnek két oldala van és bizony valamilyen szinten meg kell védenem a kérdezőt, ugyanis óriási különbség van a között, hogy valaki veri a gyerekét és a között, aki ha úgy adódik a helyzet, akkor rácsap egyet a gyerek fenekére.

Soha nem ütöttek sem engem, sem a férjemet, de képzeljétek el, hogy volt olyan, bár valóban ritkán, hogy kapott a fenekünk, mert olyat csináltunk.

És velem is előfordult, hogy rácsaptam a kisfiam kezére. Tudjátok, hogy miért? A tévé és a dvd be volt dugva egy elosztóba a konnektorba. A kisfiam ugye megnőtt, elkezdett menni, mászni, megcsinálta azt, hogy még én a mosdóban voltam, odatolta a széket a tv-hez, felment rá és tőből kihúzta az elosztót a konnektorból. Nem vertem meg érte, de nagyon megszidtam és elmagyaráztam, hogy miért nem szabad, bár kb. másfél-2 éves volt ekkor! Egy ideig nem is csinálta, aztán egyszer csak úgy szintén valamiért kiszaladtam a szobából, vagy a konyhába, vagy csak megint mosdóba és ugyanezt eljátszotta a gyerekem. Na, akkor szó nélkül rácsaptam a kezére! Mert inkább egy kézre csapástól sírjon, amitől sem fizikai, sem lelki baja nem lesz, mint hogy én sírjak a gyerekem temetésén!

Igen is van olyan helyzet, amikor is egy nevelő célzatú fenékre, vagy kézre csapás kell, hogy a gyerek megtanulja, hogy amit nem szabad, mert életveszélyes, azt nem szabad!

És a mai napig nem érzem magam rosszul miatta! Viszont ha agyonütötte volna az áram, akkor meg jönnének itt egyesek, hogy milyen egy utolsó felelőtlen szülő, hogy hagyja a gyerekét, hogy ilyenekkel játsszon...

Viszont amelyik szülő meg amikor csak ebből értene a gyerek, mégsem tesz semmit (és nem kell hozzá ütni-verni a gyereket!), az meg utána csodálkozhat, ha olyan lesz a gyereke, amilyen.

És elhiszem, hogy van olyan szülő, aki itt bátran veri a mellét, hogy az én gyerekem milyen jól nevelt, pedig soha még csak meg sem kellett legyinteni...Ja, ami késik, nem múlik. Ezt általában olyan szülők szokták mondani, akinek még nem nőtt fel és nem él önálló életet a gyerekük, vagy akik marhára örüljenek, hogy olyan nyugodt és nem kíváncsi a természete a gyerekének.

Szóval azért gondolkodjatok már el egy kicsit, mielőtt lefröcsögitek a kérdezőt, hogy különbséget kéne tenni a között, hogy valaki rendszeresen bántalmazza a gyerekét, vagy előfordul, hogy egyszer egy évben marhára elszalad a ló a gyerekkel és más nem segít, ebből viszont ért és rásuhint a fenekére!

2015. júl. 20. 13:55
 15/87 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem használ neki, ha nem is fáj és nevetve fut tovább akkor miért ezt alkalmazod? Nekem nem azért szúrt szemet a s.ggreverés, mert vered a gyereket (én is kaptam apámtól kb. 4x pofont és mégsem tartom ettől vadállatnak, főleg, hogy mind a négyet hazugságért kaptam, tudva előre, hogy semmi másért, de azért pofon jár), hanem mert illogikus. Miért ütsz rá akár egyszer is, ha kiderült, hogy ez nem hatásos módszer? (Persze ha hatásos lenne attól még nem lenne jó módszer, de ez megint más kérdés.)

Ha egyik módszer nem jó keressél másikat.

A macskák úgy nevelik a kicsinyüket, hogy felemelik, arrébb rakják. Igy tanítják meg hova nem szabad menni, hol vannak a határok. Akár egy óra alatt 30-40x is. Hátha ez bejönne. Lehet, hogy nem érti, a kanapéra miért nem mászhat, így hiába is magyarázol. Azt viszont érti, hogy ha mászik akkor leszeded. Neki kell előbb megunnia és akkor megtanulja. Vagy nem kell féltened és engeded, hogy leessen. Ha szőnyeg van előtte és nem üti meg nagyon magát, de megtanulja, hogy nem jó felmászni.

Valószínű nagy korában is extrovertált, örökmozgó lesz.

2015. júl. 20. 13:55
 16/87 anonim ***** válasza:
27%

Hát igen. Itt kiakadtál 2 percen belül. A gyerekeddel szemben 1 is elég, ugye? Dühkezelés, egyéb problémák kezelése az, amire szükséged van, minél előbb:

www.pszichologuskereso.hu

A gyereket add be csanába vagy bölcsibe, ott hagyják élni legalább!

N31

2015. júl. 20. 13:57
 17/87 anonim ***** válasza:

Baràtnőm kétévese olyan, hogy ha lerakod egy sarokba, és otthagyod, elvan magàban. A miénk 2 évesen jött-ment-pakolt, "rosszalkodott", magyaràzott, egyedül nem volt el, csak ha valaki jàtszik vele. Tàrsasàg igénye az nagy, ha unatkozik, vagy nem foglalkozik vele senki, bizony hangot ad a nemtetszésének. Most 4 éves lesz. A szüleimtől kapjuk az ìvet, hogy bezzeg velünk (3 gyerekkel, nem 1 magàban unatkozóval) el lehetett menni akàrhova, mert tudtunk viselkedni, és hogy nem.neveljük meg a gyereket. Nekünk odasóztak, mi meg sokszor nem vagyunk következetesek, igen, lehetne ezt biztosan jobban csinàlni, de idegbaj hogy mindig megkapjuk hogy nekünk ez nem való, bezzeg ők milyen jól csinàltàk.

Ne vedd fel, a gyerekek eltérő temperamentumúak, màs az érdeklődésük. Örülj neki, hogy nem sülttök, bàr tudom, a màsik verzió rövid tàvon kónnyebb. De nem biztos hogy jobb. Tudod, erós szülök szófodagó gyerekei?

2015. júl. 20. 13:59
 18/87 A kérdező kommentje:
Ja és kedves 9-es nem foglakozok a gyerekkel???egész nap vele vagyok,játszunk mondókázunk,baba mama körbe járunk,játszóterezünk sétálunk strandolunk állatkertbe járunk épitökockázunk már nagyon sok szót mond nekem köszönhetöen....te vagy a másik szánalom,te is ennyire unatkozol.hogy próbálsz találni valamit hogy miattam ilyen ugye??jót nevettem rajtad is:):)látom próbálasz segiteni:)))látatlanban ugy hogy nem is ismersz tudod hogy nem foglalkozok a gyerekkel ugye:)?szánalmas vagy:):)
2015. júl. 20. 14:00
 19/87 A kérdező kommentje:
16-os .ha bántanak akkor kiakadok és megvédem az igazamat.szerintem neked nagyon komoly orvosi kezelésre van szükséged.beteg ember vagy.még az a szerencse hogy engem az ilyen barmok mint te csak nevetésre ösztönöznek.keress egy pszihológust sürgösen!!!:):)hahahahaha
2015. júl. 20. 14:06
 20/87 anonim ***** válasza:
40%

# 14

SEMMI sem indokolja a verest, a veres kizarolag a szulo tehetetlensegerol es frusztraciojarol, valamint a duhenek/ijedsegenek a gyereken valo levezeteserol szol. Lehet csurni-csavarni, de attol meg igy van.

Aki kepes megutni egy masfel eves gyereket az agyilag nincs rendben. Ahogy a kerdezo is bizonyitja itt a hoborgesevel.

2015. júl. 20. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!